Krijgt 'Black Mirror' dan toch nog een vervolg?

Krijgt 'Black Mirror' dan toch nog een vervolg?

De producers van de reeks doen er alvast erg geheimzinnig over...

Geoffrey Ketels, 12 juni 2019 om 23:55

De lancering van het vijfde seizoen van 'Black Mirror' op Netflix heeft eigenlijk nog maar net plaatsgevonden (op 5 juni) en er wordt al gepraat over een mogelijk vervolg. Dat hoeft ook niet te verbazen, want er verschenen amper drie afleveringen. Daarmee leek het lot van Black Mirror bepaald... toch lijkt er mogelijks meer aan de hand te zijn. Producers Charlie Brooker en Annabel Jones hebben namelijk gehint in de richting van de productie van extra materiaal. De vraag is echter of het hierbij gaat om nieuw materiaal voor een mogelijks zesde seizoen van 'Black Mirror' of voor de 'USS Callister' spinoff waar reeds verschillende geruchten over zijn verschenen.
Dat er slechts drie afleveringen zijn verschenen voor het vijfde seizoen hoeft op zich niet echt te verbazen. Ook de eerste twee seizoenen van de serie werden bijvoorbeeld gekenmerkt door amper drie seizoenen. Toen werden de fans (volgens de producers) "verwend" met zes afleveringen voor het derde en vierde seizoen. Charlie Brooker liet verder optekenen dat 'Bandersnatch' oorspronkelijk slechts deel zou gaan uitmaken van het vijfde seizoen. Ze was echter zo lastig om te filmen dat er uiteindelijk werd besloten om er een stand-alone project van te maken. Het gevolg was dat ze werd gelanceerd als de drie afleveringen die we in hun totaliteit als seizoen 5 bestempelen.

Onduidelijkheid troef
Charlie Brooker en Annabel Jones werd de vraag gesteld of we de komende december nu nieuwe content kunnen verwachten of niet. Dit uiteraard omdat de maand december traditioneel gezien de maand is waarin er nieuwe Black Mirror content verschijnt. Op die vraag reageerden de beide producers vooral afwijkend, namelijk: "Zowel over een mogelijks zesde seizoen als het verschijnen van een eventuele 'USS Callister' spinoff kunnen we op dit ogenblik nog helemaal niets zeggen. Dat mijn stem net wat hoger wordt hoeft bovendien ook helemaal niets te betekenen. Ik wou namelijk gewoon kijken hoe hoog mijn stem kon gaan als een afleiding voor het beantwoorden van een (vervelende) vraag."

Finaal liet Annabel Jones nog optekenen dat ze "altijd aan het werk zijn", maar dat Netflix nog geen groen licht heeft gegeven voor een officiële bekendmaking. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd...

Lees meer over: Black Mirror, serie, Netflix

Informatie over de serie: Black Mirror

Populair nieuws