search

Ons nieuws van dinsdag 9 juli 2019

Vijf gave feiten over de 'Game of Thrones' spin-off!!
Series / Featured

Vijf gave feiten over de 'Game of Thrones' spin-off!!

Dit kan nog wel eens heel gaaf worden, als we het zo horen.

Het gaat nog even duren voordat we de eerste afleveringen gaan zien van de spin-off van Game of Thrones, maar dat weerhoudt schrijver en uitvoerend producent George R.R. Martin er niet van al wat te vertellen over de pilot van showrunner Jane Goldman. De serie speelt zich 5.000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af, in een heel ander Westeros. Dat en meer feiten in deze special!

Feit #1: Niks Seven Kingdoms
We kennen Westeros natuurlijk als het continent met zeven koninkrijken. Maar dat is nu heel anders. "We hebben het altijd over de Seven Kingdoms rond de tijd van Aegon's Conquest. Maar als je verder terug in de tijd gaat, zijn er negen koninkrijken en daarvoor twaalf. Als je nog verder terug in de tijd reist, zijn er honderd koninkrijken. Kleine koninkrijken. Maar dat hoort bij de era waarin dit zich afspeelt." Waar de zeven koninkrijken nog voor orde zochten, gaat dat nu heel anders zijn en is Westeros vermoedelijk heel chaotisch en wetteloos.

#Feit #2: Er zijn Starks en Direwolfs
In deze serie zien we de eerste Starks. "De Starks zijn er absoluut al." En hoewel we veel hebben gehoord over het feit dat de prequel zich afspeelt in de tijd voor de draken, wil dat niet zeggen dat er geen andere fantasywezens in zitten. "Natuurlijk zijn de White Walkers er al. Of, zoals ze in mijn boek heten, de Others. En er zijn Direwolfs en mammoeten."

Feit #3: Er zijn geen Lannisters
Tenminste, aan het begin van de serie. De show speelt zich af voordat de Lannisters er zijn. "De Lannisters zijn er nog niet, maar Casterly Rock is er wel al. Het is als de rots van Gibraltar. En die is bezet door de Casterlys, naar wie het vernoemd is in Game of Thrones." Mogelijk krijgt we wel Lann the Clever, die als basis van het huis dient, te zien.

Feit #4: Er is een ensemble
Volgens George R.R. Martin is de serie er een zonder hoofdrolspelers. "Zoals je weet, hebben we bij Game of Thrones tot recentelijk nooit een castlid benoemd tot hoofdrolspeler. Het ging altijd om bijrollen, omdat de serie zo leunt op een ensemble. Die vlieger gaat ook op voor deze serie. We hebben geen hoofdrolspelers in deze grote cast."

Feit #5: Een iets andere titel
Het lijkt erop dat de serie nog een andere titel krijgt. In het verleden hoorden we van Martin dat de serie The Long Night zou heten. Vervolgens kwam Bloodmoon voorbij. En nu horen we dat er nog een variant mogelijk is. "Ik hoorde de variant dat het The Longest Night gaat heten. Dat vind ik een prima plan."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Society'  krijgt een tweede seizoen!
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Society' krijgt een tweede seizoen!

In de serie verdwijnen de ouders van een groep tieners... met alle gevolgen van dien!

Netflix heeft aangekondigd dat dramaserie The Society een tweede seizoen krijgt. Bedenker Chris Keyser keert daarbij terug als showrunner en uitvoerend producent van het nieuwe seizoen. Daarnaast zal ook Marc Webb (The Amazing Spider-Man) opnieuw dienst doen als producent. De opnames van de nieuwe afleveringen moeten later dit jaar beginnen, gevolgd door een premieredatum ergens in 2020.

In The Society volgen we een groep tieners die op mysterieuze wijze terechtkomen in een kopie van hun woonplaats, zonder enig spoor van hun ouders. De vrijheid die ze hiermee krijgen is natuurlijk zeer welkom, maar brengt ook de nodige gevaren met zich mee. Nu moeten de tieners dan ook uit zien te vogelen wat er met ze is gebeurd en hoe ze moeten zien te overleven.

Populair bij critici en publiek
Het eerste seizoen van de serie kon rekenen op positieve kritieken van recensenten en werd ook door het publiek omarmd. De cast van The Society bestaat uit namen als Kathryn Newton, Gideon Adlon, Sean Berdy, Natasha Liu Bordizzo, Jacques Colimon, Olivia DeJonge, Alex Fitzalan, Kristine Froseth, José Julián en Alex MacNicoll.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer vierde seizoen Netflix-serie 'Queer Eye'!
Series / Trailer

Trailer vierde seizoen Netflix-serie 'Queer Eye'!

