Wordt Daenerys [spoiler] in slotafleveringen van 'Game of Thrones'?

[Spoiler] in slotafleveringen 'Game of Thrones'?

Aflevering 5 volgt vandaag / morgen!

Bram de Groot, 12-05-2019 15:14

Let op: SPOILERS voor Game of Thrones!
Het mag duidelijk zijn dat Game of Thrones in de laatste twee afleveringen een veldslag gaat laten zien. De troepen van Daenerys Stormborn (Emilia Clarke) staan recht tegenover die van Cersei Lannister (Lena Headey) en na de gebeurtenissen in het slot van aflevering 4 is een de clash onvermijdelijk!

Sinds de start van de hitserie is Daenerys de voornaamste kandidaat om de troon over te nemen. Ze zou de enige rechtmatige eigenaar zijn van de felbegeerde zetel. Toch is dit niet meer zeker. Ze kan maar moeilijk omgaan met de situatie dat Jon Snow (Kit Harington) de legitieme zoon van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark is en daarmee de troonopvolger zou moeten zijn. Na de dood van Missandei (Nathalie Emmanuel) lijkt er iets te zijn geknapt bij Dany.

Angst voor terugkeer 'Mad King'
Regisseur David Nutter, de man achter afleveringen 1,2 en 4 van seizoen 8 (en de Red Wedding uit seizoen 3), heeft er een hard hoofd in. Er zijn namelijk meer zaken die haar zelfbeeld flink doen wankelen. Hij zegt dat Dany aan het einde van aflevering 4 "een waar gevoel van vastberadenheid" heeft. Ze zou vastberaden zijn over wat te doen. "Er komt woede uit Emilia aan het einde van deze aflevering. Deze heb ik nog nooit gezien van Dany. Ik ben eigenlijk best bang voor wat ze nu gaat doen!"

Een eerste hint zat er al in aflevering 4. Vlak voordat Missandei wordt vermoord roept ze het woord "Dracarys" en dat betekent "drakenvuur". Het is duidelijk dat Dany nu gaat ingrijpen. Maar zal zij dit te buitensporig doen, en daarmee in de voetsporen treden van de Mad King? Wordt Dany de Mad Queen?

Bron: New York Times

Lees meer over: Game of Thrones, Kit Harington, Maisie Williams, Peter Dinklage, Nikolaj Coster Waldau, Emilia Clarke, Lena Headey

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws