'When They See Us' de veel besproken Netflix serie over de Central Park Five

'When They See Us' veel besproken Netflix serie

Moet je 'When They See Us', Netflix meest besproken serie gezien hebben?

John Holdorp, 19 juni 2019 om 12:18

When they see us is misschien wel de meest besproken tv-serie op dit moment. De serie was zo ingrijpend voor de acteurs dat psychologen ingeschakeld zijn. Een voormalig officier van justitie heeft door de verontwaardiging die deze serie oproept ontslag genomen uit de raad van bestuur van een particuliere school. Er wordt opgeroepen haar boeken te bannen. Een tweede officier van justitie is opgestapt bij de Columbia Law school omdat zwarte studenten eisten dat ze ontslagen werd. En president Trump wordt er weer aan herinnerd dat hij destijds 85.000 dollar uitgaf aan advertenties om voor de doodstraf te pleiten n.a.v. deze zaak.
De serie gaat over de "Central Park Five" vijf gekleurde jongeren tussen de 14 en 16 jaar oud die gearresteerd, beschuldigd en veroordeeld werden voor een brute verkrachting in Central Park in 1989. Na een bekentenis van de echte verkrachter werden deze 5 onschuldig verklaard.De vierdelige ingrijpende serie toont de gebeurtenissen van de avond waarop ze gearresteerd worden tot het moment dat ze officieel als onschuldig worden verklaard. De ingrijpende gevolgen voor deze jongeren en hun familie en de bizarre manier waarop de politie van New York, het rechtssysteem, de bewaarders in de gevangenissen omgingen met deze zaak.

Veelbesproken is niet altijd goed, maar When they see us is een absolute aanrader die de tekortkomingen in het Amerikaanse systeem genadeloos blootlegt. Die op een harde maar ingrijpende en emotionele manier laat zien wat deze 5 jongeren mee hebben gemaakt, soms bijna ongeloofwaardig. Absoluut een serie die je gezien moet hebben!

De jongeren worden gespeeld door 2 acteurs. Kevin Richardson wordt gespeeld door Asante Blackk en Justin Cunningham, Antron McCray wordt gespeeld door Caleel Harris (Castle Rock en Goosebumps) en Jovan Adepo (Overlord en the Leftovers), Yusef Salaam wordt gespeeld door Ethan Herisse en Chris Chalk (Gotham), Korey Wise wordt gespeeld door Jharrel Jerome (Mr. Mercedes en Robu), Raymond Santana wordt gespeeld door Marquis Rodriguez (Luke Cage en Iron Fist) en Freddy Miyares. Verdere belangrijke rollen worden gespeeld door o.a. Felicity Huffman (Desperate Housewives), John Leguizamo (Waco en John Wick) en Famke Janssen.


Lees meer over: when they see us, netflix, miniserie, drama, Central Park Five

Populair nieuws