search
Nu op Netflix de spectaculaire crime-serie 'Dope' seizoen 3
Series / Nieuws

Nu op Netflix de spectaculaire crime-serie 'Dope' seizoen 3

Van deze unieke crime-serie is het derde seizoen nu beschikbaar.

Dirk van der Reijden
Series als Narcos en Narcos: Mexico doen het goed op Netflix, vandaar dat de serie Dope eentje is om op het lijstje te zetten. Dope laat vanuit verschillende perspectieven het drugsprobleem zien in Amerika en het derde seizoen is nu beschikbaar op Netflix.

In Dope wordt het drugsprobleem in Amerika van alle kanten bekeken. Zo kijken de makers mee met de politie, douane, drugsbazen, dealers, smokkelaars, verslaafden en producenten. Het ene moment volg je een politieauto die een drugsdealer op het spoor is, terwijl je in een moment erna een drugsdealer volgt die juist op de vlucht is voor de politie. Dit geeft een goede, maar ook confronterende inkijk.

Reviews
Op IMDb scoort de serie een 7.3, in de reviews is te lezen dat het een goede, harde maar ook moeilijke docu is om te kijken. Naast deze reviews wordt door sommige de waarheid van deze serie in twijfel getrokken. De vraag die veel gesteld wordt is, 'hoe hebben de makers de dealers en producenten zover gekregen om mee te doen?'. Daar valt iets voor te zeggen, aangezien deze criminele organisaties het liefst in de anonimiteit opereren.

Redenen om te kijken
Series waarin we politieagenten volgen die op jacht zijn naar criminelen zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen. Netflix besloot wat verder te gaan hierin door alle betrokken partijen aan het woord te laten. Daarnaast staat iedere aflevering van Dope op zichzelf. In iedere aflevering staan een andere stad en drug centraal. Ben je enthousiast geworden? Kijk dan nu alle seizoenen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen