search

Ons nieuws van donderdag 4 juli 2019

Nieuw op Netflix de bovennatuurlijke serie 'Jinn'
Recensie

Nieuw op Netflix de bovennatuurlijke serie 'Jinn'

Het oproepen van geesten heeft grote gevolgen voor een groep tieners!

'Jinn' is een van de zogenaamde lokale series die Netflix heeft laten maken. Deze 5-delige serie is in het Arabisch gesproken en gaat over een aantal tieners die djinns (geesten) oproepen en de bovennatuurlijke gevolgen hiervan.



Plot
Op een excursie van school naar Petra, een gebied waar ooit djinns gewoond hebben, roept een leerling zonder het te weten een kwade djinn op. Een andere leerling wordt geconfronteerd met een goede djinn, die tot doel heeft om de kwade djinn terug te brengen naar de wereld van de djinns. Ze maken vervolgens van de middelbare school een bovennatuurlijk slagveld.



Weinig vaart
In Jinn wordt veel gesproken. Het lijkt het erop dat het begrip 'djinns' duidelijk gemaakt moet worden aan mensen die niet weten wat het is. De dialogen zijn echter vaak gefilmd op een weinig gevarieerde en nogal statische manier.

Hierdoor zit er helaas vrij weinig vaart in de serie. Omdat Jinn geheel Arabisch gesproken is kunnen bovendien veel emoties aan de (Nederlandse) kijker voorbij gaan. De acteurs (o.a. Salma Malhas, Sultan Alkhali, Hamzeh Okab, Aysha Shahaltough) zijn allemaal wel acteurs die hun sporen verdiend hebben in andere Arabische series en films, maar toch, het overtuigd niet en komt soms houterig over.



Jinn is dus alles bij elkaar nogal traag en emotieloos. Dat hoeft uiteraard niet iedereen af te schrikken. Netflix is met zijn lokale 'Originals' nog volop aan het leren en niet alles is gelijk goud wat er blinkt. Misschien voor nu een gemiste kans maar oordeel zelf. Bekijk Jinn op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is een Zombie Overkill 'Black Summer' fataal geworden?
Series / Nieuws

Is een Zombie Overkill 'Black Summer' fataal geworden?

Het lijkt er naar uit te zien dat er geen vervolg op de reeks meer komt...

Geoffrey Ketels
De voorbije jaren zijn er heel wat series met zombies in de hoofdrol op ons afgevuurd. Gaande van The Walking Dead tot haar spin-off Fear the Walking Dead en van Z-Nation tot Black Summer. Is het allemaal net wat teveel geweest van het goede? Staat de zombie overkill van de voorbije jaren een vervolg voor Black Summer in de weg of is er toch iets anders aan de hand?

Het is inmiddels alweer drie maanden geleden sinds de serie Black Summer, welke zich afspeelt in de wereld van Z-Nation op Netflix is verschenen. Heel wat kijkers van de reeks wachten vol goede hoop op de aankondiging van een vervolg. Vanuit het Netflix-kamp blijft het voorlopig echter angstwekkend stil. Het is daarbij ook helemaal niet duidelijk of er alsnog een extra seizoen kan worden verwacht of niet.

Z-Nation prequel
Black Summer vormt een prequel op de alom geliefde Z-Nation serie. De reeks speelt zich dan ook af tijdens de donkerste dagen van de zombie apocalypse. In het eerste seizoen volgden we een moeder die zich bij een groep vreemden voegt in een poging om haar verloren dochter terug te vinden. Ondanks het feit dat er duidelijke connecties zijn tussen deze reeks en Z-Nation van Syfy spelen de gebeurtenissen zich uiteraard wel af in een volledig andere periode.

De reeks van Syfy werd eerder reeds gecanceld. Dezelfde donkere wolken lijken zich nu ook samen te pakken boven de prequel. Is dit het definitieve einde van de gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in de wereld van Z-Nation? De (nabije) toekomst zal het ons leren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen seizoen 2 voor bovennatuurlijke Netflix Original 'Tidelands'?
Series / Nieuws

Geen seizoen 2 voor bovennatuurlijke Netflix Original 'Tidelands'?

Heeft de Australische serie de verwachtingen dan toch niet weten waar te maken?

Geoffrey Ketels
Toen de serie Tidelands werd aangekondigd in mei 2017 werd ze de eerste originele Netflix serie van Australië. Dit gezegd zijnde was het al eerder bekend dat Netflix zich eveneens (meer) zou gaan richten op het internationaal uitbrengen van Australische series. De reeks verscheen op Netflix op 14 december 2018, maar inmiddels is het toch al even behoorlijk stil rondom het project. Heeft Netflix Tidelands nu al opgegeven?

In Tidelands volgen we een voormalige gevangene die bij zijn terugkeer naar huis geconfronteerd wordt met heel wat mysteries. De inwoners zijn dan ook half-siren, half-mens. De reeks staat er om bekend geen moorden uit de weg te gaan. In het eerste seizoen vonden dan ook heel wat personages de dood. Op een bepaald ogenblik gingen ze zelfs zo snel dood dat er op Twitter berichten verschenen aan de cast om voldoende personages over te houden voor het tweede seizoen! De vraag is nu dus echter of er wel nog een tweede seizoen zal komen.

Verhaal reeds ten einde?
In principe werd het verhaal van Tidelands aan het einde van het eerste seizoen op een degelijke manier afgesloten. Dit gezegd zijnde zou de cast nog over heel wat meer materiaal beschikken om te vertellen. Daar tegenover staat dat de social media accounts van de reeks er verlaten bijliggen of zelfs reeds werden stopgezet. Zo ging het officiële Tidelands Twitter account op zwart na het einde van het eerste seizoen in januari van dit jaar. Het Facebook account mag dan wel nog bestaan, ook daar valt niet langer activiteit op waar te nemen. Alles bij elkaar gezien lijkt het er dan ook naar uit te zien dat het verhaal van deze serie nu reeds echt ten einde is gekomen.

Heb je Tidelands nog niet gezien en wil je deze bovennatuurlijke Australische reeks wel graag ontdekken? Dat is nog altijd gewoon mogelijk op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Clarkson, Hammond en May zijn terug voor 'The Grand Tour'!
Series / Foto's

Clarkson, Hammond en May zijn terug voor 'The Grand Tour'!

Er komt meer aan!

The Grand Tour keert terug voor een vierde seizoen. Presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn allemaal weer samengekomen om het seizoen op te nemen. Dat zien we vandaag op sociale media.

The Grand Tour ging in 2017 in première op Amazon Prime en werd door de voormalig presentatoren van Top Gear, samen met hun producent Andy Wilam gemaakt. De show combineert reizen met autorecensies en uitdagingen. Er werden in eerste instantie drie seizoenen besteld, waarvan het laatste in januari 2019 te zien was. Maar er komt dus meer!

Opnames van start
Clarkson bevestigde dat de opnames nu in Cambodja begonnen zijn. Op zijn Instagram-account laat hij zien dat de cast als de Beatles over straat lopen. Ze zijn in Siem Reap, en zullen zo te zien ook op de fiets stappen. Dit seizoen wordt overigens anders dan voorgaande reeksen, ditmaal is er geen tent meer voor een publiek. In plaats daarvan zien we alleen nog maar roadtrips.

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spock, Pike en Number One terug voor meer 'Star Trek'?
Series / Nieuws

Spock, Pike en Number One terug voor meer 'Star Trek'?

Het zou heel goed kunnen!

Star Trek: Discovery toonde ons in het tweede seizoen Capt. Pike, Spock en Number One. De bedoeling was dat het trio maar één seizoen te zien zou zijn en dat er daarna niets meer met deze personages zou gebeuren. Maar toch is er nu ruimte voor een spin-off.

Producent Alex Kurtzman laat weten dat een terugkeer van de drie personages mogelijk is. "Het zou raar zijn als Spock weer terugkeert in Discovery. We zijn immers zo ver vooruit in de tijd gesprongen, dat dit raar zou zijn," aldus Kurtzman. Die refereert daarmee naar het feit dat de serie 900 jaar de toekomst in sprong. "Maar het idee om [hen] en de Enterprise terug te brengen, klinkt geweldig. Een manier vinden om hen terug te laten keren, is zeker iets waar we naar zoeken."

Een spin-off?
Eigenlijk lijkt het de enige optie te zijn om de personages een eigen spin-off te geven. "Alles is mogelijk in de wereld van Trek. Ik zou het geweldig vinden om de crew terug te brengen. Dit was een groot risico voor ons. Een van de beste dingen is dat de fans Pike, Spock, Number One en de franchise echt omarmd hebben. Het idee om meer verhalen met hen te kunnen vertellen is geweldig."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afkicken lijkt niet nodig 'Doctor Who' keert toch al dit jaar terug
Series / Nieuws

Afkicken lijkt niet nodig 'Doctor Who' keert toch al dit jaar terug

Toch niet pas in 2020!

Doctor Who keert toch al dit jaar terug. Voor het einde van het jaar is er een aflevering uitgezonden. De serie zat in 2018 nog in zijn elfde seizoen en toonde toen voor het eerst een vrouwelijke Doctor, gespeeld door Jodie Whittaker.

Het twaalfde seizoen zal echter nog lang op zich laten wachten. De BBC liet fans namelijk weten dat ze geen nieuwe afleveringen hoeven te verwachten tot 2020. Alhoewel er geen reden gegeven werd, is zo'n gat tussen seizoenen niet ongewoon. Normaal zit er echter wel een special in en die lijkt er nu ook te komen.

Standalone aflevering!
Fans hoeven nu gelukkig niet meer te lang te wachten. The Radio Times, dat doorgaans over goede bronnen rond deze serie beschikt, stelt dat er nog een special komt. Die moet dit jaar nog te zien zijn. Daarmee is de kans groot dat het net als vorig jaar een nieuwjaarsspecial wordt.

De BBC heeft nog niets bekend gemaakt over een eventuele premièredatum of over een plot.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat fors minder geld uitgeven aan content om zo winst te maken
Series / Streaming-diensten

Netflix gaat fors minder geld uitgeven aan content om zo winst te maken

Van een streamingdienst die overal ja op zei naar eentje die beter nadenkt.

De afgelopen jaren was het elke keer weer hetzelfde verhaal: Netflix gaf meer geld dan ooit uit aan originele content. Maar dat verhaal is voorbij. Netflix gaat minder geld uitgeven en zich meer richten op efficiëntie.

The Information schrijft dat Netflix-baas Ted Sarandos in gesprek ging met een grote groep film- en tv-producenten. De bedoeling is om uitgaven meer te richten op kosteneffectiviteit en dus minder op simpelweg overal ja op zeggen. Netflix stond dus ooit wel zo bekend, maar gaat anders verder.

Negatieve cashflow
Jarenlang was Netflix het bedrijf waar je heen kon met welk idee dan ook en altijd groen licht kreeg. In het eerste kwartaal van dit jaar verloor Netflix 380 miljoen dollar, meer dan de 100 miljoen dollar van een jaar geleden. Netflix verliest dus geld en snel. Daar gaat nu verandering in komen.

Netflix zal gewoon grote projecten blijven maken, maar zich vooral richten op de projecten die ook veel kijkers aantrekken. Denk aan The Chronicles of Narnia, een groot serieproject. Maar films als Triple Frontier, die 115 miljoen dollar kostte komen er minder snel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende regisseur gevonden voor 'The Lord of the Rings'-serie!
Series / Nieuws

Bekende regisseur gevonden voor 'The Lord of the Rings'-serie!

Eerste twee afleveringen zijn voor J.A. Bayona.

Deadline meldt dat niemand minder dan regisseur J.A. Bayona de regie op zich neemt van de eerste twee afleveringen van de The Lord of the Rings tv-serie van Amazon Studios. Bayona is vooral bekend van de regie van de blockbuster Jurassic World: Fallen Kingdom uit 2018.

De tv-serie The Lord of the Rings vertelt een verhaal dat zich afspeelt voorafgaand aan The Fellowship of the Ring. Het blijft ook niet bij één seizoen. Amazon heeft namelijk een enorme deel gesloten met de Tolkien-estate, de erfgenamen die de rechten bezitten van schrijver J.R.R. Tolkien.

Kenners zagen de serie niet aankomen
Slechts een enkeling had verwacht dat dit ooit mogelijk zou zijn, aangezien de Tolkien-estate doorlopend aangaf na de LOTR- en Hobbit-filmtrilogieën niet open te staan voor nieuwe projecten. In 2017 werd de serie toch aangekondigd na een negen cijferige deal.

Reactie van Bayona
Een officiële reactie van Bayona, ook bekend van films als A Monster Calls (2016) en Lo imposible (2012): "J.R.R. Tolkien creëerde een van de meest indrukwekkende en inspirerende verhalen aller tijden. Als een levenslange fan is het een eer om lid te worden van dit geweldige team. Ik kan niet wachten om het publiek over de hele wereld naar de Midden-aarde te brengen en hen de wonderen van de Second Age te laten ontdekken, met een nooit eerder vertoond verhaal."

JD Payne en Patrick McKay zijn de showrunners. Een verschijningsdatum is onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.