Netflix heeft de trailer van het vierde seizoen van 'Queer Eye' vrijgegeven

Twaalf jaar geleden maakte Queer Eye for the Straight Guy furore met een simpel realityconcept: laat een vijftal homoseksuele mannen een uitgerangeerde hetero onder handen nemen en geef hem tips over kleding, design, eten, verzorging en persoonlijkheid.

Netflix blies de serie nieuw leven in met een kersverse Fabulous Five. Dit keer geven ze niet alleen hetero's een make over, ook vrouwen, homo- en transseksuelen moeten eraan geloven. Antoni, Tan, Karamo, Bobby en Jonathan gaan ook dit seizoen aan de slag met acht kandidaten die hun hulp hard nodig hebben.

Trailer
Netflix heeft nu de trailer vrijgegeven van het nieuwe seizoen! Deze heerlijke, emotionele trailer geeft een preview van alle nieuwe kandidaten. Het vierde seizoen speelt zich af in Kansas City en gaat op 19 juli in première. Bekijk de eerdere drie seizoenen hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reboot voor actie-klassieker 'The Fugitive'!
Series / Nieuws

Reboot voor actie-klassieker 'The Fugitive'!

De oorspronkelijke film uit 1993 gaat over een man die ten onrechte wordt beschuldig van de moord op zijn vrouw.

Video-platform Quibi werkt momenteel samen met producenten Jeffrey Katzenberg en Meg Whitman aan een reboot van The Fugitive. Andere namen en maatschappijen die aan de productie meewerken zijn Nick Santora (bedenker van Scorpion en producent van Prison Break), Thunder Road Films, 3 Arts Entertainment en Warner Bros. Television.

De oorspronkelijke serie The Fugitive stamt uit de jaren '60 en werd in 1993 al eens met veel succes verfilmd. Harrison Ford speelde de hoofdrol en Tommy Lee Jones kreeg een Oscar voor zijn bijrol.

Bekend plot met een nieuwe twist
De nieuwe versie van The Fugitive werd geschreven door Santora en begint met een bomexplosie in de metro van Los Angeles. Ongegrond bewijs en slechte journalistiek leidt ertoe dat arbeider Mike Russo onterecht wordt beschuldigd van terrorisme en in de boeien wordt geslagen. Mike slaat vervolgens op de vlucht en zet alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Ondertussen wordt hij opgejaagd door een legendarische rechercheur, die op zijn beurt alles op alles zet om Russo op te sporen.

Het is nog onbekend wanneer The Fugitive te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil'-acteur Vincent D'Onofrio wil Kingpin in 'Spider-Man' film
Series / Nieuws

'Daredevil'-acteur Vincent D'Onofrio wil Kingpin in 'Spider-Man' film

De Marvel/Netflix-schurk naar het witte doek?

In het eerste seizoen en ook latere afleveringen van de Netflix/Marvel-serie Daredevil is Vincent D'Onofrio te zien als de Marvel-schurk The Kingpin. Al tijden vragen de fans zich af wanneer een personage uit die serie naar het filmuniversum vertrekt. D'Onofrio ziet het wel zitten!

D'Onofrio's Wilson Fisk a.k.a. The Kingpin is misschien wel het meest geliefde personage in de Netflix/Marvel-series die recent ten einde kwamen met het derde seizoen van Jessica Jones. De Marvel-schurk was uiteindelijk te zien in 27 episodes. Fans roepen al langer dat ze de Kingpin in het Marvel Cinematic Universe op het witte doek willen zien.

Verbazingwekkend
Op een Twitter-berichtje waarin Spider-Man te zien is met Daredevil zegt de auteur ook dat hij graag de slechteriken Kingpin en Taskmaster zou willen zien in zo'n film. D'Onofrio reageert meer dan positief op de suggestie: "Dat zou gewoon verbazingwekkend zijn." Of het ooit gebeurt? Waarschijnlijk niet, de Taskmaster zit naar verluidt al in de Black Widow-film die naar verwachting volgend jaar moet verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Harbour over schokkende scène 'Stranger Things 3'
Series / Nieuws

David Harbour over schokkende scène 'Stranger Things 3'

Netflix-serie hint stiekem naar toekomst.

