Mogelijke reboot voor scifi-serie 'Sliders'

Mogelijke reboot voor scifi-serie 'Sliders'

Zilko Tarici, 19 maart 2019 om 16:09

Sci-fi fans zullen tv-serie Sliders nog goed herinneren. In de serie zagen we hoe een groep In de serie zagen we hoe hoofdpersonage Quinn Mallory probeert omeen anti-zwaartekrachtapparaat uit te vinden, maar in plaats daarvan een apparaat maakt dat portals opent naar alternatieve parallelle universums. Na een ongeluk raakt er een groep verloren tussen de verschillende realiteiten. Mallory, de professor, Maximillian Arturo, Wade Wells en Rembrandt Brown proberen in al deze werelden te zoeken naar de weg naar huis.

Jerry O'Connell en John Rhys-Davies voerden de cast van de serie, waarvan vijf seizoenen werden gemaakt, aan. Sliders begon oorspronkelijk op FOX en werd na een aantal seizoenen overgenomen door de Sci-Fi Channel tot het einde in begin 2000. In totaal werden er 80 afleveringen uitgezonden.

Rhys-Davis maakte afgelopen weekend zijn opwachting tijdens de jaarlijkse Toronto Comic-Con en vertelde Flickering Myth dat er gesproken wordt over een mogelijke reboot, ondanks een aantal obstakels. Aldus Rhys-Davies:

"Jerry [O'Connell] valt me al jaren lastig over een reboot en momenteel zijn we zelfs daadwerkelijk in gesprek met NBC over een mogelijke herleving. Ze bekijken nu wie de rechten precies zit, dus daar wachten we nu vooral op.

Ik zou er zo voor tekenen, alleen maar om te laten zien hoe de serie echt is bedoeld. Ik denk dat we, met alle technologie van tegenwoordig, de beste show op tv zouden kunnen maken. Een seizoen of twee zou al heel mooi zijn."


Rhys-Davis was indertijd het eerste grote castlid dat de serie verliet. Daarna volgden al snel O'Connell en een paar anderen. Cleavant Derricks was uiteindelijk het enige castlid dat in alle vijf seizoenen te zien was.

Bron: Flickering Myth

Lees meer over: Sliders, John Rhys Davies, Jerry O Connell, Scifi, Cleavant Derricks

Informatie over de serie: Sliders

Populair nieuws