search
HBO kondigt derde seizoen van 'Barry' aan
Series / Nieuws

HBO kondigt derde seizoen van 'Barry' aan

De aankondiging komt er slechts enkele weken nadat het tweede seizoen in première is gegaan...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor fans van de donkere HBO komedie 'Barry'! HBO heeft namelijk bekend gemaakt dat de reeks met zekerheid een derde seizoen zal krijgen. De bekendmaking komt er overigens slechts twee weken nadat het tweede seizoen in première is gegaan!

De donkere komedie met Bill Hader (die overigens ook dienst doet als mede producer van de reeks) heeft bij de lancering van het tweede seizoen in de Verenigde Staten nochtans geen uitstekende cijfers weten te realiseren. Daar waar er bij het eerste seizoen nog sprake was van een gemiddeld aantal kijkers per aflevering van 587.000 daalde het aantal gemiddelde kijkers voor de eerste afleveringen van het tweede seizoen naar 478.000. Dit hoeft evenwel nog niets te betekenen. Het is namelijk bekend dat een groot aantal HBO kijkers in de Verenigde Staten hun favoriete programma's bekijken via replays of on-demand streaming.

Emmy's
Dat de reeks zo snel kan rekenen op een vervolg hoeft echter aan de ene kant ook helemaal niet te verbazen. Het is dan ook zo dat Barry in 2018 meermaals in de prijzen viel op de Emmy's. Zowel Bill Hader als Henry Winkler ontvingen de prestigieuze prijs voor hun respectievelijke rollen en bovendien wist de reeks ook de award voor 'beste sound mixing voor een half uur durende serie' in de wacht te slepen. Voor fans van de reeks is het sowieso mooi dat ze zich van nu af aan reeds geen zorgen meer hoeven te maken over het verschijnen van een mogelijk vervolg!

Aanbevolen artikelen