search

Ons nieuws van donderdag 11 april 2019

HBO kondigt derde seizoen van 'Barry' aan
Series / Nieuws

HBO kondigt derde seizoen van 'Barry' aan

De aankondiging komt er slechts enkele weken nadat het tweede seizoen in première is gegaan...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor fans van de donkere HBO komedie 'Barry'! HBO heeft namelijk bekend gemaakt dat de reeks met zekerheid een derde seizoen zal krijgen. De bekendmaking komt er overigens slechts twee weken nadat het tweede seizoen in première is gegaan!

De donkere komedie met Bill Hader (die overigens ook dienst doet als mede producer van de reeks) heeft bij de lancering van het tweede seizoen in de Verenigde Staten nochtans geen uitstekende cijfers weten te realiseren. Daar waar er bij het eerste seizoen nog sprake was van een gemiddeld aantal kijkers per aflevering van 587.000 daalde het aantal gemiddelde kijkers voor de eerste afleveringen van het tweede seizoen naar 478.000. Dit hoeft evenwel nog niets te betekenen. Het is namelijk bekend dat een groot aantal HBO kijkers in de Verenigde Staten hun favoriete programma's bekijken via replays of on-demand streaming.

Emmy's
Dat de reeks zo snel kan rekenen op een vervolg hoeft echter aan de ene kant ook helemaal niet te verbazen. Het is dan ook zo dat Barry in 2018 meermaals in de prijzen viel op de Emmy's. Zowel Bill Hader als Henry Winkler ontvingen de prestigieuze prijs voor hun respectievelijke rollen en bovendien wist de reeks ook de award voor 'beste sound mixing voor een half uur durende serie' in de wacht te slepen. Voor fans van de reeks is het sowieso mooi dat ze zich van nu af aan reeds geen zorgen meer hoeven te maken over het verschijnen van een mogelijk vervolg!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit was Nina Dobrev's favoriete TVD aflevering!
Series / Nieuws

Dit was Nina Dobrev's favoriete TVD aflevering!

Zal Elena ook te zien zijn in de spin-off 'Legacies'?

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jarenlang kroop actrice Nina Dobrev in de huid van 'Elena' in The Vampire Diaries. In verschillende afleveringen was Dobrev zelfs goed voor een dubbele rol, namelijk deze van zowel Elena als Katherine. Nu de reeks voor de actrice toch al even in het verleden ligt werd er haar gevraagd naar wat nu precies haar meest favoriete afleveringen waren. De twee episodes die uit de bus kwamen zullen fans van de reeks zich ongetwijfeld nog herinneren!

De eerste aflevering die Dobrev aanhaalde als één van haar absolute favorieten was er eentje uit het eerste seizoen. Fans zullen zich deze aflevering ongetwijfeld nog herinneren. Het ging om de aflevering 'Lost Girls' waarin de hoofdrolspelers werden teruggestuurd naar het jaar 1864. Bovendien is dit ook de aflevering waarin er voor het eerst kennis werd gemaakt met Katherine. "Ik hield er niet alleen van om een dubbele rol te vertolken, daarnaast vind ik het ook fantastisch om terug te gaan in de tijd. Dit was echt een heerlijke aflevering", aldus Dobrev.

Tweede keuze
Dobrev haalde meteen ook haar tweede meest favoriete aflevering van de reeks aan. Hiervoor moeten we kijken naar de finale van het derde seizoen genaamd 'The Departed'. "Deze keuze zal veel mensen wellicht verbazen. Bovendien is het mogelijk dat ze een beetje morbide zal klinken. Mijn tweede meest favoriete aflevering is echter ongetwijfeld de finale van het derde seizoen".

"We moesten deze aflevering maken in een speciale tank welke zich onder het wateroppervlak bevond. Dit bovendien in een grote faciliteit welke we er uit moesten laten zien als een moeras. Onze wagen was gecrasht op een brug en het filmen van die scène was zowel mooi als triestig. De ervaring van onderwater filmen (ik hou er van om stunts te doen) was fantastisch".

De tweede door Dobrev aangehaalde aflevering was er inderdaad één die niet alleen het personage van Elena, maar ook de reeks in haar totaliteit sterk heeft veranderd. Tot slot eindigde Dobrev nog met een kleine teaser. Op moment van schrijven is er namelijk de spin-off van de serie genaamd 'Legacies'. Toen er aan het einde van het interview aan Dobrev werd gevraagd of ze daarin op een zeker ogenblik haar rol als Elena zou gaan opnemen was het antwoord van de actrice "stay tuned"! Dit betekent dat we mogelijks het laatste van Elena Gilbert nog niet hebben gezien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marguilies ook niet in derde seizoen 'The Good Fight'
Series / Nieuws

Marguilies ook niet in derde seizoen 'The Good Fight'

De actrice krijgt niet de verloning die ze graag zou willen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lijkt er naar uit te zien dat het niet snel meer goed komt tussen Julianna Margulies en CBS. De actrice werd gevraagd om mee te doen in het eerste seizoen van de spin-off 'The Good Fight', maar koos er voor om die rol naast zich neer te leggen. De reden? Ze zou slechts het loon ontvangen welke gelijk staat aan dat van andere acteurs en actrices die een gastoptreden doen. Daar was de voormalige hoofdrolspeelster van 'The Good Wife' het niet mee eens. Nieuwe gesprekken met betrekking tot een optreden in het derde seizoen van de reeks liepen nu ook op een sisser uit. Het is voor Margulies dan ook duidelijk een principekwestie geworden.

In een reactie heeft Margulies hard uitgehaald naar CBS. Ze liet dan ook het volgende optekenen; "Ik ben niet zomaar iemand die een gastoptreden doet. Met mij is alles begonnen voor The Good Wife. Ik wou gewoon betaald worden volgens de waarde die ik de serie bij kan brengen. Wanneer Jon Hamm terug zou komen voor een Mad Men spinoff of mocht Kiefer Sutherland beslissen om een 24 spinoff te doen, dan zouden ze allemaal naar waarde worden betaald. Waarom ik dan niet?

The Good Fight uitgezonden op CBS All Access en niet op CBS
De reden waarom men niet in staat is om Margulies dezelfde vergoeding te geven als ze voor The Good Wife heeft ontvangen kan echter ook uit een compleet andere hoek komen. Zo wordt The Good Fight namelijk niet uitgezonden op CBS in de Verenigde Staten, maar wel op CBS All Access. Deze heeft lang niet de hoeveelheid kijkers als CBS waardoor ook de budgetten aanzienlijk kleiner zijn. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of dit een kwestie van "niet willen" is of vooral van "niet kunnen".

Eén ding lijkt in ieder geval als een paal boven water te staan, we zullen Julianna Margulies niet snel haar opwachting zien maken in The Good Fight.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.