Legendarische manga 'Akira' krijgt een serie!

Legendarische manga 'Akira' krijgt een serie!

Jim Pedd, 9 juli 2019 om 06:35

Katsuhiro Otomo staat erom bekend maar een paar projecten op zich te nemen. De legendarische anime-kunstenaar, schrijver en regisseur heeft echter geweldig nieuws aangekondigd. Er zit een nieuwe incarnatie van Akira, zijn best bekende creatie, aan te komen!

Details zijn er nauwelijks rond de serie, maar de Japanse animatiestudio Sunrise zal samen met Otomo werken om de serie terug te brengen naar televisie. Het geheel begon als een manga die tussen 1982 en 1990 liep en werd een internationale sensatie nadat Otomo in 1988 een animefilm uitbracht gebaseerd op zijn comics. De klassieke film krijgt in april 2020 een remaster en in mei 2021 brengt Taika Waititi (Thor: Ragnarok) ons een Amerikaanse live-action remake.

Meer in de maak!
Overigens heeft Otomo ook andere plannen voor dit moment. Hij werkt aan een film genaamd Orbital Era, een originele sci-fi film waarvan hij het scenario ook verzorgd heeft. De film speelt zich af in de nabije toekomst in een ruimtekolonie die nog gebouwd wordt. Het is een actieavontuur waarin enkele jonge kinderen gevolgd worden die in de gevaarlijke omgeving moeten overleven.

Bron: Polygon

Lees meer over: Akira, Serie, Katsuhiro Otomo

Populair nieuws