search

Ons nieuws van dinsdag 19 maart 2019

'Game of Thrones' S7 ging inderdaad te snel
Series / Nieuws

'Game of Thrones' S7 ging inderdaad te snel

Het seizoen zit vol tijdssprongen.

Een van de grote kritiekpunten op het zevende seizoen van HBO-serie Game of Thrones, is het tempo. Sommige dingen gebeurden wel heel snel in de zeven afleveringen die het seizoen rijk was. Personages die soms meerdere afleveringen deden over een reis, maakten die ineens in een aflevering tijd.

Tegenover Entertainment Weekly laat producent Bryan Cogman weten dat dit een terecht kritiekpunt is. "We maakten de keuze om vorig seizoen maar gewoon tempo te gaan maken. Je kan thuis zitten en uitrekenen hoelang het duurt voordat een boot van punt a naar punt b gereisd is. Er is altijd iets waar iedereen zich aan vastklampt."

Cogman vindt het allemaal wel prima, maar Dave Hill waarschuwt dat dit in het achtste seizoen nog erger wordt: "Je wil natuurlijk geen kritiek, maar met alles wat we in het achtste seizoen gedaan moeten krijgen, moesten we soms binnen aflevering wat zaken versnellen. We hebben veel momenten dat er een cut is, die niemand opviel. We konden ook even in beeld laten zien hoeveel tijd verstreken is, 'Three Weeks Later' bijvoorbeeld, maar dat hebben we niet gedaan."

Kortom: iedereen is zich er bewust van, maar het is een bewuste keuze geweest en daar moeten we mee leven. In het achtste seizoen komen er meer factoren samen en zal er nog meer gesprongen worden over het land. Daenerys en haar draken reizen naar het Noorden om het op te nemen tegen de Night's King. Cersei probeert zich voor te bereiden op een veldslag door The Golden Company in te huren en de Night's King richt zijn pijlen op heel Westeros.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijke reboot voor scifi-serie 'Sliders'
Series / Nieuws

Mogelijke reboot voor scifi-serie 'Sliders'

Acteur John Rhys-Davies bracht het nieuws tijdens een interview naar buiten.

Sci-fi fans zullen tv-serie Sliders nog goed herinneren. In de serie zagen we hoe een groep In de serie zagen we hoe hoofdpersonage Quinn Mallory probeert omeen anti-zwaartekrachtapparaat uit te vinden, maar in plaats daarvan een apparaat maakt dat portals opent naar alternatieve parallelle universums. Na een ongeluk raakt er een groep verloren tussen de verschillende realiteiten. Mallory, de professor, Maximillian Arturo, Wade Wells en Rembrandt Brown proberen in al deze werelden te zoeken naar de weg naar huis.

Jerry O'Connell en John Rhys-Davies voerden de cast van de serie, waarvan vijf seizoenen werden gemaakt, aan. Sliders begon oorspronkelijk op FOX en werd na een aantal seizoenen overgenomen door de Sci-Fi Channel tot het einde in begin 2000. In totaal werden er 80 afleveringen uitgezonden.

Rhys-Davis maakte afgelopen weekend zijn opwachting tijdens de jaarlijkse Toronto Comic-Con en vertelde Flickering Myth dat er gesproken wordt over een mogelijke reboot, ondanks een aantal obstakels. Aldus Rhys-Davies:

"Jerry [O'Connell] valt me al jaren lastig over een reboot en momenteel zijn we zelfs daadwerkelijk in gesprek met NBC over een mogelijke herleving. Ze bekijken nu wie de rechten precies zit, dus daar wachten we nu vooral op.

Ik zou er zo voor tekenen, alleen maar om te laten zien hoe de serie echt is bedoeld. Ik denk dat we, met alle technologie van tegenwoordig, de beste show op tv zouden kunnen maken. Een seizoen of twee zou al heel mooi zijn."


Rhys-Davis was indertijd het eerste grote castlid dat de serie verliet. Daarna volgden al snel O'Connell en een paar anderen. Cleavant Derricks was uiteindelijk het enige castlid dat in alle vijf seizoenen te zien was.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer seizoen 2 'Chilling Adventures of Sabrina'!
Series / Trailer

Trailer seizoen 2 'Chilling Adventures of Sabrina'!

Vanaf 5 april in zijn geheel op Netflix.

Netflix heeft een nieuwe trailer onthuld voor het tweede seizoen van Chilling Adventures of Sabrina. Check de beelden hieronder!

Het eerste seizoen verscheen eind oktober 2018 en nu is het dus tijd voor seizoen twee, oftewel Part 2 - zoals Netflix het noemt. Er zijn tien afleveringen en actrice Kiernan Shipka is weer te zien als Sabrina Spellman, half mens en half heks.

Hieronder de trailer en vanaf 5 april keert Chilling Adventures of Sabrina terug op Netflix.



De synopsis: Het is een ondeugende wereld daarbuiten, en Sabrina zorgt voor problemen. Na het tekenen van het Boek van het Beest worstelt Sabrina met het vinden van de balans tussen haar plek in de sterfelijke wereld en haar nieuwe donkere kant. Nieuwe uitdagingen wachten op Sabrina in Part 2, waaronder de keuze tussen de bekende sterfelijke Harvey Kinkle en de sexy warlock Nicholas Scratch. Ze heeft getekend bij de Duistere Heer, maar dat betekent niet dat ze niet bereid is om een kleine hel te veroorzaken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Netflix maakt 'Diablo'-serie
Series / Nieuws

Gerucht: Netflix maakt 'Diablo'-serie

De geruchten winnen aan kracht!

Het lijkt erop dat er dan eindelijk een Diablo-serie komt. Het gerucht hierover gaat al sinds september 2018 rond, toen scenarist Andrew Cosby op Twitter meldde gesprekken te voeren met Activision en Netflix om als schrijver en showrunner aan de slag te gaan. Later verwijderde hij dat bericht op Twitter.

Nu lezen we op Spiel Times echter dat Blizzard Entertainment het handelsmerk heeft aangevraagd op Diablo. Dat is bedoeld voor downloadbare films en films met narratieven gebaseerd op een videogame, geleverd via een video-on-demand dienst. Dat klinkt natuurlijk heel erg als Netflix.

Vervolgens plaatste Cosby nog een bericht op Twitter over een serie waar hij aan werkt:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Rupert Wyatt stopte met 'Halo'
Series / Nieuws

Waarom Rupert Wyatt stopte met 'Halo'

Het had niets te maken met Showtime.

De Halo-games worden door Showtime tot een serie vermaakt. Eind vorig jaar verloor de serie echter zijn regisseur, Rupet Wyatt. Nu onthult hij eindelijk waarom hij tot die keuze kwam. Tegenover Collider vertelde hij dat er wellicht te weinig kansen waren als regisseur van een serie om zijn visie uit te dragen.

"Toen ik ermee aan de slag ging, wist ik maar weinig over Halo, net als ik weinig wist over Planet of the Apes, toen ik daarmee begon. Dus dompelde ik mezelf onder in de mythologie en realiseerde ik me hoeveel ongelofelijke literatuur er was en hoe diepgaand de verhalen waren," aldus Wyatt. Maar ondanks dat hij daar enorm enthousiast van werd, bleek de werkelijkheid weerbarstiger.

"Kort gezegd, denk ik dat als ik er eerder mee begonnen was, het wellicht anders was gelopen. Maar als de regisseur van een tv-serie, is het moeilijk om de creatieve architect van een serie te worden. Ik denk dat ik dat nooit zou zijn geworden en dat is prima, omdat er zoveel talenten aan die serie werken."

Hij had vooral meer tijd nodig, meer geld en had er dan een jaar of twee of drie aan moeten werken om de boel goed te krijgen. "Maar er waren ook andere projecten waar ik aan wilde werken. Dus ik vond het heel jammer om op te moeten stappen, maar het was gewoon niet waar ik voor getekend had."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.