Netflix onder forse druk door Disney+

Netflix onder forse druk door Disney+

Net nadat Netflix een mooie mijlpaal heeft bereikt.

Jim Pedd, 18 april 2019 om 08:00

Netflix heeft meer dan 150 miljoen abonnees. De grens werd deze week overschreden. Een indrukwekkende prestatie, maar de aandelenkoers van Netflix laat zien dat investeerders vrezen voor de toekomst.
Gek is dat niet, want recent werden details over Disney+ onthuld. De streamingdienst van Disney omvat straks heel wat originele, maar ook flink wat oude content. En er zijn steeds meer grote mediabedrijven die eigen content maken. De concurrentie groeit en oud, maar zeer populair materiaal, verdwijnt van Netflix.

Onder druk
Volgens CNBC daalden de aandelen van Netflix vier procent in waarde nadat Disney aankondigde dat zijn streamingdienst in november beschikbaar wordt gemaakt. Dat betekent dat er 7 miljard dollar van de waarde van Netflix verdween. Dat is veel, maar het afgelopen jaar steeg de waarde van de aandelen juist met bijna 14 procent.

Kortom: Netflix gaat het nog heel zwaar krijgen. Vooral ook omdat Disney+ goedkoper is (6,99 dollar per maand, tegenover 12,99 dollar per maand bij Netflix). En uit onderzoek blijkt dat mensen juist het oude materiaal terug blijven kijken, maar de nieuwe series minder vaak herhalen.

Bron: CNBC

Lees meer over: Netflix, Disney, Streamingmarkt, Streaming

Populair nieuws