search
Showrunners over vijfde seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Showrunners over vijfde seizoen 'Game of Thrones'

Ze zullen nog meer afwijken van de boeken.

In gesprek met The Hollywood Reporter vertelden Game of Thrones showrunners David Benioff en D.B. Weiss over wat we mogen verwachten van het komende vijfde seizoen van de serie. "Er zitten een paar scènes tussen die absoluut angstaanjagend zijn vanuit het standpunt van een productie."


Specifiek werd de showrunners gevraagd in hoeverre ze af zouden gaan wijken van de boeken van George R.R. Martin. Daar is de serie op gebaseerd en met het seizoen wordt steeds meer afgeweken van het bronmateriaal. Weiss: "De boeken zijn de reden waarom we dit doen. Ze maken ons wegwijs, en bieden veel of de meeste van onze bestemmingen. Maar er zijn meerdere wegen om die bestemmingen te bereiken en sommigen zijn beter voor onze serie dan anderen."

En Benioff: "Het is goed om te horen dat die scènes positief ontvangen zijn door fans, maar we zijn ver van online forums en dat soort zaken weggebleven sinds het eerste seizoen. […] We moeten een serie maken die op zichzelf slaagt, en dat houdt soms in dat je af moet wijken van de boeken. Sommige mensen zullen dat niet waarderen en anderen juist wel. We hopen natuurlijk vooral op die laatsten, maar als we een scène schrijven (of dat juist vermijden), omdat we bang zijn dat we iemand boos maken, dan zijn we verkeerd bezig. We zoeken nog uit hoe we alles kunnen doen wat we willen doen in het nieuwe seizoen."

Aanbevolen artikelen