search

Ons nieuws van maandag 17 juni 2019

'The Walking Dead' behoudt opname-aanpak
Series / Nieuws

'The Walking Dead' behoudt opname-aanpak

De zombieserie wil zijn identiteit behouden.

Het lijkt er niet op dat The Walking Dead op korte termijn overschakeld naar een digitale opname. Showrunner Angela Kang heeft tegenover Variety bevestigd dat ze voorlopig gewoon op film de serie opnemen.

De zombieserie van de zender AMC start in oktober met het tiende seizoen. "TV is de afgelopen decennia steeds filmischer geworden en ik denk dat de uitstraling van een show bijdraagt aan de toon en het gevoel. Het zijn van die ongrijpbare kwaliteiten die je het gevoel geven dat er 'romantiek is, of dat er verdriet is'. Het is erg belangrijk," aldus Kang. "Een van de uitdagingen van het werken aan The Walking Dead is dat we nog steeds op 16mm-film draaien. We hebben hebben gesprekken gehad over, 'gaan we over op digitaal of niet?' Nu ziet het er heel goed uit."

Kang vervolgt: "De zombie-look van overdag op 16mm blijft onderscheidend, aangezien het niet precies hetzelfde is wanneer we het proberen na te bootsen met digitaal. Dus we kiezen ervoor om niet van film af te stappen."

De serie van AMC wordt opgenomen op 16mm- en 35mm-film. Het overgrote merendeel van series wordt digitaal opgenomen. The Walking Dead wordt al vanaf de start opgenomen op film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al petitie voor een zesde seizoen van 'Lucifer'
Series / Nieuws

Nu al petitie voor een zesde seizoen van 'Lucifer'

De fans willen duidelijk niet dat er een einde komt aan de reeks...

Geoffrey Ketels
Toegegeven, het is al een rollercoaster geweest voor fans van de serie 'Lucifer'. Ongeveer één maand nadat Fox te kennen had gegeven niet verder te gaan met de reeks kwam er hulp vanuit Netflix hoek. De streaminggigant liet meteen weten dat er wel degelijk een vijfde seizoen zal verschijnen. Deze zal te zien zijn ergens in het jaar 2020. Echter, ongeveer een week later begonnen verschillende fans plots met een petitie. De reden? Omdat men niet wil dat de reeks eindigt met het vijfde seizoen! Als er één ding is wat we kunnen zeggen, dan is het wel dat Lucifer fans duidelijk vastberaden zijn!

De petitie werd door de fans gelanceerd op de website Change.org en blijkt nu reeds een groot succes. Op moment van schrijven staat de teller van mensen die de petitie hebben getekend dan immers ook reeds op 12.054. In principe heeft de petitie ten minste 15.000 handtekeningen nodig. Alleen op die manier kunnen er verdere stappen mee worden ondernomen. De eisen van de fans zijn op moment van schrijven ook vrij duidelijk. Zij verwachten meer afleveringen van de getalenteerde schrijvers en de cast van Lucifer. Eigenlijk zou men ten minste 3 seizoenen van Lucifer van de hand van Netflix willen zien verschijnen.

3 seizoenen
De claim voor drie seizoenen voor Lucifer van Netflix lijkt helemaal niet uit de lucht gegrepen te zijn, in tegendeel. Dit is namelijk het 'gangbare' aantal seizoenen welke doorgaans door Netflix voor een serie wordt geproduceerd. In principe moet de verlossing voor een extra seizoen ook echt uit het kamp van Netflix komen. De rechten van de streamingservice op Lucifer stellen namelijk dat andere partijen binnen de 2 jaar volgend op het einde van de reeks geen vervolg mogen uitbrengen. Willen fans hun slag thuishalen? Dan zullen ze hun pijlen dus op Netflix moeten richten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan toch geen Emmy voor Netflix serie 'Daredevil'?
Series / Nieuws

Dan toch geen Emmy voor Netflix serie 'Daredevil'?

Een half jaar geleden werd de reeks door Netflix naar de eeuwige jachtvelden verwezen...

Geoffrey Ketels
Ongeveer een half jaar geleden heeft Netflix er voor gekozen om haar serie 'Daredevil' naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen. Fans koesteren evenwel nog steeds de hoop dat het project mogelijks nog door een andere partij zal worden opgepikt. Het lijkt er echter naar uit te zien dat slecht nieuws Daredevil een beetje achtervolgt. Niet alleen is er momenteel geen sprake meer van een vervolg, daarnaast lijkt het project nu ook haar eens o zo zekere Emmy te gaan verliezen.

