search
De legendarische film 'Gremlins' krijgt een serie!
Series / Nieuws

De legendarische film 'Gremlins' krijgt een serie!

Ben jij klaar voor het verhaal van de Mogwai?

WarnerMedia krijgt straks heel wat originele content. Nu is bijvoorbeeld Gremlins: Secrets of the Mogwai besteld, een animatieserie die als prequel op de horrorkomedie uit 1984 dient. De boel wordt gemaakt door Amblin Television en Warner Bros. Animation.

De eerste film was een groot box office succes en bracht 150 miljoen dollar op, terwijl het budget slechts 11 miljoen dollar bedroeg. In 1990 kwam het vervolg uit, Gremlins 2: The New Batch, dat slechts 41 miljoen dollar opbracht tegen een budget van 50 miljoen dollar. De plannen voor de franchise sneuvelden toen dus allemaal.

Franchise rebooten
In 2013 was er een poging de boel terug te brengen. Dat gebeurde niet, maar schrijver Chris Columbus liet wel weten een reboot te willen maken. Nu wordt dat mogelijk dus deze serie, gemaakt voor de streamingdienst van Warner Bros.

De serie speelt zich af in het Shanghai van de jaren 1920 en focust zich op de tienjarige Sam Wing die Gizmo ontmoet. Wing is overigens de jonge versie van het personage dat in de film Grandfather heet en de eigenaar van GIzmo is. De serie krijgt tien afleveringen van elk een half uur.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen