search

Ons nieuws van woensdag 12 juni 2019

Krijgt 'Black Mirror' dan toch nog een vervolg?
Series / Nieuws

Krijgt 'Black Mirror' dan toch nog een vervolg?

De producers van de reeks doen er alvast erg geheimzinnig over...

Geoffrey Ketels
De lancering van het vijfde seizoen van 'Black Mirror' op Netflix heeft eigenlijk nog maar net plaatsgevonden (op 5 juni) en er wordt al gepraat over een mogelijk vervolg. Dat hoeft ook niet te verbazen, want er verschenen amper drie afleveringen. Daarmee leek het lot van Black Mirror bepaald... toch lijkt er mogelijks meer aan de hand te zijn. Producers Charlie Brooker en Annabel Jones hebben namelijk gehint in de richting van de productie van extra materiaal. De vraag is echter of het hierbij gaat om nieuw materiaal voor een mogelijks zesde seizoen van 'Black Mirror' of voor de 'USS Callister' spinoff waar reeds verschillende geruchten over zijn verschenen.

Dat er slechts drie afleveringen zijn verschenen voor het vijfde seizoen hoeft op zich niet echt te verbazen. Ook de eerste twee seizoenen van de serie werden bijvoorbeeld gekenmerkt door amper drie seizoenen. Toen werden de fans (volgens de producers) "verwend" met zes afleveringen voor het derde en vierde seizoen. Charlie Brooker liet verder optekenen dat 'Bandersnatch' oorspronkelijk slechts deel zou gaan uitmaken van het vijfde seizoen. Ze was echter zo lastig om te filmen dat er uiteindelijk werd besloten om er een stand-alone project van te maken. Het gevolg was dat ze werd gelanceerd als de drie afleveringen die we in hun totaliteit als seizoen 5 bestempelen.

Onduidelijkheid troef
Charlie Brooker en Annabel Jones werd de vraag gesteld of we de komende december nu nieuwe content kunnen verwachten of niet. Dit uiteraard omdat de maand december traditioneel gezien de maand is waarin er nieuwe Black Mirror content verschijnt. Op die vraag reageerden de beide producers vooral afwijkend, namelijk: "Zowel over een mogelijks zesde seizoen als het verschijnen van een eventuele 'USS Callister' spinoff kunnen we op dit ogenblik nog helemaal niets zeggen. Dat mijn stem net wat hoger wordt hoeft bovendien ook helemaal niets te betekenen. Ik wou namelijk gewoon kijken hoe hoog mijn stem kon gaan als een afleiding voor het beantwoorden van een (vervelende) vraag."

Finaal liet Annabel Jones nog optekenen dat ze "altijd aan het werk zijn", maar dat Netflix nog geen groen licht heeft gegeven voor een officiële bekendmaking. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Russian Doll' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Russian Doll' krijgt tweede seizoen

Naar verwachting zullen de nieuwe afleveringen van de komische serie volgend jaar te streamen zijn.

Variety weet vandaag te melden dat Netflix het groene licht heeft gegeven voor het tweede seizoen van Russian Doll. Het eerste seizoen van de komische serie, een creatie van Natasha Lyonne, Amy Poehler en Leslye Headland, ging over een New Yorker (Lyonne) die dezelfde avond keer op keer opnieuw moet beleven.

Seizoen 1 kreeg zeer lovende recensies, waardoor het gevaar bestaat dat de makers het trucje niet over weten te doen voor een vervolg. Daarbij komt kijken dat het eerste seizoen een zeer bevredigend einde had, wat nu mogelijk verpest kan worden. De makers houden echter vol dat het altijd de bedoeling is geweest om drie seizoenen te maken. Producent Headland zei daar onlangs het volgende over:

"We hebben Netflix vanaf het begin een plan voor drie seizoenen voorgelegd, waarbij we de meest vreemde ideeën hebben geopperd. Netflix vond dit alleen maar goed, en heeft ons vrij spel gegeven om deze ideeën te realiseren."

Weinig details bekend
Ondanks dat er een tweede seizoen komt, weten we er verder nauwelijks iets over. Er is zelfs geen premieredatum bekendgemaakt. Houd Serietotaal dan ook goed in de gaten voor meer nieuws over Russian Doll seizoen 2.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nee, DC Universe stopt er niet mee
Series / Nieuws

Nee, DC Universe stopt er niet mee

Stopt maar met speculeren.

