search

Ons nieuws van woensdag 17 april 2019

'Umbrella Academy' goed voor 45 miljoen kijkers wereldwijd
Series / Nieuws

'Umbrella Academy' goed voor 45 miljoen kijkers wereldwijd

Ook 'Our Planet' doe het uitstekend...

Geoffrey Ketels
De comic book serie 'Umbrella Academy' van Netflix heeft er een sterke eerste maand opzitten. De streaming gigant heeft namelijk laten optekenen dat de reeks in haar eerste maand goed was voor zomaar even 45 miljoen kijkers. Umbrella Academy is niet de enige serie die een sterke periode heeft neergezet. Ook de documentaire 'Our Planet' doet het met een doelpubliek van 25 miljoen kijkers helemaal niet slecht.

Netflix zou in het eerste kwartaal van 2019 in totaal 9,6 nieuwe leden hebben kunnen toevoegen aan haar bestaand. Dit heeft er voor gezorgd dat de streaming gigant nu in totaal goed is voor 148,9 miljoen abonnees. Dit zou betekenen dat ongeveer 30 procent van alle leden ten minste één Umbrella Academy aflevering hebben gezien.

70 procent
Netflix heeft een reeks van regels opgesteld waar een serie aan moet voldoen om aanzien te worden als "bekeken". Dit is het geval op het ogenblik dat een gebruiker ten minste 70 procent van een aflevering heeft gezien. Op het ogenblik dat iemand een aflevering start, maar er voor kiest om het kijken vroegtijdig af te breken telt dit dus niet mee als een view.

Content chief 'Ted Sarandos' heeft bekend gemaakt dat Netflix van plan is om meer data als deze vrij te geven. "We hebben er binnen het bedrijf voor gekozen om meer open te gaan communiceren over de kijkcijfers die gerealiseerd worden door onze series. Uiteraard zal deze data eerst worden ontvangen door onze producers, vervolgens zullen onze leden op de hoogte worden gesteld en daarna de pers. Na verloop van tijd is het de bedoeling om volledig transparant te worden over wat mensen aan het kijken zijn op Netflix op welke plaats dan ook in de wereld".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story) scoort belangrijke rol in 'Brave New World'
Series / Nieuws

Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story) scoort belangrijke rol in 'Brave New World'

De grootschalige miniserie zal ergens in 2020 worden uitgezonden.

Ongeveer een jaar nadat hij als een jonge Han Solo te zien was in Solo: A Star Wars Story, heeft Alden Ehrenreich de hoofdrol gescoord in scifi-miniserie Brave New World. Ehrenreich is de eerste acteur die gecast is in de serie en zal de rol spelen van het personage John the Savage.

Deadline meldt daarnaast dat Brave New World niet langer door USA Network uitgezonden zal worden, maar wordt gepositioneerd als de belangrijkste serie voor de streamingdienst van NBCUniversal, die in 2020 wordt gelanceerd.

Verstoring van een utopie
In de literaire klassieker Brave New World van Aldoux Huxley zien we hoe hoofdpersonage John opgroeit in het Savage-reservaat in New Mexico, ver verwijderd van New London, de voornaamste setting van het boek. in de Savage Lands zijn, in tegenstelling tot de rest van de wereld, zaken als natuurlijke geboortes, ziektes en andere talen nog toegestaan. Wanneer New London-bewoners Bernard Marx en Lenina Crowne het gebied bezoeken en in een gewelddadige opstand verzeild raken, worden ze gered door John (Ehrenreich). Deze redding leidt ertoe dat Bernard en Lenina John meebrengen naar New London. Dit veroorzaakt echter een domino-effect dat de natuurlijke orde in de utopiaanse samenleving van New London verstoort.

Het is nog onbekend wanneer Alden Ehrenreich precies beschikbaar zal worden gesteld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' première breekt alle records
Series / Nieuws

'Game of Thrones' première breekt alle records

Dat wordt nog wat als de finale straks te zien is.

Het nieuws dat je wist dat zou komen… HBO meldt dat de eerste aflevering van het achtste seizoen van Game of Thrones de best bekeken in de geschiedenis van de serie is. Daarmee weet de serie na zeven seizoenen en evenveel jaren een opmerkelijke trend in televisieland te doorbreken.

Gewoonlijk levert een serie bij elk nieuw seizoen weer in. Of de eerste paar seizoenen niet, maar dan zijn kijkers het na verloop van tijd beu en lopen de kijkcijfers terug. Game of Thrones is een van die weinige series die niet aan deze trend voldoet en de kijkcijfers juist ziet stijgen.

Heel veel kijkers
HBO laat weten dat de première maar liefst 17,4 miljoen kijkers trok. Daarmee is het record van de vorige best bekeken afleveringen (de finale van het zevende seizoen met 16,9 miljoen kijkers) verbroken. Het gaat dan om kijkers in de Verenigde Staten die de serie live keken en mensen die via HBOGo en HBO Now keken.

Er zijn nog maar vijf afleveringen te gaan van de serie en dan is het voorbij. De volgende is op maandag 22 april te zien op Ziggo Movies & Series L en XL.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' pas in 2020 weer terug
Series / Nieuws

'Westworld' pas in 2020 weer terug

Nou, tenminste een klein nieuwtje.

Het gaat tot minstens 2020 duren voordat we een nieuw seizoen mogen zien van Westworld. HBO bevestigt dat de serie van showrunners Jonathan Nolan en Lisa Joy nog wel even op zich laat wachten.

Westworld speelt zich af in de toekomst en in een pretpark dat bevolkt wordt door robots. Gasten zijn gewone mensen die zal hun fantasieën kunnen uiten, of dat nou gewelddadig of seksueel is, alles kan. Maar langzaamaan worden de gasten zelfbewust en komen ze extreem gewelddadig in opstand.

Derde seizoen
Alhoewel het eerste seizoen goed ontvangen werd, geldt dat niet zo voor het tweede. Daarin werd het geheel nog ingewikkelder en wordt het verhaal minder interessant. Het derde seizoen zal een andere aanpak hanteren en komt nu dus op zijn vroegst pas in 2020 op televisie. Dat is enigszins opmerkelijk, want de nieuwe reeks krijgt naar het schijnt minder afleveringen dan de vorige twee.

Overigens past het gat tussen de seizoenen wel al binnen de show. Tussen de eerste en tweede reeks zaten zestien maanden. Tussen het tweede en derde minimaal achttien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forse problemen voor langverwachte 'Y'
Series / Nieuws

Forse problemen voor langverwachte 'Y'

Slecht nieuws voor de fans.

Enigszins opmerkelijk nieuws rond Y. De serie, die gebaseerd wordt op de comic Y: The Last Man van Brian K. Vaughan en Pia Guerra was al jaren in ontwikkeling, en komt er nu eindelijk. Maar nu blijkt dat de ontwikkeling ervan niet per se voorspoedig verloopt. Showrunners Aida Croal en Michael Green stappen namelijk op.

Als reden voor het vertrek worden creatieve verschillen genoemd. Dat laten ze op hun Twitter-account weten. Volgens het duo wil FX niet verder met de serie in zijn huidige vorm. Ze zijn blij met zoveel mooie mensen te hebben samengewerkt en hopen dat er alsnog een serie komt.

Creatieve verschillen
In het bericht is het duo vrij kort over hun vertrek. "Vandaag is er slecht nieuws voor fans van Y: The Last Man. FX heeft besloten om in de huidige vorm niet verder te gaan met onze serie." En dus wordt er een punt achter de serie gezet zoals zij hem voor ogen hadden. Dat betekent vermoedelijk dat er gekeken wordt naar een nieuwe pilot en een nieuw uitgangspunt. De cast zal waarschijnlijk mogen blijven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.