search
Netflix concurrent 'HBO Max' van start in voorjaar 2020!
Series / Streaming-diensten

Netflix concurrent 'HBO Max' van start in voorjaar 2020!

Netflix ziet daardoor alweer een belangrijke titel van haar streamingservice verdwijnen...

Geoffrey Ketels
WarnerMedia heeft bekend gemaakt dat het in het komende voorjaar haar nieuwe streamingdienst genaamd 'HBO Max' zal lanceren. De lancering van deze nieuwe dienst zal meteen grote gevolgen hebben voor onder meer Netflix. Deze laatste dreigt op deze manier namelijk alle oude afleveringen van Friends te verliezen. Dit geldt overigens niet alleen voor Friends, maar ook nog voor verschillende andere titels die nu op Netflix zijn terug te vinden.

Door de lancering van HBO Max zullen niet alleen de oude afleveringen van Friends verdwijnen. Ook andere populaire series zoals bijvoorbeeld The Fresh Prince of Bel Air evenals Pretty Little Liars komen in gevaar. Ook deze zullen immers bij HBO Max worden ondergebracht. Eerder werd verder ook reeds aangegeven dat het nieuwe platform van WarnerMedia haar eigen, originele series zal gaan maken. Zo raakte inmiddels bekend dat er een reeks zal komen welke zal voortborduren op het science fiction-verhaal Dune.

Exacte lanceringsdatum onbekend
Ondanks het feit dat we HBO Max dus in het voorjaar van 2020 zullen zien verschijnen is het nog niet duidelijk wanneer dat precies het geval zal zijn. Tot dusver heeft WarnerMedia de lippen dan ook nog stijf op elkaar gehouden met betrekking tot een exacte lanceringsdatum. De kans is bovendien groot dat het platform niet meteen wereldwijd beschikbaar zal zijn. Dit geldt ook voor de Nederlandse markt. In Nederland is er op moment van schrijven namelijk nog steeds sprake van een exclusieve overeenkomst tussen Ziggo en HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen