Is een Zombie Overkill 'Black Summer' fataal geworden?

Wordt een Zombie Overkill 'Black Summer' fataal?

Het lijkt er naar uit te zien dat er geen vervolg op de reeks meer komt...

Geoffrey Ketels, 4 juli 2019 om 13:57

De voorbije jaren zijn er heel wat series met zombies in de hoofdrol op ons afgevuurd. Gaande van The Walking Dead tot haar spin-off Fear the Walking Dead en van Z-Nation tot Black Summer. Is het allemaal net wat teveel geweest van het goede? Staat de zombie overkill van de voorbije jaren een vervolg voor Black Summer in de weg of is er toch iets anders aan de hand?
Het is inmiddels alweer drie maanden geleden sinds de serie Black Summer, welke zich afspeelt in de wereld van Z-Nation op Netflix is verschenen. Heel wat kijkers van de reeks wachten vol goede hoop op de aankondiging van een vervolg. Vanuit het Netflix-kamp blijft het voorlopig echter angstwekkend stil. Het is daarbij ook helemaal niet duidelijk of er alsnog een extra seizoen kan worden verwacht of niet.

Z-Nation prequel
Black Summer vormt een prequel op de alom geliefde Z-Nation serie. De reeks speelt zich dan ook af tijdens de donkerste dagen van de zombie apocalypse. In het eerste seizoen volgden we een moeder die zich bij een groep vreemden voegt in een poging om haar verloren dochter terug te vinden. Ondanks het feit dat er duidelijke connecties zijn tussen deze reeks en Z-Nation van Syfy spelen de gebeurtenissen zich uiteraard wel af in een volledig andere periode.

De reeks van Syfy werd eerder reeds gecanceld. Dezelfde donkere wolken lijken zich nu ook samen te pakken boven de prequel. Is dit het definitieve einde van de gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in de wereld van Z-Nation? De (nabije) toekomst zal het ons leren.

Bron: Whats on Netflix

Lees meer over: Black Summer, Netflix, serie, Z Nation

Populair nieuws