search

Ons nieuws van vrijdag 28 juni 2019

Nu op Netflix de spectaculaire crime-serie 'Dope' seizoen 3
Series / Nieuws

Nu op Netflix de spectaculaire crime-serie 'Dope' seizoen 3

Van deze unieke crime-serie is het derde seizoen nu beschikbaar.

Dirk van der Reijden
Series als Narcos en Narcos: Mexico doen het goed op Netflix, vandaar dat de serie Dope eentje is om op het lijstje te zetten. Dope laat vanuit verschillende perspectieven het drugsprobleem zien in Amerika en het derde seizoen is nu beschikbaar op Netflix.

In Dope wordt het drugsprobleem in Amerika van alle kanten bekeken. Zo kijken de makers mee met de politie, douane, drugsbazen, dealers, smokkelaars, verslaafden en producenten. Het ene moment volg je een politieauto die een drugsdealer op het spoor is, terwijl je in een moment erna een drugsdealer volgt die juist op de vlucht is voor de politie. Dit geeft een goede, maar ook confronterende inkijk.

Reviews
Op IMDb scoort de serie een 7.3, in de reviews is te lezen dat het een goede, harde maar ook moeilijke docu is om te kijken. Naast deze reviews wordt door sommige de waarheid van deze serie in twijfel getrokken. De vraag die veel gesteld wordt is, 'hoe hebben de makers de dealers en producenten zover gekregen om mee te doen?'. Daar valt iets voor te zeggen, aangezien deze criminele organisaties het liefst in de anonimiteit opereren.

Redenen om te kijken
Series waarin we politieagenten volgen die op jacht zijn naar criminelen zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen. Netflix besloot wat verder te gaan hierin door alle betrokken partijen aan het woord te laten. Daarnaast staat iedere aflevering van Dope op zichzelf. In iedere aflevering staan een andere stad en drug centraal. Ben je enthousiast geworden? Kijk dan nu alle seizoenen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' vindt zijn showrunner!
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' vindt zijn showrunner!

Patrick Stewart keert na lange tijd terug Jean-Luc Picard.

Vandaag is bekend geworden dat de gevierde en bekroonde auteur Michael Chabon (Wonder Boys, The Amazing Adventures of Kavalier & Clay) officieel is ingehuurd als showrunner van de CBS All Access-serie Star Trek: Picard. Eerder werd nog gemeld dat de serie niet één showrunner zou hebben, maar door een heel team zou worden geleid. Dat is nu dus veranderd.

Het verhaal van Star Trek: Picard speelt zich twee decennia na de gebeurtenissen in Star Trek: The Next Generation af en laat zien hoe Jean-Luc Picard (Patrick Stewart), voormalig kapitein van de U.S.S. Enterprise, de volgende fase van zijn leven doorbrengt. We zien ook hoe Picards liefde voor archeologie een rol speelt in een missie rondom een bepaald buitenaards relikwie. Een ander focuspunt is welke rol Picard heeft gespeeld in de vredesbesprekingen met de Romulanen en de daarop volgende vernietiging van Romulus door een grote gebeurtenis. Chabon zei het volgende over zijn betrokkenheid:

"Star Trek heeft sinds ik tien jaar oud was een grote invloed gehad op mijn denkwijze over de wereld, de toekomst, de mensheid en mijn manier van verhalen vertellen. Ik kom elke dag met heel veel plezier naar mijn werk. Het is een eer om te werken aan een serie over het personage en de wereld van Jean-Luc Picard."

Dit najaar beginnen de nieuwe avonturen van Picard
Naast Stewart zijn er in Star Trek: Picard ook rollen weggelegd voor acteurs als Alison Pill, Harry Treadaway, Isa Briones, Santiago Cabrera, Evan Evagora en Michelle Hurd. De serie, die dit najaar wordt uitgezonden, wordt geproduceerd door Stewart, Chabon, Alex Kurtzman, Akiva Goldsman, James Duff, Heather Kadin, Rod Roddenberry en Trevor Roth.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-vervolg op komst?
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-vervolg op komst?

Er lijkt iets in de maak te zijn.

Komt er toch een film rond Breaking Bad? Daar lijkt het steeds meer op. Althans, we zouden zomaar snel nieuws kunnen krijgen. Acteurs Bryan Cranston en Aaron Paul deelden allebei op sociale media eenzelfde foto van ezels. Mogelijk komt er een aankondiging voor een nieuwe Breaking Bad-gerelateerde productie.

Allebei de mannen plaatsten een foto met het woord soon eronder. Mogelijk is het een foto van een locatie waar opnames plaatsvinden, en het lijkt een beeld van een New Mexico-achtige omgeving te zijn waar het duo dan iets opneemt. Dat is natuurlijk maar speculatie.

Terugkeer mogelijk?
Het einde van Breaking Bad bestond natuurlijk uit de dood van Walter White. Het lijkt er niet op dat hij zo gemakkelijk terug kan keren, al liet Cranston al eens weten dat hij best in een flashback te zien kon zijn. Maar het personage is dood, een terugkeer is dus niet zomaar te regelen.

Naar het schijnt wordt in elk geval gewerkt aan een film rond Aaron Pauls Jesse Pinkman.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avonturengame 'Myst' moet zijn eigen serie-franchise krijgen
Series / Nieuws

Avonturengame 'Myst' moet zijn eigen serie-franchise krijgen

De franchise moet groot, heel groot worden.

Myst is een avonturengame die spelers niet alles laat oplossen met geweren, maar met hun intellect. De game richt zich dus niet op helden en schurken, maar verweeft een omgeving met de gedachtewereld van de speler. Dat klinkt vaag, maar komt erop neer dat je heel wat ruimte krijgt om zelf na te denken over manieren om het spel aan te vliegen. Nu blijkt dat Hollywood het succes van de game heeft gemerkt, want er moet een serie komen.

De bedoeling schijnt te zijn dat Village Roadshow ermee aan de slag gaat en werkt aan een televisieuniversum. Dat ziet er zo uit:

Er zijn geen details over het verhaal. Dat van de game speelt zich af over duizenden jaren en in een grote wereld. Het is een mysterieus eiland, waar de speler verschillende puzzels moet oplossen. Op die manier ontdekken ze geheimen van het eiland en de wereld en kunnen ze uiteindelijk ontsnappen. Hoe zich dat uit in een serie is niet helemaal zeker, maar de opties zijn vast breed.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Loki' wordt anders dan je verwacht!
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Loki' wordt anders dan je verwacht!

Hier hebben we wel zin in!

Acteur Tom Hiddleston laat tijdens een interview met The Hollywood Reporter weten dat de serie die Disney Plus rond Loki ontwikkelt, heel anders wordt. De God of Mischief zal dus heel anders worden dan we hem tot nu toe gezien hebben.

De bedoeling is dat de serie zich in de jaren zeventig af gaat spelen en een compleet en afgerond verhaal gaat vertellen. Hiddleston is er in elk geval blij mee: "Het blijft me verbazen dat deze films verbindingen hebben gelegd met mensen," aldus Hiddleston. "Ik vond het een mooie kans en het is uitgegroeid tot een netwerk aan films. Ik had dat nooit durven dromen. Ik voel me heel blij, dat dit personage zo verbonden is geraakt met mensen."

Toekomst
De toekomst van de franchise wordt in elk geval groot. Eerder werd gedacht dat het gedaan was met Loki, en dat Hiddleston niet meer terug zou keren. Maar dat gaat dus gewoon gebeuren straks, als Disney Plus te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.