search

Ons nieuws van donderdag 2 mei 2019

Praise be! Weergaloze nieuwe trailer 'The Handmaid's Tale' seizoen 3
Series / Trailer

Praise be! Weergaloze nieuwe trailer 'The Handmaid's Tale' seizoen 3

Op 5 juni a.s. wordt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen beschikbaar gesteld door Hulu.

Hoofdpersonage June/Offred (Elisabeth Moss) nam een bedenkelijk besluit aan het einde van het tweede seizoen van The Handmaid's Tale, maar in de trailer van het derde seizoen zien we dat dit niet zonder reden is geweest. De nieuwe beelden, die hoopvoller zijn dan normaal het geval is, kun je zoals altijd hieronder bekijken.

Naast Elisabeth Moss zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Madeline Brewer, Ann Dowd, O. T. Fagbenle, Max Minghella en Samira Wiley. De eerste van de reeks nieuwe afleveringen wordt op 5 juni a.s. beschikbaar gesteld door Hulu.

Een afgrijselijke wereld
The Handmaid's Tale, gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood, vertelt het verhaal van Gilead, een totalitaire maatschappij die voorheen bekend stond als de Verenigde Staten van Amerika. Na een reeks milieurampen en een dalend geboortecijfer, wordt Gilead beheerst door een militaristisch regime dat 'traditionale normen en waarden' wil terugbrengen. Offred (Moss) is een van de weinige vruchtbare vrouwen die over zijn, en wordt daarom gebruikt als 'Handmaid' in het huis van de Commander (Fiennes) en gedwongen tot seksuele handelingen om nieuw leven op de wereld te zetten. Offred moet zich in deze verschrikkelijke wereld navigeren tussen Commanders, hun genadeloze vrouwen en haar mede-Handmaids. Haar doel is echter om te overleven en haar dochter, die haar werd ontnomen, te vinden.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showtime verlengt 'The Chi' voor derde seizoen
Series / Nieuws

Showtime verlengt 'The Chi' voor derde seizoen

Het vertrouwen in de reeks is er duidelijk nog steeds...

Geoffrey Ketels
De populaire serie 'The Chi' van Showtime krijgt een vervolg. Op moment van schrijven bevindt de serie zich ergens halverwege het tweede seizoen, maar nu is de cast reeds zeker van een vervolg. Wanneer het derde seizoen precies te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend. Dit geldt ook voor het aantal afleveringen die ze zal tellen. De verlenging van 'The Chi' komt één dag nadat Showtime ook reeds bekend heeft gemaakt die andere serie, namelijk 'Black Monday' een extra seizoen te geven.

"The Chi neemt de kijker mee op ontdekkingsreis doorheen het hart van de South Side van Chicago. We vinden het fantastisch dat onze kijkers duidelijk verliefd zijn geworden op de personages uit deze reeks en kijken nu al uit naar wat Lena en de rest van het productieteam nog allemaal voor de cast in petto hebben", aldus Showtime Entertainment president Gary Levine.

Leuke line-up
The Chi vervoegt een line-up die er voor Showtime behoorlijk indrukwekkend uitziet. Buiten deze serie bestaat ze dan ook uit onder meer Shameless en Billions, maar wat ook te denken van Homeland? Deze reeks is toe aan haar laatste seizoen. Dit geldt eveneens voor The Affair. Ook deze serie ziet haar laatste seizoen op televisie verschijnen. Andere titels uit de Showtime line-up zijn Ray Donovan en natuurlijk ook Halo. Deze laatste is gebaseerd op het bijzonder populaire en gelijknamige videospel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jaren '80 fantasy-film 'Willow'  krijgt vervolgserie op Disney+!
Series / Nieuws

Jaren '80 fantasy-film 'Willow' krijgt vervolgserie op Disney+!

Ron Howard, regisseur van de oorspronkelijke film, is nauw betrokken bij de serie.

Ruim 30 jaar voordat Solo: A Star Wars Story de bioscopen bereikte, maakte regisseur Ron Howard al eens een andere film voor Lucasfilm. Het betrof echter geen Star Wars-film, maar de fantasy-film Willow uit 1988. Nu krijgt deze film naar alle waarschijnlijkheid een vervolg in de vorm van een serie voor Disney+.

De oorspronkelijke film speelt zich af in de wereld van Nockmaar en gaat over een verveelde boer die een 'speciale' baby moet redden van een boosaardige koningin, die met haar magische krachten de baby wil doden en de wereld over wil nemen.

