'Waarom Netflix na twee seizoenen stopt met een serie'

Netflix stopt na 2 seizoenen met een serie

Netflix maakt al zijn beslissingen op basis van keiharde data.

Jim Pedd, 9 juli 2019 06:00

Onderzoek laat zien waarom Netflix zijn series gemiddeld na twee seizoenen stopzet. The Information keek naar de gegevens van het bedrijf en kwam erachter waarom dit gebeurt. Het blijkt heel simpel te zijn en neer te komen op het aantal nieuwe kijkers dat een serie trekt en de kosten daarvan.

Een nieuwe serie is relatief goedkoop. Als een serie gelanceerd wordt, krijgt iedereen een bepaald geldbedrag betaald. Na twee seizoenen van de serie, kan de serie natuurlijk een succes zijn geworden. Afhankelijk van hoe groot dat succes dan is, bepaalt Netflix of deze door mag gaan. In de praktijk blijkt dat altijd neer te komen op nieuwe onderhandelingen met cast en crew over het salaris. Dat kan ervoor zorgen dat een serie een stuk duurder wordt. Terwijl een serie na twee seizoenen niet significant meer kijkers trekt.

Alles draait om data
Bij Netflix draait eigenlijk alles wel om data. Op basis van de immense database die het opgebouwd heeft rond zijn abonnees, bepaalt het of een serie een succes gaat worden of niet. Dat maakt dat men groen licht kan geven of niet. En het is uiteindelijk ook data waarmee bepaald wordt of een serie uiteindelijk door mag gaan of niet.

Bron: The Information

Lees meer over: Netflix, Data, Onderzoek, The Information, Series, Seizoen

Populair nieuws