search
'Chernobyl' is best gewaardeerde serie van het moment
Series / Nieuws

'Chernobyl' is best gewaardeerde serie van het moment

De miniserie laat verschillende andere grote namen achter zich...

Geoffrey Ketels
De strijd om de beste serie van het moment en beste serie ooit lijkt heviger dan ooit. Verschillende absolute toppers doen dan ook een gooi naar deze prestigieuze titel. Een behoorlijk aantal stemmen gaan uit naar HBO klassiekers. Het gaat hierbij niet alleen om 'The Wire', maar ook om bijvoorbeeld 'The Sopranos'. Ook de AMC-serie 'Breaking Bad' blijft één van de best gewaardeerde series ooit. Nu lijkt er echter nog een ander niet te onderschatten drama deel te nemen aan de competitie. Het gaat deze keer om HBO's 'Chernobyl'. Op moment van schrijven is dit zelfs de best gewaardeerde serie op IMDB. Ze laat alle hierboven genoemde namen dan ook vlot achter zich.

Op moment van schrijven voert Chernobyl de lijst aan met de top 250 best gewaardeerde TV shows ooit. Het heeft op dit ogenblik dan ook een machtige score van zomaar even 9,6. Meteen achter Chernobyl vinden we Planet Earth II terug met een score van 9,5. De derde plaats wordt ingenomen door Band of Brothers die een score heeft van 9,4. Dezelfde score geldt op moment van schrijven ook voor Planet Earth (de eerste serie), Breaking Bad en Game of Thrones. The Wire en Our Planet moeten het beiden stellen met een score van 9,3.

Miniseries presteren uitstekend
Miniseries zoals in dit geval dus 'Chernobyl' en 'Band of Brothers' presteren doorgaans beter in een lijst als deze. Dit heeft alles te maken met het verschil in ratings tussen de verschillende seizoenen bij reguliere series. Het bekendste, recente voorbeeld is natuurlijk Game of Thrones. Ondanks de enorme fanbase waar deze serie op kan rekenen scoorde het laatste seizoen zowel bij de fans als de critics erg mager. Dit kan de globale score van een reeks uiteraard naar omlaag halen. Dat is iets waar miniseries in de praktijk veel minder (of eigenlijk zelfs helemaal geen) last van hebben.

In ieder geval, leek je voorheen nog geen reden te hebben om naar Chernobyl van HBO te bekijken? Dan heb je die nu zeker wel!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen