'The Walking Dead' behoudt opname-aanpak

De zombieserie wil zijn identiteit behouden.

Bram de Groot, 17-06-2019 19:44

Het lijkt er niet op dat The Walking Dead op korte termijn overschakeld naar een digitale opname. Showrunner Angela Kang heeft tegenover Variety bevestigd dat ze voorlopig gewoon op film de serie opnemen.
De zombieserie van de zender AMC start in oktober met het tiende seizoen. "TV is de afgelopen decennia steeds filmischer geworden en ik denk dat de uitstraling van een show bijdraagt aan de toon en het gevoel. Het zijn van die ongrijpbare kwaliteiten die je het gevoel geven dat er 'romantiek is, of dat er verdriet is'. Het is erg belangrijk," aldus Kang. "Een van de uitdagingen van het werken aan The Walking Dead is dat we nog steeds op 16mm-film draaien. We hebben hebben gesprekken gehad over, 'gaan we over op digitaal of niet?' Nu ziet het er heel goed uit."

Kang vervolgt: "De zombie-look van overdag op 16mm blijft onderscheidend, aangezien het niet precies hetzelfde is wanneer we het proberen na te bootsen met digitaal. Dus we kiezen ervoor om niet van film af te stappen."

De serie van AMC wordt opgenomen op 16mm- en 35mm-film. Het overgrote merendeel van series wordt digitaal opgenomen. The Walking Dead wordt al vanaf de start opgenomen op film.

Bron: comicbook

Lees meer over: The Walking Dead, Seizoen 7, Andrew Lincoln, Jeffrey Dean Morgan, Negan, Rick Grimes, Steven Yeun, Michael Cudlitz

Populair nieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie