search

Ons nieuws van woensdag 19 juni 2019

Rosamund Pike (Gone Girl) speelt hoofdrol in epische fantasy-serie 'The Wheel of Time'
Series / Nieuws

Rosamund Pike (Gone Girl) speelt hoofdrol in epische fantasy-serie 'The Wheel of Time'

De grootschalige serie wordt gemaakt door en voor Amazon Prime.

Amazon Prime moet hét nieuwe thuisfront worden voor verfilmingen van fantasy-boeken. Zo stelde de streamingdienst onlangs Good Omens beschikbaar en werken ze aan grootschalige series gebaseerd op o.a. The Lord of the Rings en The Dark Tower. Nu lijkt er ook een grote stap genomen te zijn voor wat betreft fantasy-serie The Wheel of Time, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks. Rosamund Pike zal namelijk naar alle waarschijnlijkheid de hoofdrol spelen in de serie.

Als een deal met Pike wordt gesloten, zal zij de rol spelen van Moiraine, een vrouw die deel uitmaakt van een genootschap genaamd Aes Sedai. Moiraine reist de wereld af met vijf jongeren, waarvan een mogelijk het lot van de mensheid in handen heeft.

Pike kennen we vooral van haar rol als Amy Dunne in de thriller Gone Girl uit 2014. Voor die rol kreeg ze een Oscarnominatie. Andere films waarin de actrice te zien is, zijn Die Another Day, A Private War en Pride & Prejudice. Onlangs was ze nog te zien in SundanceTV-serie State of the Union en leende ze haar stem voor Netflix-animatie Watership Down en Amazon-serie Thunderbirds Are Go.

Meer dan genoeg materiaal om te verfilmen
Het eerste boek in de Wheel of Time-reeks werd in 1990 uitgebracht en geschreven door Robert Jordan. Hij begon de reeks met The Eye of the World, dat gevolgd werd door tien vervolgen en een prequel. Jordan overleed in 2007. Brad Sanderson schreef daarna nog drie delen, die tussen 2009 en 2013 werden gepubliceerd. Meer dan genoeg materiaal om te gebruiken voor de serie dus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste 'Game of Thrones' spin-off begonnen met opnames!
Series / Nieuws

Eerste 'Game of Thrones' spin-off begonnen met opnames!

Na het enorme succes is de eerste spin-off is begonnen met filmen.

Dirk van der Reijden
Na het langverwachte achtste seizoen is Game of Thrones tot een einde gekomen. De serie was zo immens populair dat HBO werkt aan verschillende spin-offs en een van die spin-offs is begonnen met opnames.

De spin-off is bedacht door Jane Goldman(Kingsman) en zij zal ook de serie gaan produceren. De spin-off zal ongeveer 5.000 jaar plaatsvinden voor Game of Thrones. De bedenker van Westeros George R.R. Martin zei het volgende hierover op zijn blog.

'Er is geen Kingslanding. Er is geen IJzeren Troon. Er zijn nog geen Targaryens. We krijgen te maken met een andere en oudere wereld.'

George R.R. Martin claimt op zijn blog dat de spin-off The Long Night zal gaan heten, maar dit heeft HBO nog niet officieel bevestigd. Het is überhaupt nog wachten op de eerste details. Op dit moment weten we alleen dat de hoofdrol is weggelegd voor Naomi Watts.

Wat we wel weten is dat de eerste aflevering op dit moment opgenomen wordt in Belfast, Ierland. Dat is geen onbekende plek, aangezien Game of Thrones hier jarenlang afleveringen heeft opgenomen. De regie van de eerste aflevering is onder leiding van SJ Clarkson(Dexter, Jessica Jones).

Release
Het is nog onduidelijk wanneer de spin-off beschikbaar zal zijn. De eerste geluiden zijn eind 2020, begin 2021. We zullen eerst moeten afwachten wat HBO vindt van de eerste aflevering!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult sterrencast voor misdaadserie 'Criminal'
Series / Nieuws

Netflix onthult sterrencast voor misdaadserie 'Criminal'

De nieuwe experimentele misdaadserie van Netflix!

Dirk van der Reijden
Een misdaadserie die plaats vindt in vier verschillende landen, met steeds verschillende verhalen en bij ieder verhaal een nieuwe cast. Dit is het concept van de nieuwe, toch wel experimentele, misdaadserie van Netflix, genaamd Criminal.

Het concept van Criminal is uniek te noemen. De afleveringen spelen zich namelijk compleet af in een verhoorkamer van een politiebureau. De serie wordt omschreven als intens kat-en-muisspel die zich zal focussen op het mentale conflict tussen de politieagent en de verdachte.

De misdaadserie is opgenomen in vier verschillende landen, dit zijn Frankrijk, Spanje, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Ieder land zal drie afleveringen van ongeveer 45 minuten afleveren, met steeds een ander verhaal. De crew van iedere aflevering bestaat uit plaatselijk talent. Daarnaast is de taal afhankelijk van het land. De showrunners zijn George Kay (Killing Eve) en Jim Field Smith (Endeavour).

Cast
Voor deze nieuwe misdaadserie heeft Netflix behoorlijk wat bekende namen weten te strikken. Zo zijn voor de Britse aflevering namen gecast als, David Tennant (Doctor Who), Hayley Atwell (Agent Carter, Captain America: The First Avenger), Youssef Kerkour (Dracula) and Clare-Hope Ashitey (Doctor Foster).

In een speciale video heeft Netflix de complete cast bekend gemaakt.



Release
Naast de aankondiging van de cast, en wat eerste beelden, laat Netflix ook weten wanneer we de serie ongeveer kunnen verwachten. Dit zal in de herfst van 2019 zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'When They See Us' de veel besproken Netflix serie over de Central Park Five
Recensie

'When They See Us' de veel besproken Netflix serie over de Central Park Five

Moet je 'When They See Us', Netflix meest besproken serie gezien hebben?

When they see us is misschien wel de meest besproken tv-serie op dit moment. De serie was zo ingrijpend voor de acteurs dat psychologen ingeschakeld zijn. Een voormalig officier van justitie heeft door de verontwaardiging die deze serie oproept ontslag genomen uit de raad van bestuur van een particuliere school. Er wordt opgeroepen haar boeken te bannen. Een tweede officier van justitie is opgestapt bij de Columbia Law school omdat zwarte studenten eisten dat ze ontslagen werd. En president Trump wordt er weer aan herinnerd dat hij destijds 85.000 dollar uitgaf aan advertenties om voor de doodstraf te pleiten n.a.v. deze zaak.

De serie gaat over de "Central Park Five" vijf gekleurde jongeren tussen de 14 en 16 jaar oud die gearresteerd, beschuldigd en veroordeeld werden voor een brute verkrachting in Central Park in 1989. Na een bekentenis van de echte verkrachter werden deze 5 onschuldig verklaard.



De vierdelige ingrijpende serie toont de gebeurtenissen van de avond waarop ze gearresteerd worden tot het moment dat ze officieel als onschuldig worden verklaard. De ingrijpende gevolgen voor deze jongeren en hun familie en de bizarre manier waarop de politie van New York, het rechtssysteem, de bewaarders in de gevangenissen omgingen met deze zaak.

Veelbesproken is niet altijd goed, maar When they see us is een absolute aanrader die de tekortkomingen in het Amerikaanse systeem genadeloos blootlegt. Die op een harde maar ingrijpende en emotionele manier laat zien wat deze 5 jongeren mee hebben gemaakt, soms bijna ongeloofwaardig. Absoluut een serie die je gezien moet hebben!

De jongeren worden gespeeld door 2 acteurs. Kevin Richardson wordt gespeeld door Asante Blackk en Justin Cunningham, Antron McCray wordt gespeeld door Caleel Harris (Castle Rock en Goosebumps) en Jovan Adepo (Overlord en the Leftovers), Yusef Salaam wordt gespeeld door Ethan Herisse en Chris Chalk (Gotham), Korey Wise wordt gespeeld door Jharrel Jerome (Mr. Mercedes en Robu), Raymond Santana wordt gespeeld door Marquis Rodriguez (Luke Cage en Iron Fist) en Freddy Miyares. Verdere belangrijke rollen worden gespeeld door o.a. Felicity Huffman (Desperate Housewives), John Leguizamo (Waco en John Wick) en Famke Janssen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zomerfilms en series op de Nederlandse televisie
Series / Nieuws

Zomerfilms en series op de Nederlandse televisie

Als je even bij wil komen van de warmte, kan je in juli op de NPO een aantal prachtige zomerse films en series bekijken!

Als je even bij wil komen van de warmte, kan je in juli op de NPO een aantal prachtige films bekijken. Deze maand gaat onder andere de zinderende Spaanse thriller The The Pier in première, van de hand van Esther Martí­nez Lobato en Alex Pina, het creatieve duo achter de internationale hit 'La Casa de Papel'.

The Pier seizoen 1
Romantische thriller (BNNVARA)

De succesvolle architecte Alejandra komt erachter dat haar echtgenoot een dubbelleven heeft geleid. Op zoek naar antwoorden ontdekt ze een kant van zichzelf waarvan ze niet wist dat ze die bezat.

Vanaf 20 juli wekelijks dubbele afleveringen op NPO 3 en NPO Start | Het hele seizoen vanaf 20 juli op NPO Start Plus

Unforgotten seizoen 3
Britse detective (KRO-NCRV)

Cassie en haar collega Sunny storten zich opnieuw op een moordzaak uit het verleden, nadat bij wegwerkzaamheden aan de M1 de resten worden gevonden van een jonge vrouw die al jaren vermist wordt. Het onderzoek voert Cassie en Sunny naar vier mannen die elkaar blijken te kennen.

Het hele seizoen vanaf 5 juli op NPO Start Plus

The Victim
Britse detective (KRO-NCRV)

Craig wordt er online van beschuldigd een kindermoordenaar te zijn, en wordt kort daarna mishandeld. Het is onduidelijk of hij wel de dader is. In de rechtszaal moet worden vastgesteld wie nu echt het slachtoffer is in deze zaak.

Het hele seizoen vanaf 12 juli op NPO Start Plus

En verder:

Serie: A Place to Call Home Seizoen 6 (Omroep MAX)
Vanaf 15 juli op werkdagen te zien op NPO 2 en NPO Start.
Het hele seizoen vanaf 15 juli op NPO Start Plus.

Film: American Pastoral (KRO-NCRV)
27 juli te zien op NPO 2 en NPO Start.
Vanaf 27 juli op NPO Start Plus.

Documentaireserie: 63 Up Deel 9 (VPRO)
Vanaf 8 juli wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.
Alle 9 delen vanaf 8 juli op NPO Start Plus.

Documentaireserie: In Naam van het Volk (BNNVARA)
Vanaf 16 juli wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.
Het hele seizoen vanaf 16 juli op NPO Start Plus.

Documentaireserie: Chasing the Moon (VPRO)
Van 15 t/m 20 juli dagelijks op NPO 2 en NPO Start.
Het hele seizoen vanaf 15 juli op NPO Start Plus.

Documentaireserie: Prison Girls (BNNVARA)
Vanaf 5 juli wekelijks op NPO 3 en NPO Start.
Het hele seizoen staat al op NPO Start Plus.

Serie: Down the Road (BNNVARA)
Vanaf 8 juli elke maandag t/m donderdag op NPO 3 en NPO Start.
Het hele seizoen vanaf 8 juli op NPO Start Plus.

Documentaireserie: Meer dan goud (EO)
Vanaf 26 juli wekelijks op NPO 1 en NPO Start.
Het hele seizoen vanaf 26 juli op NPO Start Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst 'IMDb TV' komt met haar gratis series naar Europa
Series / Streaming-diensten

Streamingdienst 'IMDb TV' komt met haar gratis series naar Europa

Het aanbod van de streamingdienst wordt ook sterk uitgebreid...

Geoffrey Ketels
De videowebsite IMDb heeft bekend gemaakt dat het haar 'IMDb TV' streamingdienst ook zal lanceren op de Europese markt. De website heeft meteen ook laten optekenen dat het haar aanbod zal uitbreiden met duizenden nieuwe titels. De komst van IMDb TV zorgt er voor dat er zich nog een nieuwe partij zal mengen in de concurrentiestrijd op de streamingmarkt.

IMDb TV biedt aan gebruikers de mogelijkheid om zowel films als series te streamen. Het verdienmodel van de dienst is volledig gericht op het weergeven van advertenties tussen de video's in. IMDb benadrukt evenwel dat het aantal advertenties welke worden weergegeven nog steeds lager ligt in vergelijking met de reguliere televisiezenders. Meteen werd ook bekend gemaakt dat de Europese uitrol van IMDb TV nog later dit jaar van start zal gaan. Welke landen als eerste de streamingdienst zullen mogen verwelkomen is momenteel nog niet bekend.

Nieuwe titels
Het aanbod van IMDb TV wordt dus ook sterk uitgebreid. Op vlak van films zouden onder meer 'Captain Fantastic' evenals 'La La Land' worden toegevoegd. Om welke nieuwe series het zou gaan is momenteel nog niet bekend. Bovendien is het ook nog maar zeer de vraag of het aanbod van IMDb TV op de Europese markt hetzelfde zal zijn als op de Amerikaanse markt het geval is. Bij verschillende andere streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix is er namelijk sprake van een niet onaanzienlijk verschil in het aanbod afhankelijk van het land in kwestie.

De komst van nog een nieuwe speler naar de streamingmarkt zorgt er in ieder geval voor dat de concurrentie verder wordt opgedreven. Of de streamingdienst van IMDb uiteindelijk aan zal slaan zal vooral afhankelijk zijn van het aanbod dat ze weet aan de dag te leggen. De (nabije) toekomst zal het ons leren!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lobo krijgt eigen serie als spin-off 'Krypton'
Series / Nieuws

Lobo krijgt eigen serie als spin-off 'Krypton'

Mooi nieuws voor fans van de franchise.

Het lijkt erop dat DC Comics voorlopig nog wel series blijft maken voor Syfy. Vandaag is bekend gemaakt dat Syfy een serie rond Lobo in ontwikkeling heeft. Het personage werd net geïntroduceerd in de live-action serie Krypton en krijgt straks dus een eigen serie.

De bedoeling is dat Cameron Welsh, uitvoerend producent en schrijver van Krypton diezelfde rol inneemt voor de spin-off. Daarin zal acteur Emmett Scanlan, die het personage in Krypton speelt, de rol op zich nemen. Hij is dus straks op twee plekken te zien als Lobo!

Wie is Lobo?
Lobo komt van de vredige planeet Czarnia. Hij is als duivel in een utopia geboren. Zijn naam betekent zoveel als hij die je ingewanden verorbert en er enorm van geniet. Als tiener slachtte hij zijn hele beschaving af en werd hij de laatste van zijn ras. Nu reist hij als huurling rond door het universum en krijgt hij flink betaald om te moorden.

Meermaals is geprobeerd het personage naar het witte doek te krijgen, onder meer door regisseur Michael Bay. Het is nog niet duidelijk in hoeverre die film er gaat komen, maar wat Krypton betreft, hebben we in elk geval duidelijkheid.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix vindt franchisehoofd voor 'Narnia'
Series / Nieuws

Netflix vindt franchisehoofd voor 'Narnia'

Mooie ontwikkeling bij de streamingdienst.

Netflix werkt aan een heel universum rond Chronicles of Narnia. De franchise is gebaseerd op een boekenreeks van C.S. Lewis en is al in een filmreeks naar de bioscopen gebracht. Maar de streamingdienst gaat het opnieuw proberen en hopelijk ditmaal met materiaal dat wel goed werkt.

Het nieuwe universum heeft nu een creatief directeur gekregen in de vorm van Matt Aldrich. Hij schreef onder meer mee aan de Pixar-film Coco die een Academy Award won. Hij moet de films en series die naar Netflix komen ontwikkelen en zorgen dat ze dezelfde toon en stijl aanhouden.

Meerjarige deal
Netflix kocht voor meerdere jaren de rechten op de Narnia-franchise. De bedoeling is om films en series te ontwikkelen op basis van de zeven boeken die C.S. Lewis over de fictieve wereld schreef. Centraal in Narnia staat een continent dat geschapen is door de leeuw Aslan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' S3 wordt bloederig
Series / Nieuws

'Stranger Things' S3 wordt bloederig

Dat belooft wat te worden!

We moeten nog pakweg twee weken wachten op het derde seizoen van Netflix-serie Stranger Things, maar dat weerhoudt acteur Gaten Matarazzo er niet van om fans alvast warm te maken. Volgens hem is het nieuwe seizoen niet weggelegd voor fans met een zwak hart!

"Het is sowieso bloederiger, wat behoorlijk cool is. Als je daar niet van houdt, moet je alsnog gewoon kijken," aldus de immer enthousiaste acteur. "Maar het is dus echt niet weggelegd voor mensen met een zwak hart."

Nieuwe dreigingen
Het derde seizoen van de serie krijgt niet alleen een nieuwe vijand in de vorm van een eng nieuw monster, ook krijgen de tieners nu te maken met hormonen en gevoelens. Dat zorgt ervoor dat er een wig tussen hen gedreven wordt. Toch is het niet een en al kommer en kwel, want co-bedenker Ross Duffer vertelde eerder dit jaar het volgende:

"Ik zou zeggen dat dit ons meest schaamteloos leuke seizoen tot nu toe is," aldus de showrunner. "Maar tegelijk is het ook ons meest gruwelijke en intense seizoen. Het is een wilde mix van stijlen die dit seizoen heel erg onderscheidend maakt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.