Na afloop van seizoen 3 was het voor iedereen duidelijk, Daredevil zou een Emmy in de wacht gaan slepen. Van die zekerheid is nu helemaal geen sprake meer, in tegendeel. De hoop op de Emmy voor 'Outstanding Stunt Coordination for a Drama Series, Limited Series or Movie' lijkt vervlogen. Dat bovendien omwille van een wel erg bijzondere reden. De epische 11-minuten durende one shot action sequence lijkt namelijk... te lang!

11 minuten
Het was de showrunner van Daredevil, namelijk 'Erik Olseon' die op Twitter duidelijkheid bracht. Hij stelde dat er een (duidelijk erg strenge) tijdslimiet geldt voor een clip die wordt ingediend voor een Emmy. De 11 minuten durende clip ligt ver boven die tijdslimiet. Bijgevolg lijkt het uitgesloten dat er nog een Emmy mee binnen kan worden gehaald. Inmiddels lijkt het er bovendien naar uit te zien dat Marvel haar Daredevil inzending voor de categorie heeft teruggetrokken. Volgens verschillende bronnen zijn er nu andere projecten die een gooi zullen doen naar de prestigieuze prijs. Het zou hierbij gaan om Luke Cage, Iron Fist en The Punisher.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Werk begonnen aan 'The Umbrella Academy' S2!
Series / Nieuws

Werk begonnen aan 'The Umbrella Academy' S2!

Maar wanneer het seizoen te zien is?

Het werk is begonnen aan het tweede seizoen van The Umbrella Academy. Dat bevestigt een van de uitvoerend producenten van de serie, Gerard Way vandaag. De Netflix-serie, gebaseerd op de gelijknamige comic van Dark Horse Comics, is erg populair en het tweede seizoen moest er dan ook wel bijna komen.

De serie volgt een groep geadopteerde kinderen die allemaal op dezelfde dag geboren zijn van moeders die niet zwanger waren. Ze worden geadopteerd door miljardair Sir Reginald Hargreeves en verenigen zich als hij dood gaat. Samen willen ze uitzoeken wat de ware toedracht van zijn dood is. Ook moeten ze de wereld redden van de ondergang, als een van de kinderen uit de toekomst komt en laat weten dat er binnen enkele dagen een wereldwijd catastrofistische gebeurtenis plaats zal vinden.

Goed bekeken
De serie is sinds februari te streamen op Netflix. Heel snel al bleek het een van de populairste comicseries, sterker nog, de show deed het beter dan The Flash van The CW, wat tot dan toe de populairste was. Gek is het dus niet dat er een tweede reeks besteld werd. Al helemaal niet als je je bedenkt dat de finale eindigde met een flinke cliffhanger.
Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King wil nieuwe 'Under the Dome' serie
Series / Nieuws

Stephen King wil nieuwe 'Under the Dome' serie

Ditmaal wel goed gedaan.

Als het aan horrorschrijver Stephen King ligt, dan maakt Netflix een nieuwe serie gebaseerd op zijn boek Under the Dome. Eerder was er al een CBS-serie te zien rond het boek, die tussen 2013 en 2015 liep. Nu is het echter al tijd voor een reboot.

Under the Dome kwam oorspronkelijk van de hand van Brian K. Vaughan en de serie was in eerste instantie een grote hit. Dat kwam mede doordat de serie in de zomer te zien was en dat normaliter een rustig seizoen is als het aankomt op dit soort dure series. Maar naarmate de serie vorderde, begonnen recensies tegen te vallen en liepen de kijkcijfers terug.

Het plot
Het boek van King uit 2009 draait om het dorpje Chester's Mill. Dat wordt gevangen onder een grote koepel. De regering en media buiten de barrière proberen hem te slechten en de mensen binnen de koepel moeten zien te overleven: voedsel raakt op en de spanningen worden groot. Een klein groepje binnen de koepel probeert ondertussen uit te vogelen wat er precies aan de hand is: waar komt die koepel immers vandaan, wat is het en zal hij ooit verdwijnen?

Dat is waar de serie volgens King ook om moet draaien:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen