search

Ons nieuws van woensdag 3 juli 2019

Gerucht: Harry Potter TV-serie in de maak?
Series / Nieuws

Gerucht: Harry Potter TV-serie in de maak?

Natuurlijk gaan we een TV-serie krijgen over onze favoriete Tovenaarsleerlingen op Zweinstein...

De laatste Harry Potter-film is ondertussen alweer acht jaar geleden verschenen en de wereld is ondertussen flink veranderd. TV-series met enorme budgetten en beroemde acteurs houden ons aan de smartphone en/of tablet gekluisterd. De verschillende streamingdiensten vechten elkaar de tent uit, of gaan dat nog doen, voor de gunst van de kijker. Ook Warner Bros. wil zich nu gaan mengen in dat gevecht met o.a Netflix, Amazon, HBO en Disney+ en dan zet je uiteraard meteen je zwaarste geschut in: Harry Potter.

Volgens bronnen binnen de studio is een Potter-serie in ontwikkeling, die beschikbaar moet worden via een nog te lanceren streamingdienst exclusief voor content van Warner Bros Studio's. Uiteraard praten we nog wel over een vroege ontwikkelingsfase, wat betekent dat het concept nog altijd afgekeurd kan worden.

De serie moet zich afspelen voor de gebeurtenissen in de films en boeken en nieuwe personages introduceren. Het lijkt er dus op dat ook Harry Potter hiermee zijn eigen Universum gaat krijgen. De Fantastic Beasts-films zijn hier uiteraard al een onderdeel van.

Voor de fans, en dat zijn er veel, is dit allemaal zeer goed nieuws uiteraard. De magische wereld van Harry Potter is simpelweg té fantasievol en interessant om niet opnieuw naar Zweinstein terug te keren. Dat zal Warner Bros. uiteraard ook snappen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bovennatuurlijke horrorserie 'Wynonna Earp' krijgt een vierde seizoen
Series / Nieuws

Bovennatuurlijke horrorserie 'Wynonna Earp' krijgt een vierde seizoen

SYFY ziet nog steeds brood in de spannende serie.

De laatste paar maanden zag het er niet erg rooskleurig uit voor SYFY-serie Wynonna Earp. Sinds dat de serie begon in 2016 is er een vaste schare fans, maar er werd getwijfeld of dat wel genoeg zou zijn om de serie uit te blijven zenden. Toch weet The Hollywood Reporter vandaag te melden dat SYFY in 2020 met een vierde seizoen komt.

IDW Entertainment had dus de nodige moeite om Wynonna Earp te produceren, maar blijft 100% toegewijd aan de fantasy-dramaserie. De Canadese distributeur Space zou naar verluidt voor de nodige fondsen hebben gezorgd en zal nu ook samen met Cineflix Studios de serie in meer internationale markten aan de man proberen te brengen. Showrunner Emily Andras is in elk geval dolblij:

"We zijn ontzettend blij dat we verder kunnen gaan met Wynonna Earp en danken dan ook alle netwerken en partners die hiervoor verantwoordelijk zijn. We hebben dit ook te danken aan onze grootste fans, de Earpers. Zij herinneren er ons dagelijks aan dat we moeten vechten voor de dingen waar we van houden."

Gebaseerd op de gelijknamige strip
Wynonna Earp is een bovennatuurlijke westerse horror-tv-serie. De productie van de Canadees-Amerikanen is ontwikkeld door Emily Andras en is gebaseerd op de stripserie van Beau Smith. Melanie Scrofano speelt het titulaire personage.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet onverwachts 11 seizoenen 'The Big Bang Theory' online!
Series / Nieuws

Netflix zet onverwachts 11 seizoenen 'The Big Bang Theory' online!

En ook fans van 'The Fresh Prince of Bel-Air' kunnen hun borst natmaken...

Geoffrey Ketels
Heb je nog geen plannen voor deze zomer? Dan heeft Netflix voor jou wellicht de oplossing! De streamingdienst verrast namelijk met het online plaatsen van elf seizoenen van The Big Bang Theory. Dat is niet de enige nieuwe komedie serie die Netflix aanbiedt aan haar klanten. Ook alle zes de seizoenen van de legendarische serie The Fresh Prince of Bel-Air werden toegevoegd.

Wanneer je Netflix opent zal bij velen meteen in het oog springen dat er nieuwe afleveringen van The Big Bang Theory zijn toegevoegd. De 11 eerste seizoenen van de reeks zijn dan ook nu via Netflix te bekijken. Dit geldt op moment van schrijven dus jammer genoeg nog niet voor seizoen twaalf. Het is ook niet bekend wanneer en of deze nog naar Netflix zal komen. Mocht dat het geval zijn hoeven we ze in ieder geval wellicht niet meer dit jaar te verwachten.

23 jaar
Een andere opvallende titel waarvan wel alle zes de seizoenen op Netflix zijn verschenen is The Fresh Prince of Bel-Air. In de ooit razend populaire sitcom volgen we onder meer Will Smith die moet verhuizen van Philadelphia naar Bel-Air. Het is alweer 23 jaar geleden (1996) dat de sitcom ten einde kwam. Toch lijkt ze ook vandaag de dag nog erg gretig opgepikt te worden door de kijkers. The Fresh Prince of Bel-Air was ongetwijfeld verantwoordelijk voor de lancering van de carrière van Will Smith. Ook de Carlton Dance en het intronummer van de serie werden uiteindelijk legendarisch.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'Haunting of Hill House' komt met een nieuwe horrorserie op Netflix
Series / Nieuws

Maker 'Haunting of Hill House' komt met een nieuwe horrorserie op Netflix

Na 'Haunting of Hill House' mag Mike Flanagan nog een horrorserie maken voor Netflix.

Dirk van der Reijden
Mike Flanagan heeft ons vorig jaar behoorlijk laten schrikken met Haunting of Hill House. Inmiddels is hij bezig met een vervolg: The Haunting Of Bly Manor. Naar nu blijkt is dit niet het enige wat dit horrorgenie gaat maken voor Netflix. Flanagan en de streaming-gigant hebben de handen ook ineen geslagen voor een nieuwe horrorserie genaamd Midnight Mass.

Midnight Mass wordt een nieuwe en originele horrorserie met het volgende plot:

'Een geïsoleerde groep eilandbewoners ervaren wonderbaarlijke gebeurtenissen en gruwelijke voorspellingen zodra een charismatische en mysterieuze jonge priester op het eiland verschijnt.'

Netflix heeft een 7-delig seizoen besteld die Mike Flanagan niet alleen gaat schrijven maar ook gaat regisseren. Tevens zal hij samen met zijn productiepartner Trevor Macy optreden als uitvoerend producent.

Ander werk
Mocht je naast Haunting of Hill House nog meer werk van Mike Flanagan willen zien dan is Gerald's Game een aanrader. De film is gebaseerd op het boek van Stephen King en te zien op Netflix. Dit jaar moet er ook nog een bioscoopfilm uitkomen genaamd Doctor Sleep, het vervolg op het angstaanjagende The Shining. Deze is te zien vanaf 31 oktober.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De legendarische film 'Gremlins' krijgt een serie!
Series / Nieuws

De legendarische film 'Gremlins' krijgt een serie!

Ben jij klaar voor het verhaal van de Mogwai?

WarnerMedia krijgt straks heel wat originele content. Nu is bijvoorbeeld Gremlins: Secrets of the Mogwai besteld, een animatieserie die als prequel op de horrorkomedie uit 1984 dient. De boel wordt gemaakt door Amblin Television en Warner Bros. Animation.

De eerste film was een groot box office succes en bracht 150 miljoen dollar op, terwijl het budget slechts 11 miljoen dollar bedroeg. In 1990 kwam het vervolg uit, Gremlins 2: The New Batch, dat slechts 41 miljoen dollar opbracht tegen een budget van 50 miljoen dollar. De plannen voor de franchise sneuvelden toen dus allemaal.

Franchise rebooten
In 2013 was er een poging de boel terug te brengen. Dat gebeurde niet, maar schrijver Chris Columbus liet wel weten een reboot te willen maken. Nu wordt dat mogelijk dus deze serie, gemaakt voor de streamingdienst van Warner Bros.

De serie speelt zich af in het Shanghai van de jaren 1920 en focust zich op de tienjarige Sam Wing die Gizmo ontmoet. Wing is overigens de jonge versie van het personage dat in de film Grandfather heet en de eigenaar van GIzmo is. De serie krijgt tien afleveringen van elk een half uur.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' is er straks voor iedereen
Series / Nieuws

'Star Trek' is er straks voor iedereen

Ook de kids moeten van Trek houden.

In de toekomst moet Star Trek niet alleen leuk zijn voor de fans van vroeger. De franchise moet ook jonge mensen aanspreken die er nog niet bekend mee zijn. Dat vertelt showrunner Alex Kurtzman tijdens de Crew Call podcast van Deadline.

Kurtzman heeft een plan voor de komende vijf tot tien jaar van de franchise. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen aan boord te krijgen. Dat verklaart Star Trek: Discovery, dat gericht is op actiefans van Star Wars, Picard dat zich juist richt op oudgedienden en de vele andere plannen die er zijn.

Meer mogelijk
Nu laat Kurtzman weten dat hij CBS benaderde en zei: "Je hebt hier een compleet universum en een groep fans die niet genoeg bediend wordt." En dus maakte hij een plan voor de komende vijf tot tien jaar aan Trek. "Deel hiervan was het idee om de tijd te nemen en het rustig aan op te bouwen."

Volgens het franchisehoofd moeten er zoveel mogelijk fans gevonden worden, maar moet men daar wel zoveel mogelijk tijd voor nemen. "Wat we moeten doen, is nieuwe generaties aanspreken." En dus wil hij daar op in spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' bijna klaar voor 3e reeks
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' bijna klaar voor 3e reeks

De opnames gaan binnenkort van start!

Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery eindigde met een shock. Fans van de franchise zullen heel erg benieuwd zijn naar de voortzetting van het verhaal. Showrunner Alex Kurtzman laat nu weten dat de boel lekker vordert.

"Picard bevindt zich midden in de opnames, we hebben het seizoen rond en ik ben tevreden met de scenario's. We bevinden ons nu op de vijfde aflevering van het derde seizoen van Discovery en zijn ver gevorderd," aldus Kurtzman.

Opnames bijna van start
De opnames van het derde seizoen van de serie moeten bijna van start gaan. Over twee weken gaan de camera's in Toronto rollen. Welke setting de serie dan krijgt is nog onduidelijk, gezien het einde van het voirge seizoen. Ook is er een nieuwe showrunner in Michelle Paradise, die deze rol nu samen met Kurtzman op zich neemt.

Dit nieuwe seizoen zal zich weer meer op de crew van de Discovery focussen en geheel nieuwe verhalen met nieuwe personages vertellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.