'Game of Thrones' S7 ging inderdaad te snel

'Game of Thrones' S7 ging inderdaad te snel

Het seizoen zit vol tijdssprongen.

Jim Pedd, 19 maart 2019 om 19:42

Een van de grote kritiekpunten op het zevende seizoen van HBO-serie Game of Thrones, is het tempo. Sommige dingen gebeurden wel heel snel in de zeven afleveringen die het seizoen rijk was. Personages die soms meerdere afleveringen deden over een reis, maakten die ineens in een aflevering tijd.
Tegenover Entertainment Weekly laat producent Bryan Cogman weten dat dit een terecht kritiekpunt is. “We maakten de keuze om vorig seizoen maar gewoon tempo te gaan maken. Je kan thuis zitten en uitrekenen hoelang het duurt voordat een boot van punt a naar punt b gereisd is. Er is altijd iets waar iedereen zich aan vastklampt.”

Cogman vindt het allemaal wel prima, maar Dave Hill waarschuwt dat dit in het achtste seizoen nog erger wordt: “Je wil natuurlijk geen kritiek, maar met alles wat we in het achtste seizoen gedaan moeten krijgen, moesten we soms binnen aflevering wat zaken versnellen. We hebben veel momenten dat er een cut is, die niemand opviel. We konden ook even in beeld laten zien hoeveel tijd verstreken is, ‘Three Weeks Later’ bijvoorbeeld, maar dat hebben we niet gedaan.”

Kortom: iedereen is zich er bewust van, maar het is een bewuste keuze geweest en daar moeten we mee leven. In het achtste seizoen komen er meer factoren samen en zal er nog meer gesprongen worden over het land. Daenerys en haar draken reizen naar het Noorden om het op te nemen tegen de Night’s King. Cersei probeert zich voor te bereiden op een veldslag door The Golden Company in te huren en de Night’s King richt zijn pijlen op heel Westeros.

Lees meer over: HBO, Game of Thrones

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws