'Mike Myers' trekt naar Netflix

'Mike Myers' trekt naar Netflix

De acteur zal verschillende rollen in een nieuwe, komische serie op zich nemen...

Geoffrey Ketels, 18 april 2019 om 16:37

In 2015 tekende Mike Myers (Austin Powers) nog een exclusieve deal met HBO voor een periode van twee jaar. Nu lijkt de bekende acteur zijn zinnen te hebben gezet op een nieuwe deal met het populaire streamingplatform Netflix. Deze laatste heeft namelijk bekend gemaakt dat de acteur te zien zal zijn in een zes episodes tellende nieuwe, komische serie. Op moment van schrijven is het nog niet bekend wat de naam zal zijn van het nieuwe project.
Niet alleen de naam van de gelimiteerde serie werd tot dusver nog niet bekend gemaakt, dit geldt eigenlijk voor het merendeel van de details van de reeks. Wel heeft Netflix laten uitschijnen dat Myers verschillende rollen op zich zal gaan nemen. Daar is de acteur uiteraard reeds goed mee vertrouwd. Ook in het verleden heeft hij dit meerdere malen weten te realiseren. Dit niet alleen in de Austin Powers films, maar ook in bijvoorbeeld 'So I Married an Axe Murderer'.

"Ik hou er van om nieuwe personages te maken en Netflix heeft me een fantastisch speelterrein aangeboden om op te spelen", aldus Myers in een reactie op de aankondiging.

Executive producer
Myers is niet alleen de ster van de reeks, daarnaast treedt hij ook op als executive producer samen met John Lyons. Het is overigens niet voor het eerst dat de twee samen betrokken zijn bij een project. Dit was namelijk ook reeds het geval bij de tweede en derde Austin Powers films. Ook Jason Weinberg zal dienst doen als executive producer.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Mike Myers, serie, Netflix

Populair nieuws