Verleden week debuteerde het derde seizoen van Stranger Things. Er zijn acht afleveringen te bekijken en aan het einde van de laatste aflevering zit een korte scène verstopt in de aftiteling. Hoofdrolspeler David Harbour (Hellboy, Black Widow) geeft tekst en uitleg.

Let op: GROTE SPOILERS!!!


Harbour speelt in Stranger Things de rol van Chief Jim Hopper en het derde seizoen eindigt met een scène waarin het erop lijkt dat Hopper doodgaat. In de post-creditscène keren we terug naar Rusland en horen we dat er een Amerikaan gevangen zit in het complex. Zou dit Hopper zijn?

Harbour: "Geen idee"
Door Entertainment Tonight werd aan Harbour gevraagd of hij denkt dat zijn personage nog leeft. Zijn antwoord: "Ik bedoel, ik heb geen idee! [Lacht] Ik heb geen idee! Ik bedoel dat, natuurlijk, dit ook mijn hoop is. Het lijkt echter behoorlijk gek. Weet je, die machine ging af, explodeerde en Hopper leek daar vast te zitten. Hij keek een beetje rond, maar hij leek in de val te lopen en vervolgens explodeerde die machine."

Maar voor de mensen die toch willen dat Hopper terugkeert in seizoen vier, heeft Harbour een boodschap: "Ik bedoel, we moeten altijd vasthouden aan hoop, we moeten de hoop nooit loslaten - maar Barb is echt dood."

Vooralsnog lijkt het erop dat Stranger Things in totaal vijf seizoenen krijgt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische manga 'Akira' krijgt een serie!
Series / Nieuws

Legendarische manga 'Akira' krijgt een serie!

Heel gaaf nieuws voor de fans van de manga uit de jaren tachtig.

Katsuhiro Otomo staat erom bekend maar een paar projecten op zich te nemen. De legendarische anime-kunstenaar, schrijver en regisseur heeft echter geweldig nieuws aangekondigd. Er zit een nieuwe incarnatie van Akira, zijn best bekende creatie, aan te komen!

Details zijn er nauwelijks rond de serie, maar de Japanse animatiestudio Sunrise zal samen met Otomo werken om de serie terug te brengen naar televisie. Het geheel begon als een manga die tussen 1982 en 1990 liep en werd een internationale sensatie nadat Otomo in 1988 een animefilm uitbracht gebaseerd op zijn comics. De klassieke film krijgt in april 2020 een remaster en in mei 2021 brengt Taika Waititi (Thor: Ragnarok) ons een Amerikaanse live-action remake.

Meer in de maak!
Overigens heeft Otomo ook andere plannen voor dit moment. Hij werkt aan een film genaamd Orbital Era, een originele sci-fi film waarvan hij het scenario ook verzorgd heeft. De film speelt zich af in de nabije toekomst in een ruimtekolonie die nog gebouwd wordt. Het is een actieavontuur waarin enkele jonge kinderen gevolgd worden die in de gevaarlijke omgeving moeten overleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Waarom Netflix na twee seizoenen stopt met een serie'
Series / Nieuws

'Waarom Netflix na twee seizoenen stopt met een serie'

Netflix maakt al zijn beslissingen op basis van keiharde data.

Onderzoek laat zien waarom Netflix zijn series gemiddeld na twee seizoenen stopzet. The Information keek naar de gegevens van het bedrijf en kwam erachter waarom dit gebeurt. Het blijkt heel simpel te zijn en neer te komen op het aantal nieuwe kijkers dat een serie trekt en de kosten daarvan.

Een nieuwe serie is relatief goedkoop. Als een serie gelanceerd wordt, krijgt iedereen een bepaald geldbedrag betaald. Na twee seizoenen van de serie, kan de serie natuurlijk een succes zijn geworden. Afhankelijk van hoe groot dat succes dan is, bepaalt Netflix of deze door mag gaan. In de praktijk blijkt dat altijd neer te komen op nieuwe onderhandelingen met cast en crew over het salaris. Dat kan ervoor zorgen dat een serie een stuk duurder wordt. Terwijl een serie na twee seizoenen niet significant meer kijkers trekt.

Alles draait om data
Bij Netflix draait eigenlijk alles wel om data. Op basis van de immense database die het opgebouwd heeft rond zijn abonnees, bepaalt het of een serie een succes gaat worden of niet. Dat maakt dat men groen licht kan geven of niet. En het is uiteindelijk ook data waarmee bepaald wordt of een serie uiteindelijk door mag gaan of niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.