search

Ons nieuws van donderdag 18 april 2019

Pablo Schreiber (American Gods) is Master Chief in 'Halo'-serie!
Series / Nieuws

Pablo Schreiber (American Gods) is Master Chief in 'Halo'-serie!

De vraag is nu of het gamepersonage wel of niet zijn helm af zal zetten in de serie...

Na door te zijn gebroken met bijrollen in de series Orange is the New Black en American Gods en een overtuigende schurk te hebben gespeeld in de actiefilm Den of Thieves, heeft acteur Pablo Schreiber nu de hoofdrol gescoord in de langverwachte Showtime-serie Halo, gebaseerd op de gelijknamige gamereeks.

Schreiber zal de rol spelen van Master Chief, de meest geavanceerde soldaat van de 20e eeuw en de enige hoop voor een beschaving die op de rand van de afgrond staat door toedoen van de Covenant, een alliantie van verschillende buitenaardse rassen, die de mensheid wil verwoesten.

Daarnaast is bekend geworden dat nieuwkomer Yerin Ha de rol zal spelen van Quan Ah, een doortrapte en moedige 16-jarige meid uit de Outer Colobies die Master Chief op een belangrijk moment ontmoet.

Een mix van emotie en actie
Van de voornamelijk Xbox-exclusieve game-franchise werden tot op heden meer dan 60 miljoen exemplaren verkocht. Welke bekende verhaallijnen de revue zullen passeren in de serie is nog onbekend. De Halo-serie wordt omschreven als een "mix van zeer persoonlijke verhalen, actie, avontuur en een fantastierijke blik op de toekomst. Kyle Killen en Steven Kane doen dienst als showrunner en uitvoerend producenten van de serie. De serie heeft overigens nog geen premieredatum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mike Myers' trekt naar Netflix
Series / Nieuws

'Mike Myers' trekt naar Netflix

De acteur zal verschillende rollen in een nieuwe, komische serie op zich nemen...

Geoffrey Ketels
In 2015 tekende Mike Myers (Austin Powers) nog een exclusieve deal met HBO voor een periode van twee jaar. Nu lijkt de bekende acteur zijn zinnen te hebben gezet op een nieuwe deal met het populaire streamingplatform Netflix. Deze laatste heeft namelijk bekend gemaakt dat de acteur te zien zal zijn in een zes episodes tellende nieuwe, komische serie. Op moment van schrijven is het nog niet bekend wat de naam zal zijn van het nieuwe project.

Niet alleen de naam van de gelimiteerde serie werd tot dusver nog niet bekend gemaakt, dit geldt eigenlijk voor het merendeel van de details van de reeks. Wel heeft Netflix laten uitschijnen dat Myers verschillende rollen op zich zal gaan nemen. Daar is de acteur uiteraard reeds goed mee vertrouwd. Ook in het verleden heeft hij dit meerdere malen weten te realiseren. Dit niet alleen in de Austin Powers films, maar ook in bijvoorbeeld 'So I Married an Axe Murderer'.

"Ik hou er van om nieuwe personages te maken en Netflix heeft me een fantastisch speelterrein aangeboden om op te spelen", aldus Myers in een reactie op de aankondiging.

Executive producer
Myers is niet alleen de ster van de reeks, daarnaast treedt hij ook op als executive producer samen met John Lyons. Het is overigens niet voor het eerst dat de twee samen betrokken zijn bij een project. Dit was namelijk ook reeds het geval bij de tweede en derde Austin Powers films. Ook Jason Weinberg zal dienst doen als executive producer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde verhaal voor 'The Gifted' en 'Rel'
Series / Nieuws

Einde verhaal voor 'The Gifted' en 'Rel'

Het Marvel Television project krijgt geen vervolg meer...

Geoffrey Ketels
Sinds de onafhankelijkheid van Fox Entertainment was het wachten tot de eerste annuleringen van series zouden worden doorgevoerd. Nu heeft Fox bekend gemaakt dat de eerste slachtoffers de series 'The Gifted' en 'Rel' zijn geworden. Beide series worden door Fox dan ook naar de uitgang geleid. Allebei de projecten komen van de hand van 20th Century Fox Television welke uiteraard deel uitmaakte van de 71,3 miljard deal die werd gesloten tussen Fox en Disney.

The Gifted heeft recent haar tweede seizoen afgesloten en was in productie bij Marvel Television. Sowieso werd er gevreesd voor een verlenging van de reeks, niet in het minst omdat alle Marvel series nu eigenlijk zijn ondergebracht bij platformen die onder het beheer vallen van Disney. Dit uiteraard nadat Netflix er eerder voor koos om alle banden met Marvel gerelateerde projecten door te knippen.

The Gifted had er sowieso een slecht tweede seizoen opzitten. De kijkcijfers kenden een sterke terugval naar minder dan 2 miljoen kijkers waardoor er sprake was van 40% minder kijkers in vergelijking met het eerste seizoen.

Rel
Niet alleen The Gifted wordt geslachtofferd, dit geldt ook voor de serie 'Rel'. De multicamera drama komedie met Lil Rel Howery wist niet meer te overtuigen. De annulering komt er uiteraard op een moment waarop de cast en makers van de reeks nog steeds het verlies verwerken van Kevin Barnett.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Lord of the Rings' bijna van start!
Series / Nieuws

Opnames 'Lord of the Rings' bijna van start!

In augustus al.

Eind 2017 hoorden we voor het eerst dat er mogelijk een serie gebaseerd op de Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien zou komen. Amazon bestelde de serie uiteindelijk en maakte er naar het schijnt maar liefst 1 miljard dollar voor beschikbaar. Nu horen we dat de opnames mogelijk in augustus beginnen.

Waar Peter Jackson zijn beroemde Lord of the Rings-films in Nieuw-Zeeland opnam, schijnt Amazon voor Schotland gekozen te hebben. Leith zou het thuis van de serie worden, die in augustus al opgenomen zou worden. Dat meldt The Daily Record op basis van bronnen binnen de productie.

Ander tijdperk
Lord of the Rings speelt zich in een heel ander tijdperk af dan het verhaal van de vernietiging van de ring. De boel is gesitueerd in de tweede era, een tijdperk dat drieduizend jaar voor de films is. Dat betekent dat we dus heel wat nieuwe personages en interessante situaties zullen zien.

Amazon laat verder niets weten over de serie en wilde ook dit nieuws niet bevestigen bij de Daily Record. Schotland is overigens het thuis van heel wat series, waaronder A Discovery of Witches en His Dark Materials.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Love, Simon' krijgt serie!
Series / Nieuws

'Love, Simon' krijgt serie!

Disney+ breidt flink uit.

Fans van de film Love, Simon zullen blij zijn te horen dat Disney+ een televisieserie heeft besteld op basis van de boekenreeks. In 2018 verscheen er een film op basis van het materiaal, als een van de eerste tienerfilms die draaide rond een homoseksuele relatie.

Disney kondigde verder in augustus 2017 aan dat het met een streamingdienst komt, die in november live gaat. Disney+ zal tussen 2019 en 2021 wereldwijd beschikbaar zijn en krijgt heel veel origineel materiaal. Onderdeel daarvan is dus deze serie.

Goede box office
De film Love, Simon werd in maart 2018 in de bioscoop uitgebracht en deed het in zijn openingsweekend erg goed. De film bracht bijna 12 miljoen dolar op in een paar dagen tijd, veel omdat het een film is die erg gericht lijkt te zijn op een niche.

Centraal staat Simon, een tienerjongen die nog niet uit de kast is gekomen voor zijn ouders en dat probeert te doen. Maar makkelijk is dat niet voor de jongen. De boel is gebaseerd op de boeken van Becky Albartalli, en krijgt meteen een volledig seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onder forse druk door Disney+
Series / Nieuws

Netflix onder forse druk door Disney+

Net nadat Netflix een mooie mijlpaal heeft bereikt.

Netflix heeft meer dan 150 miljoen abonnees. De grens werd deze week overschreden. Een indrukwekkende prestatie, maar de aandelenkoers van Netflix laat zien dat investeerders vrezen voor de toekomst.

Gek is dat niet, want recent werden details over Disney+ onthuld. De streamingdienst van Disney omvat straks heel wat originele, maar ook flink wat oude content. En er zijn steeds meer grote mediabedrijven die eigen content maken. De concurrentie groeit en oud, maar zeer populair materiaal, verdwijnt van Netflix.

Onder druk
Volgens CNBC daalden de aandelen van Netflix vier procent in waarde nadat Disney aankondigde dat zijn streamingdienst in november beschikbaar wordt gemaakt. Dat betekent dat er 7 miljard dollar van de waarde van Netflix verdween. Dat is veel, maar het afgelopen jaar steeg de waarde van de aandelen juist met bijna 14 procent.

Kortom: Netflix gaat het nog heel zwaar krijgen. Vooral ook omdat Disney+ goedkoper is (6,99 dollar per maand, tegenover 12,99 dollar per maand bij Netflix). En uit onderzoek blijkt dat mensen juist het oude materiaal terug blijven kijken, maar de nieuwe series minder vaak herhalen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.