search
Netflix kondigt derde seizoen 'On My Block' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt derde seizoen 'On My Block' aan

Het derde seizoen zal wel minder afleveringen tellen...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft bekend gemaakt dat het haar komedie 'On My Block' met zekerheid een derde seizoen zal geven. Dat is goed nieuws voor de fans, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Tegelijkertijd heeft Netflix namelijk ook laten optekenen dat het derde seizoen slechts zal bestaan uit acht afleveringen. Dat zijn er twee minder in vergelijking met de eerste twee seizoenen die van deze reeks zijn verschenen.

On My Block is uitgegroeid tot een uitstekende serie voor Netflix. Niet alleen kijkers, maar ook de critics zijn erg lovend over het project. On My Block wordt geproduceerd door onder meer Lauren Lungerich, Eddie Gonzalez evenals Jeremy Haft. De cast bestaat uit onder meer Sierra Capri, Jason Genao, Brett Gray en Diego Tinoco.

"Het is een bijzondere, kleine serie. De reeks had er een behoorlijk eerste seizoen opzitten, maar is er in geslaagd om het aantal kijkers aanzienlijk te verhogen bij de lancering van het tweede seizoen. Mensen zijn dan ook echt verliefd geworden op de personages uit de serie en de cast in het algemeen", aldus Netflix Originals vice-president Cindy Holland.

Opgelucht
De cast en crew van 'On My Block' is ongetwijfeld opgelucht door de officiƫle bekendmaking van Netflix. De vrees zat er namelijk goed in dat het project geen vervolg meer zou krijgen. Deze vrees werd extra kracht bijgezet nadat 'One Day at a Time' officieel door Netflix naar de eeuwige jachtvelden werd verwezen. Vanaf dit ogenblik zijn er namelijk steeds meer details bekend gemaakt over de strategie die Netflix hanteert om series te cancellen.

Wat duidelijk in het voordeel heeft gesproken van On My Block is dat Netflix alle rechten zelf in handen heeft en single-camera comedies vrij voordelig zijn om te produceren. Beide kenmerken staan eigenlijk lijnrecht tegenover deze van 'One Day at a Time'. Van die reeks was namelijk bekend dat er een hoge productiekost aan verbonden was. De rechten op de reeks zijn bovendien in handen van Sony TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen