'Black Summer' de Netflix zombie apocalyps serie, meer van hetzelfde of vernieuwend?

Black Summer, zombie hitserie of dodelijk saai?

'Black Summer' de Netflix zombie apocalyps serie, meer van hetzelfde of vernieuwend?

John Holdorp, 20 juni 2019 16:36

In mijn ogen heeft the Walking Dead het zombie genre nieuw leven in geblazen en zelfs vernieuwd wat geleid heeft tot meerdere films en series met zombies in de hoofdrol. Netflix heeft nu ook zijn eigen harde zombieserie: 'Black Summer'.
Black Summer is een 8-delige serie. De eerste aflevering gaf mij meer een gevoel dat ik naar 'Fear the Walking Dead' zat te kijken. Het begin ging om een gezin, vader, moeder en dochter in een wereld waar het leger evacuaties probeerde te regelen. Wat uiteraard niet vlekkeloos verliep.

Al snel wordt een groot verschil met the Walking Dead duidelijk. Dode mensen veranderen vrijwel direct in zombies en zijn snel! Ze rennen alsof hun leven er van af hangt, proberen deuren te openen, denken na, luisteren, alles om een prooi te pakken.

Elke aflevering is verdeeld in een aantal blokken die beginnen met een titelbeeld. In de eerste aflevering de naam van een overlevende in de volgende afleveringen de naam van een gebeurtenis. In de eerste aflevering werden de overlevenden in een rommelig ogend niet chronologisch geheel voorgesteld.

Ik twijfelde over verder kijken, maar omdat je een serie niet op een aflevering kunt beoordelen heb ik toch verder gekeken en werd de tweede aflevering ingezogen. Een aflevering die mij boeide en verraste. De derde aflevering bevatte een paar uitstekende schrikmomenten en was een echte griezelfilm.

In 8 afleveringen wordt de tocht van de overlevenden in beeld gebracht. De zombies zijn even wennen en de domheid van sommige overlevenden irriteert af en toe.

Black Summer is nog niet zo goed en vertrouwd als de Walking Dead maar zuigt je na een aarzelend begin echt de serie in en is absoluut een zeer goede serie met veel potentie. Kijken dus.


Lees meer over: blacksummer, netflix, zombies, walking dead, twd, jamie king, justin chu cary, christine lee, sal velez jr, apocalyps

Populair nieuws