In het laatste jaar heeft Howard een aantal keren gehint naar een vervolgfilm, maar dat bleek uiteindelijk allemaal speculatie. Deze week bevestigde Howard aan MTV-podcast Happy Sad Confused dat Solo-scenarist Jon Kasdan in gesprek is met Disney+ om de tv-serie te realiseren. Howard zei er het volgende over:

"Er worden serieuze discussies gevoerd met Jon Kasdan, een van de schrijvers van Solo, die mij en Kathleen Kennedy tijdens de opnames van die film voortdurend vroeg naar Willow. We voeren nu gesprekken over een Willow-serie voor Disney+ en ik denk dat dat een mooi idee is. George Lucas heeft zelf ook vaker het idee geopperd om een serie over Willow te maken. Jon Kasdan is de ideale person om er iets heel cools van te maken."

De terugkeer van Warwick Davis
Howard liet eerder al doorschemeren dat een vervolg zich waarschijnlijk zal richten op Elora Danan, de opgegroeide prinses die werd geteisterd door Queen Baymorda (Jean Marsh) in de film. Iemand die natuurlijk ook terugkeert is Willow zelf, die opnieuw gespeeld zal worden door mini-acteur Warwick Davis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George Lucas werkte mee aan 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

George Lucas werkte mee aan 'The Mandalorian'

Goed nieuws voor Star Wars fans!

Star Wars-bedenker George Lucas gaf in 2012 eindelijk de creatieve teugels over aan iemand anders. Dat leidt tot niet altijd even goede keuzes, maar goed, nu komt er onder voor meer The Mandalorian, de eerste live-action serie in de franchise.

Daaraan blijkt Lucas te hebben meegewerkt. Dat vertelt acteur Giancarlo Esposito tijdens een interview met de site Collider:
"Weet je wat zo cool is aan Mandalorian? Je krijgt een man, die alles bedenkt. En een man die werkt met George Lucas om alles te bedenken. En vervolgens elke aflevering regisseert. Het zou allemaal op ego neerkomen toch? Hij heeft zoveel verschillende geweldige regisseurs gevonden van verschillende uithoeken van de planeet om mee te werken aan afleveringen. Dat is fenomenaal, want alles is daardoor heel erg nieuw en verfrissend. Het laat zien wat de fans willen en de regisseurs zijn dat natuurlijk ook."
Daarmee lijkt de acteur bevestigd te hebben dat Lucas heeft meegewerkt aan de serie die in november te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megaveldslag 'Game of Thrones' goed bekeken
Series / Nieuws

Megaveldslag 'Game of Thrones' goed bekeken

[Sarcasme...] Wie had dat ooit verwacht?

De aflevering The Long Night van Game of Thrones was afgelopen zondag te zien. Het is de grootste veldslag die ooit op televisie vertoond en dat merkt HBO in de kijkcijfers.

Sterker nog: het is de tweede best bekeken aflevering van de serie ooit, met in totaal 12,02 miljoen mensen. Dat is net iets minder dan de finale van het vorige seizoen, dat 12,07 miljoen mensen trok in augustus 2017.

Laatste seizoen
De vorige aflevering van de serie is een van de laatsten die we ooit te zien krijgen. De serie krijgt er namelijk nog maar drie. Daarna is het helemaal gedaan en moeten we wachten op de geplande prequel, The Long Night.

Langzaamaan werkt men nu richting het einde, waarbij uiteindelijk een belangrijke vraag beantwoord zal worden: wie zit er op de IJzeren troon?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'13 Reasons Why' gelinkt aan stijging zelfmoord
Series / Nieuws

'13 Reasons Why' gelinkt aan stijging zelfmoord

Iets meer tieners pleegden zelfmoord tijdens de eerste maanden na de première.

Uit een studie komt naar voren dat er mogelijk een verband bestaat tussen de serie 13 Reasons Why en zelfmoord onder tieners. De show is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher en handelt over onder meer zelfmoord.

In de serie pleegt een jong meisje zelfmoord. Elke aflevering van het eerste seizoen gaat in op een van de vele redenen waarom ze tot die gruweldaad kwam. Ondertussen is de serie toe aan een derde seizoen.

Niet heel handig
Niet heel handig blijkt nu uit onderzoek dat in de Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry gepubliceerd werd, dat de première van de serie in april 2017 gekoppeld kan worden aan een stijging van 28,9% in het aantal zelfmoorden onder Amerikaanse jongeren van tussen de 10 en 17 jaar oud.

Alhoewel het erop lijkt dat er inderdaad sprake is van een kleine toename, kan het niet zo zijn dat de serie ertoe heeft geleid dat tieners zelfmoord pleegden. Wel kan het doordat het onderwerp heel eerlijk en open benaderd wordt, er iets minder grote drempels merkbaar waren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.