Kan sitecom 'Space Force' het verdwijnen van 'Friends' op Netflix opvangen?

Kan 'Space Force' verdwijnen Friends opvangen?

Er rust een zware last op de schouders van de cast en crew...

Geoffrey Ketels, 8 juli 2019 om 14:53

De serie Space Force welke eerder dit jaar, namelijk in de maand januari door Netflix werd aangekondigd gaat een belangrijke rol vervullen voor de streamingservice. Populaire series zoals Friends, maar ook The Office (in de VS) zullen van de streamingservice komen te verdwijnen. Ondanks het feit dat dit nog niet voor meteen is wil Netflix nu reeds het mogelijke gemis van dergelijke toppers opvangen. Daarvoor lijkt het dus nadrukkelijk in de richting van Space Force te kijken.
Het lijkt er naar uit te zien dat Space Force grote gelijkenissen zal gaan vertonen met The Office. We hebben het dan uiteraard vooral over de manier waarop de reeks gefilmd zal worden. Dit zorgt er voor dat ze wellicht geproduceerd zal worden als een zogenaamde 'workplace sitcom'. Dit gezegd zijnde is het op moment van schrijven nog niet duidelijk of er sprake zal zijn van een interview segment of niet. Dat zal de (nabije) toekomst duidelijk moeten maken.

10 afleveringen
Ondanks het feit dat het nog niet officieel is bevestigd zou het eerste seizoen van Space Force uit 10 afleveringen komen te bestaan. Bovendien kwam eerder aan het licht dat de makers van The Office betrokken zijn bij het nieuwe Netflix project. Het zou hierbij ook onder meer gaan om 'Greg Daniels' welke dienst zou doen als executive producer. Tot op moment van schrijven werd alleen 'Steve Carrell' bevestigd als lid van de cast. Meteen bij de bekendmaking werd aangegeven dat hij zo'n slordige 1 miljoen dollar per aflevering zou gaan verdienen.

Wanneer Space Force precies zal verschijnen op Netflix is momenteel nog niet bekend. In de Verenigde Staten zal The Office de streamingdienst verlaten met ingang van het jaar 2021. Er wordt dan ook verwacht dat de serie ergens in het jaar 2020 zal worden gelanceerd.

Bron: Whats on Netflix

Lees meer over: Space Force, serie, Netflix

Populair nieuws