search
Geen seizoen 2 voor bovennatuurlijke Netflix Original 'Tidelands'?
Series / Nieuws

Geen seizoen 2 voor bovennatuurlijke Netflix Original 'Tidelands'?

Heeft de Australische serie de verwachtingen dan toch niet weten waar te maken?

Geoffrey Ketels
Toen de serie Tidelands werd aangekondigd in mei 2017 werd ze de eerste originele Netflix serie van Australië. Dit gezegd zijnde was het al eerder bekend dat Netflix zich eveneens (meer) zou gaan richten op het internationaal uitbrengen van Australische series. De reeks verscheen op Netflix op 14 december 2018, maar inmiddels is het toch al even behoorlijk stil rondom het project. Heeft Netflix Tidelands nu al opgegeven?

In Tidelands volgen we een voormalige gevangene die bij zijn terugkeer naar huis geconfronteerd wordt met heel wat mysteries. De inwoners zijn dan ook half-siren, half-mens. De reeks staat er om bekend geen moorden uit de weg te gaan. In het eerste seizoen vonden dan ook heel wat personages de dood. Op een bepaald ogenblik gingen ze zelfs zo snel dood dat er op Twitter berichten verschenen aan de cast om voldoende personages over te houden voor het tweede seizoen! De vraag is nu dus echter of er wel nog een tweede seizoen zal komen.

Verhaal reeds ten einde?
In principe werd het verhaal van Tidelands aan het einde van het eerste seizoen op een degelijke manier afgesloten. Dit gezegd zijnde zou de cast nog over heel wat meer materiaal beschikken om te vertellen. Daar tegenover staat dat de social media accounts van de reeks er verlaten bijliggen of zelfs reeds werden stopgezet. Zo ging het officiële Tidelands Twitter account op zwart na het einde van het eerste seizoen in januari van dit jaar. Het Facebook account mag dan wel nog bestaan, ook daar valt niet langer activiteit op waar te nemen. Alles bij elkaar gezien lijkt het er dan ook naar uit te zien dat het verhaal van deze serie nu reeds echt ten einde is gekomen.

Heb je Tidelands nog niet gezien en wil je deze bovennatuurlijke Australische reeks wel graag ontdekken? Dat is nog altijd gewoon mogelijk op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen