Netflix onthult sterrencast voor misdaadserie 'Criminal'

Nieuwe misdaadserie Netflix

De nieuwe experimentele misdaadserie van Netflix!

Dirk van der Reijden, 19-06-2019 12:56

Een misdaadserie die plaats vindt in vier verschillende landen, met steeds verschillende verhalen en bij ieder verhaal een nieuwe cast. Dit is het concept van de nieuwe, toch wel experimentele, misdaadserie van Netflix, genaamd Criminal.
Het concept van Criminal is uniek te noemen. De afleveringen spelen zich namelijk compleet af in een verhoorkamer van een politiebureau. De serie wordt omschreven als intens kat-en-muisspel die zich zal focussen op het mentale conflict tussen de politieagent en de verdachte.

De misdaadserie is opgenomen in vier verschillende landen, dit zijn Frankrijk, Spanje, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Ieder land zal drie afleveringen van ongeveer 45 minuten afleveren, met steeds een ander verhaal. De crew van iedere aflevering bestaat uit plaatselijk talent. Daarnaast is de taal afhankelijk van het land. De showrunners zijn George Kay (Killing Eve) en Jim Field Smith (Endeavour).

Cast
Voor deze nieuwe misdaadserie heeft Netflix behoorlijk wat bekende namen weten te strikken. Zo zijn voor de Britse aflevering namen gecast als, David Tennant (Doctor Who), Hayley Atwell (Agent Carter, Captain America: The First Avenger), Youssef Kerkour (Dracula) and Clare-Hope Ashitey (Doctor Foster).

In een speciale video heeft Netflix de complete cast bekend gemaakt.


Release
Naast de aankondiging van de cast, en wat eerste beelden, laat Netflix ook weten wanneer we de serie ongeveer kunnen verwachten. Dit zal in de herfst van 2019 zijn.

Bron: Variety

Lees meer over: Misdaad, Netflix, David Tennant, misdaadserie, George Kay, Clare Hope Ashitey, criminal

Populair nieuws