Stanley Kubricks 'God Fearing Man' wordt miniserie

Een niet eerder verfilmd script van de filmlegende wordt nu gerealiseerd.

Zilko Tarici, 15-05-2019 16:32

De vier uur durende miniserie God Fearing Man, gebaseerd op een origineel script van de legendarische filmregisseur Stanley Kubrick, is het eerste aangekondigde serieproject van productiemaatschappij Media Musketeers, aldus Variety.
God Fearing Man is een van twee projecten die gisteren werden aangekondigd door Media Musketeers, een bedrijf dat in april werd opgericht door Chris Law, Sebastien Janin en Andy Docherty.

Het script van Kubrick (A Clockwork Orange, The Shining, Full Metal Jacket) is gebaseerd op een boek van Herbert Emerson Wilson en vertelt het waargebeurde verhaal van een Canadese priester die zichzelf aanleerde kluizen te kraken en later een van de meest succesvolle overvallers in de Amerikaanse geschiedenis bleek te zijn.

Het tweede project is Pulse, een achtdelige scifi-dramaserie die de wereld van game-ontwikkelaars als setting gebruikt. De productie van beide series zal overigens pas beginnen in 2020.

Next up: Napoleon
Een tijd terug werd ook bekend dat Napoleon, een episch, nooit gerealiseerd filmproject van Kubrick, mogelijk ook verfilmd zal worden als een grootse tv-serie. Namen als Steven Spielberg en Baz Luhrmann werden eerder genoemd als betrokken filmtalent.

Bron: Variety

Lees meer over: Stanley Kubrick, God Fearing Man, A Clockwork Orange, The Shining, Full Metal Jacket

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam