'Star Trek: Picard' vindt zijn showrunner!

'Star Trek: Picard'  vindt zijn showrunner!

Patrick Stewart keert na lange tijd terug Jean-Luc Picard.

Zilko Tarici, 28 juni 2019 om 14:15

Vandaag is bekend geworden dat de gevierde en bekroonde auteur Michael Chabon (Wonder Boys, The Amazing Adventures of Kavalier & Clay) officieel is ingehuurd als showrunner van de CBS All Access-serie Star Trek: Picard. Eerder werd nog gemeld dat de serie niet één showrunner zou hebben, maar door een heel team zou worden geleid. Dat is nu dus veranderd.
Het verhaal van Star Trek: Picard speelt zich twee decennia na de gebeurtenissen in Star Trek: The Next Generation af en laat zien hoe Jean-Luc Picard (Patrick Stewart), voormalig kapitein van de U.S.S. Enterprise, de volgende fase van zijn leven doorbrengt. We zien ook hoe Picards liefde voor archeologie een rol speelt in een missie rondom een bepaald buitenaards relikwie. Een ander focuspunt is welke rol Picard heeft gespeeld in de vredesbesprekingen met de Romulanen en de daarop volgende vernietiging van Romulus door een grote gebeurtenis. Chabon zei het volgende over zijn betrokkenheid:

”Star Trek heeft sinds ik tien jaar oud was een grote invloed gehad op mijn denkwijze over de wereld, de toekomst, de mensheid en mijn manier van verhalen vertellen. Ik kom elke dag met heel veel plezier naar mijn werk. Het is een eer om te werken aan een serie over het personage en de wereld van Jean-Luc Picard.”

Dit najaar beginnen de nieuwe avonturen van Picard
Naast Stewart zijn er in Star Trek: Picard ook rollen weggelegd voor acteurs als Alison Pill, Harry Treadaway, Isa Briones, Santiago Cabrera, Evan Evagora en Michelle Hurd. De serie, die dit najaar wordt uitgezonden, wordt geproduceerd door Stewart, Chabon, Alex Kurtzman, Akiva Goldsman, James Duff, Heather Kadin, Rod Roddenberry en Trevor Roth.

Bron: TV Line

Lees meer over: Star Trek Picard, Alison Pill, Patrick Stewart, Harry Treadaway, Michael Chabon

Populair nieuws