Nadat DC Universe besloot om al na 1 aflevering een punt te zetten achter de behoorlijk ambitieuze serie Swamp Thing, ging meteen het gerucht dat de streamingdienst niet verder zou gaan. Maar er komt wel gewoon een tweede seizoen van Titans en ook wordt er volop werk gemaakt van Stargirl. Toch gaat het gerucht dat men stopt, dat nu ontkend wordt.

Op het forum van de streamingdienst reageert een van de moderators met een formeel statement. Dat hebben we hieronder voor je neergezet:
Hallo vrienden,

Duizendmaal dank voor je geduld. We begrijpen dat dit geen gemakkelijke tijd is voor jullie als fans en ik zal mijn best doen om een bevredigend antwoord te geven.

Eerst, enkele updates:
Het volledige, tien afleveringen tellende seizoen van Swamp Thing zal op DC Universe te zien zijn en elke week verschijnt er een nieuwe aflevering. Er zijn op dit moment geen plannen voor een tweede seizoen.
We waarderen de vragen die neerkomen op 'waarom', maar kunnen op dit moment geen antwoord geven.

En dan het goede nieuws:
DC Universe blijft nieuwe series, nieuwe seizoenen, nieuwe verhalen en meer platformen ontwikkelen. We hebben heel veel opwindende plannen voor andere series, en kijken ernaar uit in de komende maanden meer te kunnen delen.

Dit is alles wat ik op dit moment mag delen. Nu weet je het goede, en kunnen we terug naar alle threads en de valse geruchten verwijderen.
Oftewel: de streamingdienst blijft gewoon bestaan, maar gaat wel verder zonder een van de meer ambitieuze projecten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde 'The Walking Dead'-serie wordt heel uniek
Series / Nieuws

Derde 'The Walking Dead'-serie wordt heel uniek

En totaal anders dan de andere series.

Onlangs gaf televisiezender AMC al groen licht voor een nieuwe spin-off van The Walking Dead. Naast Fear the Walking Dead komt er een derde serie. Die zal volgens Chief Content Officer Scott Gimple, die de verantwoordelijkheid heeft om de franchise de goede kant op te leiden, totaal anders zijn dan de andere twee shows.

"We beginnen volgende maand met de opnames," aldus Gimple tegenover de site Alternative Mindz. "Het is allemaal nog een groot vraagteken. Veel kan nog veranderen. Maar zeker is dat het totaal anders wordt dan de andere twee series. We proberen de nieuwe werelden van The Walking Dead te openen en nieuwe uithoeken, nieuwe stijlen en andere aspecten te laten zien. Hopelijk vullen ze elkaar aan."

Tweede spin-off
De tweede spin-off van The Walking Dead wordt begin juli opgenomen in de Amerikaanse staat Virginia. De serie krijgt een eerste seizoen met tien afleveringen en is in 2020 te zien als onderdeel van de tiende verjaardag van de moederserie. Centraal staan twee jonge vrouwelijke hoofdpersonen en we verkennen de eerste generatie die opgroeit na de val van de samenleving.

De serie is bedacht door Gimple en Matt Negrete; laatstgenoemde doet dienst als showrunner.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Stranger Things' is ongelofelijk
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Stranger Things' is ongelofelijk

De serie van Netflix is beter dan ooit.

Het derde seizoen van Netflix-serie Stranger Things wordt ongelofelijk. Dat belooft nieuwkomer Cary Elwes althans tijdens een interview met de site Variety. Volgens Elwes mogen we verwachten dat de serie van showrunners Matt Duffer en Ross Duffer beter dan ooit is.

"Ik was fan van de serie en zit er nu in. Ik zou het weten, als ik een fan was. De Duffers weten zichzelf immers elke keer opnieuw te overtreffen," aldus Elwes. "Als je seizoen 1 geweldig vond, en seizoen 2 krachtig, nou, dan heb je nog niets gezien. Het is groter en krachtiger dan wat je ooit hebt gezien. Het is echt ongelofelijk."

Duister en lief
Het nieuwe seizoen van Stranger Things speelt zich af in de zomer van 1985. Het wordt een lichter seizoen van de vorige twee die we gezien hebben. Tegelijk zit er ook nog horror in en iets van de angstaanjagende eerste twee seizoenen. Maar de kids hebben wel meer plezier, vooral nu ze wat ouder worden en het langzaamaan tieners zijn.

Dit derde seizoen is vanaf 4 juli in zijn geheel op Netflix te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.