'Dune' krijgt grootschalige televisieserie

'Dune' krijgt grootschalige televisieserie

Regisseur Denis Villeneuve mag hem maken!

Jim Pedd, 13 juni 2019 om 10:09

Regisseur Denis Villeneuve werkt op dit moment hard aan een Dune-film. De bedoeling is om twee grootschalige films te maken, maar nu blijkt dat de visionair ook meer in gedachten heeft. WarnerMedia, de streamingdienst die er nog aan zit te komen, krijgt namelijk een serie rond de franchise: Dune: The Sisterhood.
Op The Hollywood Reporter lezen we dat de serie naar de streamingdienst gaat. De show draait om Bene Gesserit, een mysterieuze groep vrouwen die erg krachtig zijn door een koppeling tussen hun lichaam en geest. Villeneuve zal de serie produceren en de pilot regisseren. Jon Spaihts is verder de producent en hoofdschrijver van de serie, waar hij ook het script van de film mee schreef.

Zelfde universum?
De vraag is nog wel of de serie en film hetzelfde universum delen. Dat blijkt niet uit het statement dat we op de site van THR kunnen lezen. In elk geval hint de boel er wel naar dat Warner Bros. er een grote franchise omheen wil bouwen, compleet met spin-offs naar meerdere media.

Een van de vragen is nu nog of de cast ook een overstap maakt. Actrice Charlotte Rampling speelt bijvoorbeeld Reverend Mother Mohiam in de film; een lid van de Bene Gesserit. Zij kan wellicht een crossover maken naar de serie.

Bron: THR

Lees meer over: Dune, Frank Herbert, Denis Villeneuve, WarnerMedia

Populair nieuws