search
Netflix bindt de strijd aan met Amerikaanse staat Georgia
Series / Nieuws

Netflix bindt de strijd aan met Amerikaanse staat Georgia

De streamingdienst dreigt er mee haar volledige investering in de Amerikaanse staat te herbekijken...

Geoffrey Ketels
De populaire streamingdienst Netflix heeft bekend gemaakt diens volledige investering in de Amerikaanse staat Georgia te gaan herbekijken. De reden hiervoor is terug te vinden in de strenge abortuswet welke in de staat zal worden doorgevoerd. Dit heeft het bedrijf zelf laten optekenen in een mededeling. Verschillende populaire Netflix series waaronder 'Stranger Things' en 'Ozark' worden in Georgia opgenomen.

De nieuwe abortuswet zou vanaf volgend jaar van kracht moeten worden. Dit althans wanneer het Hooggerechtshof er niet voor kiest om ze tegen te houden. De nieuwe wetgeving heeft als gevolg dat abortus wordt verboden van zodra er bij het embryo sprake is van een hartslag. Dit is in principe reeds mogelijk vanaf de zesde week van de zwangerschap. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat de wetgeving verschillende uitzonderingen voorziet. Zo geldt ze bijvoorbeeld niet voor slachtoffers van verkrachting of incest. Netflix is lang niet het enige televisie gerelateerde bedrijf welke dreigt met een boycot van de Amerikaanse staat. Eerder lieten ook verschillende filmmakers reeds optekenen hun opnames in de staat stop te zetten omwille van de aangekondigde abortuswet.

Stranger Things
Misschien wel de populairste serie van het moment die in Georgia wordt opgenomen is 'Stranger Things'. Mocht de wet er daadwerkelijk komen, dan heeft Netflix aangegeven de productie van deze serie te zullen verhuizen. Hetzelfde geldt eveneens voor haar reeks 'Ozark'. Het verdwijnen van deze producties uit Georgia zou toch wel een serieuze aderlating zijn voor de staat. Het is echter nog maar zeer de vraag of het, het doorvoeren van de wet tegen zal kunnen houden.

Aanbevolen artikelen