search

Ons nieuws van donderdag 20 juni 2019

'Black Summer' de Netflix zombie apocalyps serie, meer van hetzelfde of vernieuwend?
Recensie

'Black Summer' de Netflix zombie apocalyps serie, meer van hetzelfde of vernieuwend?

'Black Summer' de Netflix zombie apocalyps serie, meer van hetzelfde of vernieuwend?

In mijn ogen heeft the Walking Dead het zombie genre nieuw leven in geblazen en zelfs vernieuwd wat geleid heeft tot meerdere films en series met zombies in de hoofdrol. Netflix heeft nu ook zijn eigen harde zombieserie: 'Black Summer'.

Black Summer is een 8-delige serie. De eerste aflevering gaf mij meer een gevoel dat ik naar 'Fear the Walking Dead' zat te kijken. Het begin ging om een gezin, vader, moeder en dochter in een wereld waar het leger evacuaties probeerde te regelen. Wat uiteraard niet vlekkeloos verliep.

Al snel wordt een groot verschil met the Walking Dead duidelijk. Dode mensen veranderen vrijwel direct in zombies en zijn snel! Ze rennen alsof hun leven er van af hangt, proberen deuren te openen, denken na, luisteren, alles om een prooi te pakken.

Elke aflevering is verdeeld in een aantal blokken die beginnen met een titelbeeld. In de eerste aflevering de naam van een overlevende in de volgende afleveringen de naam van een gebeurtenis. In de eerste aflevering werden de overlevenden in een rommelig ogend niet chronologisch geheel voorgesteld.

Ik twijfelde over verder kijken, maar omdat je een serie niet op een aflevering kunt beoordelen heb ik toch verder gekeken en werd de tweede aflevering ingezogen. Een aflevering die mij boeide en verraste. De derde aflevering bevatte een paar uitstekende schrikmomenten en was een echte griezelfilm.

In 8 afleveringen wordt de tocht van de overlevenden in beeld gebracht. De zombies zijn even wennen en de domheid van sommige overlevenden irriteert af en toe.

Black Summer is nog niet zo goed en vertrouwd als de Walking Dead maar zuigt je na een aarzelend begin echt de serie in en is absoluut een zeer goede serie met veel potentie. Kijken dus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aantal afleveringen 'Lucifer' seizoen 5 bekend!
Series / Nieuws

Aantal afleveringen 'Lucifer' seizoen 5 bekend!

De showrunner maakt een einde aan de geruchten...

Geoffrey Ketels
Het vijfde seizoen van 'Lucifer' staat nog maar gepland voor volgend jaar. Toch zijn fans reeds gestart met een petitie om de serie nog ten minste een zesde seizoen ook te schenken. Zelden was de lokroep vanuit de fanbase van een serie zo groot als bij Lucifer het geval is. Bovendien stelden veel fans zich ook de vraag uit hoeveel afleveringen het vijfde seizoen nu precies zal bestaan. Het was uiteindelijk de showrunner van Lucifer die hierop een antwoord gaf.

Na de finale van het vierde seizoen staan de zenuwen strak gespannen voor wat het vijfde seizoen betreft. Onder meer op Twitter worden er dan ook frequent vragen afgevuurd op het team achter de populaire televisieserie. Uiteindelijk was het de showrunner van de serie, namelijk 'Ildy Modrovich' die er voor koos om één van de vaakst gestelde vragen te beantwoorden. Uit hoeveel afleveringen zal het vijfde seizoen namelijk precies bestaan? Wel, het antwoord is 10 stuks!

Geen extra afleveringen
Dat het vijfde seizoen van Lucifer uiteindelijk 10 afleveringen zal tellen hoeft eigenlijk helemaal niet te verbazen, in tegendeel. Dit is namelijk hetzelfde aantal afleveringen als Netflix heeft besteld voor het vierde seizoen van de serie. Dit gezegd zijnde weet je met Netflix natuurlijk maar nooit...

Dat er heel wat nieuws staat te gebeuren in het vijfde (en laatste?) seizoen van Lucifer staat eigenlijk buiten kijf. De finale van het vierde seizoen heeft gezorgd voor een fantastische inleiding voor wat komen gaat in het vervolg dat volgend jaar zal verschijnen. Wordt het vijfde seizoen het spannendste ooit? We zijn benieuwd. Bring it on Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yellowstone krijgt met zekerheid derde seizoen
Series / Nieuws

Yellowstone krijgt met zekerheid derde seizoen

De aankondiging brengt eindelijk 100% verlossing voor de fans...

Geoffrey Ketels
Het leek er even wat minder goed uit te zien voor een mogelijk vervolg van de serie 'Yellowstone'. Nu is er echter witte rook voor het project met Kevin Costner in de hoofdrol. Fans kunnen zich dus met zekerheid gaan opmaken voor een derde seizoen! Yellowstone wordt omschreven als een hedendaagse Western welke het doen en laten van de Dutton familie volgt. De actie speelt zich af in Montana waar de Duttons de trotse eigenaar zijn van de grootste ranch van de Verenigde Staten.

Ondanks het feit dat het derde seizoen van de reeks nog maar net is aangekondigd is er ook reeds wat nieuws verschenen met betrekking tot de cast van 'Yellowstone'. Dit nieuws is ook niet van de minste. Niemand minder dan 'Josh Holloway' (bekend van onder meer het personage 'Swayer' in de ABC Serie 'Lost') is toegevoegd aan de cast.

Josh Holloway
Holloway zou gecast zijn voor de rol van 'Roarke Carter'. Dit betekent dat het niet zomaar gaat om een gastoptreden, maar wel om een terugkerende rol. Het personage van Holloway wordt omschreven als een knappe en charmante hedge fund manager. Het lijkt voorbestemd te zijn dat het pad van Carter zich zal kruisen met deze van John Dutton's dochter Beth (gespeeld door Kelly Reilly). Hij zit namelijk in de geldbusiness en zij ook. Het wordt leuk om te ontdekken of deze theorie daadwerkelijk waarheid zal worden of niet.

Nog even terug naar het tweede seizoen van de serie, want ook deze verwelkomt een nieuw gezicht. In het tweede seizoen maakt de kijker in Yellowstone namelijk kennis met Arrow acteur 'Neal McDonough' en zijn personage 'Malcolm Beck'. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het tweede en derde seizoen van Yellowstone zal heel wat nieuws onder de zon brengen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix het spannende post-apocalyptische  'Dark' Seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix het spannende post-apocalyptische 'Dark' Seizoen 2

Na het spannende eerste seizoen is nu het tweede seizoen beschikbaar op Netflix.

Dirk van der Reijden
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op 1 december 2017 was het eerste seizoen van de originele Duitse serie Dark te zien op Netflix. De serie werd dusdanig goed ontvangen dat Netflix besloot om een tweede seizoen te maken die vanaf 21 juni 2019 te zien is

Verhaal
Dark vertelt het verhaal van een Duits dorp genaamd Winden waar op onverklaarbare wijze kinderen verdwijnen. De vier families, waar de serie zich op richt, doen er alles aan om de kinderen te vinden. De grote vraag is niet wie achter de verdwijning zit, maar wanneer het gebeurd is. Door een grottenstelsel reist iemand 33 of 66 jaar terug in het verleden. Het tijdreizen heeft grote gevolgen voor het heden.

Het tijdreizen zal in het tweede seizoen nog belangrijker worden en zal laten zien hoe de gebeurtenissen uit het eerste seizoen leiden tot een post-apocalyptische toekomst.

Achtergrond
Dark is een volledig Duitse productie, het is Duitstalig en in Duitsland opgenomen. De serie is bedacht door Baran bo Odar en Jantje Friese. Qua genre kan Dark gezien worden als een sci-fi, thriller serie. Het eerste seizoen bevatte 10 afleveringen, het tweede seizoen zal er acht hebben. Inmiddels is bekend geworden dat Netflix een derde seizoen heeft besteld, dit zal tevens het einde en laatste seizoen van Dark worden.

Ontvangst
Het eerste seizoen scoort op RottenTomatoes een mooie 88%, op IMDB krijgt de serie een 8,6. Dark wordt door een aantal recensenten vergeleken met series als Twin Peaks (1990) en het door Netflix geproduceerde Stranger Things (2016). De serie krijgt veel lof voor de toon, de complexiteit van het verhaal en het tempo. Naast lof is er ook wat kritiek, zo zou de boodschap heel zwaar gebracht worden, is er een gebrek aan sympathieke karakters en zijn sommige zaken niet heel origineel uitgewerkt.

Waarom kijken?
Hou je van een duistere en complexe sci-fi serie en vind je het niet erg dat er Duits wordt gesproken? Dan is Dark de serie voor jou!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
J.J. Abrams zou megadeal van 500 miljoen dollar tekenen met Warner
Series / Nieuws

J.J. Abrams zou megadeal van 500 miljoen dollar tekenen met Warner

Want als je zo goed bent...

Schrijver, regisseur en producent J.J. Abrams staat op het punt een lucratieve deal te tekenen met WarnerMedia. De afgelopen zes maanden hebben Apple, NBCUniversal en WarnerMedia geprobeerd het creatieve meesterbrein te werven.

Die strijd lijkt nu beslecht te worden in het voordeel van WarnerMedia, dat een meerjarige deal wil sluiten met de regisseur, ter waarde van 500 miljoen dollar. In ruil daarvoor krijgt het bedrijf een first look deal voor alle projecten van Bad Robot, het mediabedrijf van Abrams en zijn echtgenote Katie McGrath.

Brede deal
Het wordt een uiterst brede deal, die gaat van films, televisieseries, videogames, consumentenproducten, muziek en digitale content. Het is niet zeker of Abrams nog mag regisseren voor andere studioí¢ï¿½ï¿½s, wat hij bij voorgaande deals gewoon mocht blijven doen. Ook moet Abrams dan een van de hoofdfiguren worden voor de streamingdienst WarnerMedia.

Een lucratieve deal is niet gek: Abrams is een van de best verdienende producenten en regisseurs van Hollywood, met heel wat successen op zijn conto.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer is 'Batwoman' te zien?
Series / Nieuws

Wanneer is 'Batwoman' te zien?

Eindelijk is daar duidelijkheid over.

Eigenlijk duurde het langer dan we verwacht hadden, maar eindelijk heeft The CW bekend gemaakt wanneer we Batwoman in haar eigen soloserie kunnen bewonderen. De serie, waarin Ruby Rose de rol van de Gotham-heldin speelt, is vanaf zondag 6 oktober in de Verenigde Staten te zien.

De afgelopen maanden debuteerde Kate Kane, a.k.a. Batwoman al in het Arrowverse met de crossover Elseworlds. Daarin reisden de Green Arrow, The Flash en Supergirl naar Gotham. Zij zochten daar wetenschapper John Deegan, die met het Book of Destiny voor chaos zorgde in Earth-1.

Eigen serie
De crossover diende als een pilot voor Batwoman. Het personage werd goed ontvangen en dus komt er nu een volledig seizoen. Daarin leren we hoe Kate Kane begonnen is als Batwoman, iets dat ze deed nadat Batman plotseling verdween uit de stad Gotham. Drie jaar geleden verdween de beste man, waarna de stad in chaos is vervallen.

De serie is dus vanaf oktober te zien in de Verenigde Staten. Wanneer dat in Nederland het geval is, weten we nog niet helemaal zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto van Superboy in 'Titans'!
Series / Nieuws

Eerste foto van Superboy in 'Titans'!

We zien acteur Joshua Orpin op de set.

Het tweede seizoen van DC Universe-serie Titans gaat verder waar het eerste eindigde. Maar daarbij is nog heel wat ruimte opengelaten voor nieuwe helden. Zo ook voor Superboy, die gespeeld wordt door Joshua Orpin. Op een setfoto zien we voor het eerst een beeld van Orpin op de set van de film.

Orpin lijkt op onderstaand beeld niet het kostuum van zijn personage te dragen, maar duidelijk is dat hij wel al druk begonnen is met de opnames. Overigens zagen we hem al in de finale van Titans voorbij komen; we zagen namelijk hoe hij ontsnapte van de wetenschappers die hem gemaakt hebben bij Project Cadmus. Voor het einde van de aflevering bevrijdt hij ook zijn hond, Krypto. Check hieronder het beeld!

In Titans werkt Dick Grayson als detective in Detroit. Hij heeft zijn nachten als gemaskerde held allang achter zich gelaten, nadat hij grote niet te overkomen meningsverschillen van Batman had. End us wordt hij uiteindelijk de leider van een eigen team van helden, de Titans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.