search
'The Walking Dead' behoudt opname-aanpak
Series / Nieuws

'The Walking Dead' behoudt opname-aanpak

De zombieserie wil zijn identiteit behouden.

Het lijkt er niet op dat The Walking Dead op korte termijn overschakeld naar een digitale opname. Showrunner Angela Kang heeft tegenover Variety bevestigd dat ze voorlopig gewoon op film de serie opnemen.

De zombieserie van de zender AMC start in oktober met het tiende seizoen. "TV is de afgelopen decennia steeds filmischer geworden en ik denk dat de uitstraling van een show bijdraagt aan de toon en het gevoel. Het zijn van die ongrijpbare kwaliteiten die je het gevoel geven dat er 'romantiek is, of dat er verdriet is'. Het is erg belangrijk," aldus Kang. "Een van de uitdagingen van het werken aan The Walking Dead is dat we nog steeds op 16mm-film draaien. We hebben hebben gesprekken gehad over, 'gaan we over op digitaal of niet?' Nu ziet het er heel goed uit."

Kang vervolgt: "De zombie-look van overdag op 16mm blijft onderscheidend, aangezien het niet precies hetzelfde is wanneer we het proberen na te bootsen met digitaal. Dus we kiezen ervoor om niet van film af te stappen."

De serie van AMC wordt opgenomen op 16mm- en 35mm-film. Het overgrote merendeel van series wordt digitaal opgenomen. The Walking Dead wordt al vanaf de start opgenomen op film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen