search

Ons nieuws van vrijdag 3 mei 2019

Pathé mag finale 'Game of Thrones' vertonen
Series / Nieuws

Pathé mag finale 'Game of Thrones' vertonen

Nog maar drie weken te gaan.

Pathé heeft een mooie afspraak kunnen maken met Ziggo. De bioscoopketen mag de finale van Game of Thrones vertonen in een aantal van zijn vestigingen. Op 20 mei is de aflevering in negentien vestigingen van de keten te zien.

De bioscoopvertoning kan alleen door klanten van Ziggo of van Pathé bezocht worden. Zij kunnen een kaartje kopen om dan de epische finale in de bioscoop te zien. Waar het heen gaat met de serie is nog even niet duidelijk, maar over drie weken is dus alles af en weten we hoe het eindigt.

Drie afleveringen
Over drie weken is de serie al voorbij. Dat gaat overigens wel rap, maar de afleveringen duren er niet korter om. Dit zijn de speelduren van de laatste afleveringen:
Aflevering 4: op 6 mei te zien en duurt 1 uur en 18 minuten
Aflevering 5: op 13 mei te zien en duurt 1 uur en 20 minuten
Aflevering 6: op 20 mei te zien en duurt 1 uur en 20 minuten
Dus nog een mooie vier uur te gaan en dan weten we wie definitief plaatsneemt op de IJzeren Troon. Als die er nog is…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' vindt een nieuwe schurk
Series / Nieuws

'Westworld' vindt een nieuwe schurk

Het derde seizoen kan bijna met de productie beginnen.

De Fransman Vincent Cassel voegt zich bij de cast van het derde seizoen van HBO-serie Westworld. Hij zal een schurk spelen in de nieuwe reeks, al is het even de vraag vanuit welk perspectief de acteur dat dan is. De productie van de nieuwe reeks gaat overigens al bijna van start.

HBO zoekt momenteel naar acteurs die de leegte moeten vullen die achterblijft nadat er meerdere castleden zijn vertrokken bij de show. Die vertrokken natuurlijk niet omdat ze dat per se wilden, maar omdat hun personages het einde niet levend gehaald hebben. Nu is Cassel dus gecast als nieuwkomer voor de show.

Derde seizoen
De derde reeks van de HBO-serie moet anders worden dan wat we tot nu toe gezien hebben. Jonathan Nolan en Lisa Joy hebben er nog weinig over bekend gemaakt, behalve dat het de bedoeling is dat de wereld nog beter uitgediept wordt. Nu speelt de serie zich immers niet alleen meer af in de bizarre en gewelddadige pretparken.

Deadline stelt dat Cassel in meerdere afleveringen van de serie te zien zal zijn. Wanneer het seizoen te zien is, weten we niet zeker, al wordt het zeer waarschijnlijk in de loop van 2020.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel maakt 'Ghost Rider' en 'Helstrom'
Series / Nieuws

Marvel maakt 'Ghost Rider' en 'Helstrom'

Hulu krijgt er twee series bij.

Marvel heeft bekend gemaakt dat het twee nieuwe live-action series ontwikkelt voor Hulu. Het gaat om series rond de personages Ghost Rider en Helstrom. De bedoeling is dat beide series ergens in de loop van 2020 te zien zullen zijn op de streamingdienst waar Disney deels eigenaar van is.

Momenteel werken Marvel TV en Hulu al samen aan de serie Runaways, waarvan onlangs een derde seizoen besteld werd. Verder werkt Marvel aan heel wat series voor Disney Plus, maar dat wil dus niet zeggen dat er dan geen ruimte meer is voor ander materiaal. Nu komt er namelijk nog een tweetal series voor Hulu bij.

Nieuwe projecten
Volgens Marvel zal acteur Gabriel Luna weer in de huid van de Ghost Rider kruipen. Hij speelde de rol eerder al voor Marvel en keert nu dus gewoon terug. Goed nieuws voor de fans van Luna's interpretatie van Robbie Reyes dus. Afgezien daarvan is er nog geen cast gevonden, wel zijn er al showrunners.

Ghost Rider draait om Robbie Reyes, die bezeten wordt door een demon. Hij gebruikt de krachten die daarbij komen kijken voor het goede. Ingrid Escajeda is showrunner en Paul Zbyszweski zal de serie produceren. Verder is hij showrunner bij Helstrom, dat draait om de tweeling Daimon en Ana Helstrom, wier vader een seriemoordenaar is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zombie-romcom 'Warm Bodies' wordt een serie!
Series / Nieuws

Zombie-romcom 'Warm Bodies' wordt een serie!

De film bracht in 2013 wereldwijd 115 miljoen dollar in het laatje (tegenover een budget van 35 miljoen!).

Lionsgate heeft een exclusieve deal gesloten met regisseur Jonathan Levine (50/50, Long Shot) om een aantal tv-projecten te maken. De eerste hiervan is een serie gebaseerd op de zombie rom-com Warm Bodies uit 2013, die op zijn beurt weer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isaac Marion.

De filmversie richtte zich op de bloeiende, onwaarschijnlijke relatie tussen de jonge vrouw Julie (Teresa Palmer) en 'R' (Nicholas Hoult), een zombie. We zien in de film het verhaal vanuit het perspectief van R en hoe zombies nog steeds menselijke trekjes kunnen hebben.

Warm Bodies werd gemaakt voor een (voor Hollywood-begrippen) luttel bedrag van 35 miljoen dollar en wist wereldwijd ruim 115 miljoen dollar in het laatje te brengen. Daarnaast kreeg de film ook de nodige lovende recensies. Naast Palmer en Hoult waren in de film ook acteurs als Rob Corddry, Dave Franco, Analeigh Tipton, Cory Hardrict en John Malkovich te zien.

Levine en Lionsgate bundelen krachten
De productie van de serie Warm Bodies is in handen van Levine's nieuwe productiemaatschappij Megamix en Lionsgate Television. De twee partijen zullen in de (nabije) toekomst nog een aantal andere series maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt derde seizoen 'On My Block' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt derde seizoen 'On My Block' aan

Het derde seizoen zal wel minder afleveringen tellen...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft bekend gemaakt dat het haar komedie 'On My Block' met zekerheid een derde seizoen zal geven. Dat is goed nieuws voor de fans, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Tegelijkertijd heeft Netflix namelijk ook laten optekenen dat het derde seizoen slechts zal bestaan uit acht afleveringen. Dat zijn er twee minder in vergelijking met de eerste twee seizoenen die van deze reeks zijn verschenen.

On My Block is uitgegroeid tot een uitstekende serie voor Netflix. Niet alleen kijkers, maar ook de critics zijn erg lovend over het project. On My Block wordt geproduceerd door onder meer Lauren Lungerich, Eddie Gonzalez evenals Jeremy Haft. De cast bestaat uit onder meer Sierra Capri, Jason Genao, Brett Gray en Diego Tinoco.

"Het is een bijzondere, kleine serie. De reeks had er een behoorlijk eerste seizoen opzitten, maar is er in geslaagd om het aantal kijkers aanzienlijk te verhogen bij de lancering van het tweede seizoen. Mensen zijn dan ook echt verliefd geworden op de personages uit de serie en de cast in het algemeen", aldus Netflix Originals vice-president Cindy Holland.

Opgelucht
De cast en crew van 'On My Block' is ongetwijfeld opgelucht door de officiële bekendmaking van Netflix. De vrees zat er namelijk goed in dat het project geen vervolg meer zou krijgen. Deze vrees werd extra kracht bijgezet nadat 'One Day at a Time' officieel door Netflix naar de eeuwige jachtvelden werd verwezen. Vanaf dit ogenblik zijn er namelijk steeds meer details bekend gemaakt over de strategie die Netflix hanteert om series te cancellen.

Wat duidelijk in het voordeel heeft gesproken van On My Block is dat Netflix alle rechten zelf in handen heeft en single-camera comedies vrij voordelig zijn om te produceren. Beide kenmerken staan eigenlijk lijnrecht tegenover deze van 'One Day at a Time'. Van die reeks was namelijk bekend dat er een hoge productiekost aan verbonden was. De rechten op de reeks zijn bovendien in handen van Sony TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.