'Umbrella Academy' goed voor 45 miljoen kijkers wereldwijd

Umbrella Academy goed voor 45 miljoen kijkers

Ook 'Our Planet' doe het uitstekend...

Geoffrey Ketels, 17 april 2019 16:41

De comic book serie 'Umbrella Academy' van Netflix heeft er een sterke eerste maand opzitten. De streaming gigant heeft namelijk laten optekenen dat de reeks in haar eerste maand goed was voor zomaar even 45 miljoen kijkers. Umbrella Academy is niet de enige serie die een sterke periode heeft neergezet. Ook de documentaire 'Our Planet' doet het met een doelpubliek van 25 miljoen kijkers helemaal niet slecht.
Netflix zou in het eerste kwartaal van 2019 in totaal 9,6 nieuwe leden hebben kunnen toevoegen aan haar bestaand. Dit heeft er voor gezorgd dat de streaming gigant nu in totaal goed is voor 148,9 miljoen abonnees. Dit zou betekenen dat ongeveer 30 procent van alle leden ten minste één Umbrella Academy aflevering hebben gezien.

70 procent
Netflix heeft een reeks van regels opgesteld waar een serie aan moet voldoen om aanzien te worden als "bekeken". Dit is het geval op het ogenblik dat een gebruiker ten minste 70 procent van een aflevering heeft gezien. Op het ogenblik dat iemand een aflevering start, maar er voor kiest om het kijken vroegtijdig af te breken telt dit dus niet mee als een view.

Content chief 'Ted Sarandos' heeft bekend gemaakt dat Netflix van plan is om meer data als deze vrij te geven. "We hebben er binnen het bedrijf voor gekozen om meer open te gaan communiceren over de kijkcijfers die gerealiseerd worden door onze series. Uiteraard zal deze data eerst worden ontvangen door onze producers, vervolgens zullen onze leden op de hoogte worden gesteld en daarna de pers. Na verloop van tijd is het de bedoeling om volledig transparant te worden over wat mensen aan het kijken zijn op Netflix op welke plaats dan ook in de wereld".

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Umbrella Academy, Our Planet, Netflix, serie

Populair nieuws