search

Ons nieuws van donderdag 13 juni 2019

Jude Law in nieuw HBO drama 'The Third Day'
Series / Nieuws

Jude Law in nieuw HBO drama 'The Third Day'

Wordt deze nieuwe mini-serie ook zo'n topper?

Geoffrey Ketels
HBO en Sky slaan de handen in elkaar voor de productie van een nieuwe mini-serie bestaande uit zes afleveringen. De nieuwe reeks zal zich afspelen op een mysterieus eiland dat zich voor de Britse kust bevindt. Ondanks het feit dat er nog niet zoveel bekend is over de cast duikt nu toch al een eerste mooie naam op. Het gaat hierbij om niemand minder dan acteur 'Jude Law'. Daarmee is meteen ook de hoofdrolspeler van de serie bekend.

Het succes van de mini-serie 'Chernobyl' heeft er voor gezorgd dat HBO en Sky de handen terug in elkaar slaan voor de realisatie van een nieuw project. Deze keert luistert de reeks naar de naam 'The Third Day'. Ze zal zich afspelen op een mysterieus eiland welke zich voor de Britse kust bevindt. De serie vertelt het verhaal van Sam (het personage van Law) welke de vreemde eilandbewoners en hun bijzondere rituelen ontdekt. Fantasie en realiteit komen te vervagen voor Sam waardoor oude trauma's terug naar boven komen. Deze zorgen vervolgens voor verschillende confrontaties met de eilandbewoners.

Te zien in 2020
The Third Day wordt geproduceerd door verschillende partijen waaronder Dennis Kelly (Utopia & Pulling), Plan B Entertainment evenals Punchdrunk International. De reeks zal geregisseerd worden door de bekende BAFTA-winnaar Marc Munden (bekend van onder meer National Treasure evenals Utopia). De productie zal in handen zijn van Adrian Sturges (Chimerica & The Enfield Haunting). Kit de Waal evenals Dean L'Loughlin zijn aangesteld als schrijvers van de reeks.

De opnames voor The Third Day gaan van start in juli van dit jaar. De reeks zal vervolgens volgend jaar worden uitgezonden op Sky Atlantic in Europa. In Noord-Amerika zal de reeks op HBO worden getoond.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
2e seizoen voor Netflix-serie 'Love, Death & Robots'
Series / Nieuws

2e seizoen voor Netflix-serie 'Love, Death & Robots'

De serie gaat verder!

Netflix heeft besloten om de voor volwassenen gemaakte serie Love, Death & Robots van Tim Miller en David Fincher een tweede seizoen te geven. De serie werd bedacht als een reboot van de klassieke animatiefilm Heavy Metal, Love, Death & Robots uit de jaren tachtig en verwerd tot een reeks korte animatiefilms.

De serie debuteerde eerder dit jaar op Netflix en omvatte achttien afleveringen. Het eerste seizoen stond bol van afleveringen over liefde, dood en robots. En heel wat geanimeerd geweld, waaronder opvallend veel dode katten. Opvallend aan de serie was de mix aan animatiestijlen, die behoorlijk uiteen liep.

Vaste kracht
Fans hoopten daarop al dat de serie een tweede seizoen zou krijgen. Nu is dus zeker dat dit zal gebeuren. Netflix heeft verder Jennifer Yuh Nelson aangetrokken om alle afleveringen van het seizoen te overzien. Zij werd al eens genomineerd voor een Academy Award rond animatiefilm Kung FU Panda 2. Nelson maakte verder live-action thriller The Darkest Minds.

Dat Nelson aan boord komt is ook een manier voor Netflix om in te spelen op de kritiek dat de serie niet genoeg plaats bood aan vrouwelijke regisseurs en animators.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dune' krijgt grootschalige televisieserie
Series / Nieuws

'Dune' krijgt grootschalige televisieserie

Regisseur Denis Villeneuve mag hem maken!

Regisseur Denis Villeneuve werkt op dit moment hard aan een Dune-film. De bedoeling is om twee grootschalige films te maken, maar nu blijkt dat de visionair ook meer in gedachten heeft. WarnerMedia, de streamingdienst die er nog aan zit te komen, krijgt namelijk een serie rond de franchise: Dune: The Sisterhood.

Op The Hollywood Reporter lezen we dat de serie naar de streamingdienst gaat. De show draait om Bene Gesserit, een mysterieuze groep vrouwen die erg krachtig zijn door een koppeling tussen hun lichaam en geest. Villeneuve zal de serie produceren en de pilot regisseren. Jon Spaihts is verder de producent en hoofdschrijver van de serie, waar hij ook het script van de film mee schreef.

Zelfde universum?
De vraag is nog wel of de serie en film hetzelfde universum delen. Dat blijkt niet uit het statement dat we op de site van THR kunnen lezen. In elk geval hint de boel er wel naar dat Warner Bros. er een grote franchise omheen wil bouwen, compleet met spin-offs naar meerdere media.

Een van de vragen is nu nog of de cast ook een overstap maakt. Actrice Charlotte Rampling speelt bijvoorbeeld Reverend Mother Mohiam in de film; een lid van de Bene Gesserit. Zij kan wellicht een crossover maken naar de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Cranston open voor 'Breaking Bad'-revival
Series / Nieuws

Bryan Cranston open voor 'Breaking Bad'-revival

Maar het antwoord van de acteur is wel verwarrend.

Er zijn al tijden geen officiƫle updates geweest rond een Breaking Bad-film. Daar werd in het verleden wel eens over gesproken door bedenker Vince Gilligan. Nu krijgen we een ietwat verwarrende update van acteur Bryan Cranston.

Toen hem gevraagd werd of hij terug wilde keren, vertelde Cranston: "Nou ja, dankzij rigor mortis willen dit soort dingen wel eens vaker gebeuren," aldus de acteur tijdens een interview met Entertainment Tonight. "Waarom niet! Het zou een flashback, maar ook een flashforward kunnen zijn. Ik, Walter White, ben nog steeds dood. Dus ik weet niet hoe, maar het kan."

Verwarrend antwoord
Uit de opmerkingen van Cranston blijkt dus dat Walter White zomaar eens terug zou kunnen keren. Tegelijk kan dat in een flashback zijn, maar ook in een flashforward. Maar dood is hij wel, wat betekent dat hij dan als lijk in de serie voor kan komen. Verwarrend is het dus een beetje wel.

In het verleden vertelde Cranston al eens dat hij geen script had gelezen maar wel gehoord had dat de film mogelijk zou draaien om Jesse Pinkman.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.