'Game of Thrones' première breekt alle records

'Game of Thrones' première breekt alle records

Dat wordt nog wat als de finale straks te zien is.

Jim Pedd, 17 april 2019 om 12:31

Het nieuws dat je wist dat zou komen… HBO meldt dat de eerste aflevering van het achtste seizoen van Game of Thrones de best bekeken in de geschiedenis van de serie is. Daarmee weet de serie na zeven seizoenen en evenveel jaren een opmerkelijke trend in televisieland te doorbreken.
Gewoonlijk levert een serie bij elk nieuw seizoen weer in. Of de eerste paar seizoenen niet, maar dan zijn kijkers het na verloop van tijd beu en lopen de kijkcijfers terug. Game of Thrones is een van die weinige series die niet aan deze trend voldoet en de kijkcijfers juist ziet stijgen.

Heel veel kijkers
HBO laat weten dat de première maar liefst 17,4 miljoen kijkers trok. Daarmee is het record van de vorige best bekeken afleveringen (de finale van het zevende seizoen met 16,9 miljoen kijkers) verbroken. Het gaat dan om kijkers in de Verenigde Staten die de serie live keken en mensen die via HBOGo en HBO Now keken.

Er zijn nog maar vijf afleveringen te gaan van de serie en dan is het voorbij. De volgende is op maandag 22 april te zien op Ziggo Movies & Series L en XL.

Lees meer over: Game of THrones, HBO, David Benioff, DB Weiss

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws