Amazon-miniserie rondom rassenspanningen in het Londen van '60 bevestigd

Steve McQueens 'Small Axe' naar Amazon

Zilko Tarici, 25 juni 2019 om 21:15

Amazon zal samen met regisseur Steve McQueen (12Years a Slave, Shame) werken aan de nieuwe anthology-serie Small Axe. De serie wordt in eerste instantie via BBC uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk en vervolgens beschikbaar gesteld om te streamen via Amazon Prime Video.

Georgie Brown, hoofd content van Amazon, onthulde de betrokkenheid van Amazon. McQueen zal alle zes afleveringen regisseren, terwijl Lucy Richer als uitvoerend producent fungeert. De serie wordt tevens gemaakt door Turbine Studios.

Small Axe speelt zich af in het Londen van de jaren ’60 en laat zien hoe de West-Indiaanse gemeenschap in de Britse hoofdstad omgaat met allerhande moeilijkheden. Het verhaal begint in 1968, toen de spanning tussen verschillende rassen hoog opliep. In dat jaar werd ook een restaurant genaamd The Mangrove geopend in West-Londen. Het restaurant is in beginsel een plek waar vriendschappen worden gevormd, maar blijkt uiteindelijk ook de broedplaats voor een opstand.

Een persoonlijk verhaal voor McQueen
Toen het groene licht werd gegeven voor de serie, zei McQueen er het volgende over:

”Deze verhalen zijn persoonlijk, uniek en zitten vol passie. Ze laten de rauwheid van het echte leven zien, iets dat nog te weinig wordt getoond op tv. Dit gaat over een nalatenschap dat niet alleen mijn eigen leven niet heeft gevormd als kunstenaar, maar ook het huidige Groot-Brittannië.”

Bron: Amazon

Lees meer over: Amazon, Steve McQueen, Small Axe, 12 Years a Slave, Hunger, Shame, Widows

Populair nieuws