Jaren '80 fantasy-film 'Willow' krijgt vervolgserie op Disney+!

'Willow'  krijgt vervolgserie op Disney+

Ron Howard, regisseur van de oorspronkelijke film, is nauw betrokken bij de serie.

Zilko Tarici, 2 mei 2019 om 14:35

Ruim 30 jaar voordat Solo: A Star Wars Story de bioscopen bereikte, maakte regisseur Ron Howard al eens een andere film voor Lucasfilm. Het betrof echter geen Star Wars-film, maar de fantasy-film Willow uit 1988. Nu krijgt deze film naar alle waarschijnlijkheid een vervolg in de vorm van een serie voor Disney+.
De oorspronkelijke film speelt zich af in de wereld van Nockmaar en gaat over een verveelde boer die een ‘speciale’ baby moet redden van een boosaardige koningin, die met haar magische krachten de baby wil doden en de wereld over wil nemen.

In het laatste jaar heeft Howard een aantal keren gehint naar een vervolgfilm, maar dat bleek uiteindelijk allemaal speculatie. Deze week bevestigde Howard aan MTV-podcast Happy Sad Confused dat Solo-scenarist Jon Kasdan in gesprek is met Disney+ om de tv-serie te realiseren. Howard zei er het volgende over:

”Er worden serieuze discussies gevoerd met Jon Kasdan, een van de schrijvers van Solo, die mij en Kathleen Kennedy tijdens de opnames van die film voortdurend vroeg naar Willow. We voeren nu gesprekken over een Willow-serie voor Disney+ en ik denk dat dat een mooi idee is. George Lucas heeft zelf ook vaker het idee geopperd om een serie over Willow te maken. Jon Kasdan is de ideale person om er iets heel cools van te maken.”

De terugkeer van Warwick Davis
Howard liet eerder al doorschemeren dat een vervolg zich waarschijnlijk zal richten op Elora Danan, de opgegroeide prinses die werd geteisterd door Queen Baymorda (Jean Marsh) in de film. Iemand die natuurlijk ook terugkeert is Willow zelf, die opnieuw gespeeld zal worden door mini-acteur Warwick Davis.

Bron: Happy Sad Confused

Lees meer over: Willow, Jon Kasdan, Ron Howard, Warwick Davis, Jean Marsh, George Lucas

Populair nieuws