search

Ons nieuws van maandag 8 juli 2019

Netflix past 'rookbeleid' aan na scherpe kritiek op 'Stranger Things'
Series / Streaming-diensten

Netflix past 'rookbeleid' aan na scherpe kritiek op 'Stranger Things'

Netflix kreeg de wind van voren omwille van het veelvuldig gebruik van tabak in haar series...

Geoffrey Ketels
Elke nieuwe serie die tegenwoordig verschijnt wordt meer dan ooit onder een vergrootglas gelegd. Zo wordt er niet alleen gekeken naar hoeveel geweld een serie bevat, maar ook hoeveel naakt er in te zien is... en zelfs hoeveel er in wordt gerookt. Netflix kreeg recent omwille van dit laatste de wind van voren. De commentaren waren zelfs zo scherp dat de streamingservice nu heeft bekend gemaakt haar rookbeleid voor nieuwe series aan te passen.

Het was een rapport van de organisatie 'Truth Initiative' die de bal aan het rollen bracht. Volgens het rapport zijn het aantal rokende mensen in series die door Netflix op de markt worden gebracht in vergelijking met vorig jaar verdriedubbeld. In het bijzonder de serie Stranger Things zou op dit vlak een grote boosdoener zijn. Uiteraard werd niet alleen deze titel aangehaald. Ook andere namen uit de fabriek van Netflix zoals bijvoorbeeld Orange is the New Black evenals House of Cards werden aangehaald.

Aangepast rookbeleid
Netflix heeft de kritiek duidelijk niet zomaar van zich afgezet, in tegendeel. Tegenover Entertainment Weekly heeft de streamingdienst nu immers laten optekenen dat haar rookbeleid zal worden aangepast. Alle series en films welke door Netflix worden uitgegeven en zich op jongeren richten zullen geen tabak en ook geen E-sigaretten meer bevatten. Dit uiteraard tenzij roken feitelijk of historisch gezien is vereist.

Netflix heeft verder ook laten optekenen dat niet alleen het roken in series en films voor jongeren aan banden zal worden gelegd. Men zal er dan ook alles aan doen om de hoeveelheid aan tabak in haar projecten voor volwassenen eveneens drastisch te beperken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan sitecom 'Space Force' het verdwijnen van 'Friends' op Netflix opvangen?
Series / Nieuws

Kan sitecom 'Space Force' het verdwijnen van 'Friends' op Netflix opvangen?

Er rust een zware last op de schouders van de cast en crew...

Geoffrey Ketels
De serie Space Force welke eerder dit jaar, namelijk in de maand januari door Netflix werd aangekondigd gaat een belangrijke rol vervullen voor de streamingservice. Populaire series zoals Friends, maar ook The Office (in de VS) zullen van de streamingservice komen te verdwijnen. Ondanks het feit dat dit nog niet voor meteen is wil Netflix nu reeds het mogelijke gemis van dergelijke toppers opvangen. Daarvoor lijkt het dus nadrukkelijk in de richting van Space Force te kijken.

Het lijkt er naar uit te zien dat Space Force grote gelijkenissen zal gaan vertonen met The Office. We hebben het dan uiteraard vooral over de manier waarop de reeks gefilmd zal worden. Dit zorgt er voor dat ze wellicht geproduceerd zal worden als een zogenaamde 'workplace sitcom'. Dit gezegd zijnde is het op moment van schrijven nog niet duidelijk of er sprake zal zijn van een interview segment of niet. Dat zal de (nabije) toekomst duidelijk moeten maken.

10 afleveringen
Ondanks het feit dat het nog niet officieel is bevestigd zou het eerste seizoen van Space Force uit 10 afleveringen komen te bestaan. Bovendien kwam eerder aan het licht dat de makers van The Office betrokken zijn bij het nieuwe Netflix project. Het zou hierbij ook onder meer gaan om 'Greg Daniels' welke dienst zou doen als executive producer. Tot op moment van schrijven werd alleen 'Steve Carrell' bevestigd als lid van de cast. Meteen bij de bekendmaking werd aangegeven dat hij zo'n slordige 1 miljoen dollar per aflevering zou gaan verdienen.

Wanneer Space Force precies zal verschijnen op Netflix is momenteel nog niet bekend. In de Verenigde Staten zal The Office de streamingdienst verlaten met ingang van het jaar 2021. Er wordt dan ook verwacht dat de serie ergens in het jaar 2020 zal worden gelanceerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Originele Green Lantern in DC-serie 'Stargirl'?
Series / Nieuws

Gerucht: Originele Green Lantern in DC-serie 'Stargirl'?

De eerste Green Lantern, Alan Scott, moet een rol gaan krijgen in het eerste seizoen van de aankomende 'Stargirl'-serie.

DC Universe werkt momenteel aan een serie rond Stargirl, een beroemde heldin die mogelijk gezelschap gaat krijgen van een heel verrassende partij: de Green Lantern. Insiders stellen dat de eerste Green Lantern, Alan Scott, voor moet komen in het eerste seizoen van de serie.

Het gerucht gaat dat dit het personage is waarvan we in het verleden hoorden dat het de naam Arthur Matlock zou krijgen. Hij is een krachtige man, zowel fysiek als mentaal en hij heeft een groot hart. Tegelijk is Arthur een man die vriendelijk is, maar niet terugdeinst om zijn vuisten te gebruiken als dat nodig is.

Green Lantern?
Het verhaal gaat nu dat die omschrijving duidt op de Green Lantern. Aangezien onder meer Wildcat en Hourman ook in de serie voorkomen, is het eigenlijk niet eens zo'n heel gek gerucht dat dit personage er ook naar komt.

Scott verscheen voor het eerst in 1940 en hield met het oprichten van de Justice Society. Zijn laatste moment in de Golden Age vond plaats in 1951 en daarna nam in 1959 Hal Jordan het stokje als voornaamste Green Lantern over. Pas jaren later keerde Scott weer terug,.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe opnamelocatie 'Game of Thrones'-spinoff!
Series / Nieuws

Nieuwe opnamelocatie 'Game of Thrones'-spinoff!

De opnames gaan nu naar een nieuw land voor de show!

Er zijn bijna geen details bekend over de prequel die HBO maakt op Game of Thrones. Maar langzaamaan horen we wat details over de serie. Zo blijken de opnames in Noord-Ierland aanstaande woensdag afgerond te worden. Daarna verplaatst het feest zich naar Italië.

Daar vindt deze maand een flink deel van de opnames plaats. Om wat voor scènes het gaat weten we niet, ook niet met welke personages. Het zou kunnen dat delen van de kust van het land dient als voorloper op King's Landing, dat overigens in Kroatië is opgenomen. Die stad werd pas opgericht driehonderd jaar voordat het verhaal de moederserie van start ging.

Verre voorouders
De prequelserie op Game of Thrones speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in die serie af. De serie, die nog geen formele titel heeft en gemaakt wordt door showrunner Jane Goldman, draait om het moment dat de wereld van de Age of Heroes begint te vervallen in het duisterste tijdperk. En we leren van alles over de oorsprong van de White Walkers, de mysteries in het oosten van de wereld en de Starks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.