Gaat Netflix verder met 'Designated Survivor' of niet?

Gaat Netflix verder met 'Designated Survivor'?

De positieve kijkcijfers van het derde seizoen doen alvast het beste vermoeden...

Geoffrey Ketels, 30 juni 2019 om 13:00

Toen ABC er voor koos om Designated Survivor te cancellen konden de fans van de reeks hun oren niet geloven. Lange tijd bleef het opvallend stil rond de serie tot Netflix uiteindelijk aankondigde de rechten over te nemen. Meteen werd ook het derde seizoen aangekondigd. Nu lijkt het er naar uit te zien dat het verhaal van de Amerikaanse president bij de streamingdienst nog (lang) niet is uitgezongen.
Het derde seizoen van Designated Survivor verscheen eerder deze maand op Netflix. Het werd een extra kort seizoen bestaande uit slechts 10 afleveringen. Toch waren de 10 afleveringen goed voor een degelijke verhaallijn met de nodige complottheorieën en plot twists. Ook de kijkcijfers die het derde seizoen heeft weten te realiseren zijn op z'n minst gunstig te noemen. Zo gunstig dat Netflix al snel met de aankondiging van een vierde seizoen komt? Het lijkt er wel naar uit te zien!

Vierde seizoen
Verschillende redenen wijzen in de richting van een mogelijks vierde seizoen voor Designated Survivor op Netflix. In eerste instantie zijn er de kijkcijfers. Deze lijken het aanzienlijk beter te doen in vergelijking met het tweede seizoen. Bovendien staat de reeks ook steevast op de achtste plaats op de 'most popular' lijst van Netflix na afloop van het derde seizoen. Stuk voor stuk goede redenen om de show verder te zetten. Toch heeft Netflix tot dusver nog geen officiële bekendmaking de wereld ingestuurd. Deze wordt stiekem in de komende maand verwacht.

Eén van de nieuwe sterren van het derde seizoen, namelijk 'Benjamin Charles Watson' heeft in ieder geval zijn hoop duidelijk uitgesproken over de komst van een vierde seizoen. De acteur heeft letterlijk laten optekenen; "het voelt aan alsof er zeker een vierde seizoen zal komen". Mocht er een vervolg worden aangekondigd zal deze waarschijnlijk ergens volgende zomer op Netflix te zien zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wie nog helemaal niets van Designated Survivor heeft gezien kan seizoen één tot en met drie bekijken op Netflix.

Bron: Whats on Netflix

Lees meer over: Designated Survivor, serie, Netflix

Populair nieuws