Jaren-80 muziek weer razend populair door Netflix-serie ‘Stranger Things’

Door ‘Stranger Things’ 80’s muziek weer populair

Dankzij de populaire serie ‘Stranger Things’ heeft muziek uit de jaren 80 een kleine opleving. Jaren 80 klassiekers beleven een tweede jeugd omdat kijkers van de Amerikaanse sciencefiction-horrorserie massaal nummers beluisteren.

Emma Nota, 10 juli 2019 om 13:34

Dankzij de populaire serie ‘Stranger Things’ heeft muziek uit de jaren 80 een kleine opleving. Jaren 80 klassiekers als Toto's Africa en Should I Stay or Should I Go van The Clash beleven een tweede jeugd omdat kijkers van de Amerikaanse sciencefiction-horrorserie massaal nummers downloaden op streamingdiensten als Apple Music en Spotify.
Ook het nieuwe derde seizoen heeft weer een piek in de streams veroorzaakt. Het nummer Never Ending Story van Limahl, dat te horen is in de laatste aflevering van het nieuwe seizoen, is deze week 825 procent meer gedownload dan vorige week.

De klassieker Should I Stay or Should I Go werd de eerste twee weken na de seizoenspremière 30 procent meer geluisterd. Nummers als Time After Time van Cyndi Lauper en Whip It van DEVO, en artiesten als The Police, Madonna, New Order, Wham! en Joy Division zijn te horen in alle seizoenen. Er zijn meer dan 3500 Upside Down-playlists (verwijzing naar de serie) gemaakt. Ook is de serie al bijna 5000 uur besproken in podcasts.Records gebroken

Het nieuwe seizoen van ‘Stranger Things’ brak eergisteren een record: in vier dagen tijd hadden meer dan 40,7 miljoen mensen gekeken. Dat is meer dan elke andere film of serie op Netflix.

Bron: NOS

Lees meer over: stranger things, muziek, nieuw seizoen, jaren 80

Populair nieuws