Netflix past 'rookbeleid' aan na scherpe kritiek op 'Stranger Things'

Netflix past 'rookbeleid' aan na scherpe kritiek

Netflix kreeg de wind van voren omwille van het veelvuldig gebruik van tabak in haar series...

Geoffrey Ketels, 8 juli 2019 om 15:29

Elke nieuwe serie die tegenwoordig verschijnt wordt meer dan ooit onder een vergrootglas gelegd. Zo wordt er niet alleen gekeken naar hoeveel geweld een serie bevat, maar ook hoeveel naakt er in te zien is... en zelfs hoeveel er in wordt gerookt. Netflix kreeg recent omwille van dit laatste de wind van voren. De commentaren waren zelfs zo scherp dat de streamingservice nu heeft bekend gemaakt haar rookbeleid voor nieuwe series aan te passen.
Het was een rapport van de organisatie 'Truth Initiative' die de bal aan het rollen bracht. Volgens het rapport zijn het aantal rokende mensen in series die door Netflix op de markt worden gebracht in vergelijking met vorig jaar verdriedubbeld. In het bijzonder de serie Stranger Things zou op dit vlak een grote boosdoener zijn. Uiteraard werd niet alleen deze titel aangehaald. Ook andere namen uit de fabriek van Netflix zoals bijvoorbeeld Orange is the New Black evenals House of Cards werden aangehaald.

Aangepast rookbeleid
Netflix heeft de kritiek duidelijk niet zomaar van zich afgezet, in tegendeel. Tegenover Entertainment Weekly heeft de streamingdienst nu immers laten optekenen dat haar rookbeleid zal worden aangepast. Alle series en films welke door Netflix worden uitgegeven en zich op jongeren richten zullen geen tabak en ook geen E-sigaretten meer bevatten. Dit uiteraard tenzij roken feitelijk of historisch gezien is vereist.

Netflix heeft verder ook laten optekenen dat niet alleen het roken in series en films voor jongeren aan banden zal worden gelegd. Men zal er dan ook alles aan doen om de hoeveelheid aan tabak in haar projecten voor volwassenen eveneens drastisch te beperken.

Bron: BBC.com

Lees meer over: Netflix, serie, series, House of Cards, Fuller House, Stranger Things

Populair nieuws