search

Ons nieuws van woensdag 10 juli 2019

Must-see video: 'Stranger Things' als anime!
Series / Video/clip/featurette

Must-see video: 'Stranger Things' als anime!

De bekendste scenes uit de populaire serie worden in een nieuw jasje gestoken.

Niet lang na de première van Stranger Things seizoen 3, heeft de Amerikaanse animatiestudio Humouring the Fates een prachtige video vrijgegeven waarin een aantal van de meest iconische momenten in anime-vorm zijn gegoten. Het resultaat kun je hieronder bekijken.

Omdat animatiefilms, zelfs korte als deze, behoorlijk wat tijd in beslag nemen om te maken, bevat onderstaande video enkel momenten uit de eerste twee seizoenen van de razend populaire serie. Niet dat dit uitmaakt, want wie wil nu niet nog eens de spannendste momenten uit vorige afleveringen opnieuw beleven? Alle personages passeren daarbij de revue.

Eerder deze week werd bekend dat meer dan 40,7 miljoen Netflix-accounts gekeken hebben naar Stranger Things seizoen 3, waarmee het vierdaagse Netflix-record ruimschoots werd verbroken. Ongeveer de helft van deze kijkers hebben zelfs alle acht afleveringen gekeken.

Seizoen 4 verkent de wijdere wereld
In de dagen nadat het derde seizoen beschikbaar werd gesteld, gaf bedenker Matt Duffer aan dat het vierde seizoen zich ook buiten Hawkins zal afspelen. Gezien het einde van het derde seizoen lijkt die opmerking niet meer dan logisch.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen zorgen: 'Friends' blijft voorlopig op Netflix!
Series / Nieuws

Geen zorgen: 'Friends' blijft voorlopig op Netflix!

De dag die je wist dat zou komen laat nog even op zich wachten.

Netflix neemt afscheid van Friends. Althans, in de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat de populaire serie voorlopig gewoon in Nederland en België beschikbaar zal zijn. Dat meldt Netflix aan BNR, nadat het eerder erop leek dat de serie ook hier zou verdwijnen.

Netflix betaalde dit jaar 80 miljoen dollar voor de wereldwijde streamingrechten op Friends. Die deal eindigt echter, omdat WarnerMedia een eigen streamingdienst lanceert, HBO Max genaamd. Op dat kanaal komen niet alleen films en series van Warner Bros., maar ook van HBO. Dat moet de boel zo goed mogelijk maken.

Enorm populair
Friends moet vooral als publiekstrekker dienen. De serie is, ondanks dat deze zo oud is, een van de populairste series op Netflix. Dat Warner de boel dus terughaalt is enorm vervelend voor de streamingdienst, want er staan steeds meer concurrenten op. Naast HBO Max zijn er immers ook nog Amazon Prime en Disney Plus.

Zij trekken allemaal hun eigen materiaal terug om eigen streamingdiensten te lanceren. Dat zorgt voor flinke versnippering, waarbij oud materiaal een verrassend grote aantrekkingskracht uitoefent op het publiek.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Naast een serie krijgt 'Lord of the Rings' ook een game
Series / Nieuws

Naast een serie krijgt 'Lord of the Rings' ook een game

De franchise breidt zich de komende jaren flink uit!

Internetgigant Amazon werkt momenteel hard aan een televisieserie gebaseerd op The Lord of the Rings van schrijver J.R.R. Tolkien. Maar dat blijkt niet het enige te zijn. Amazon wil ook een serie maken gebaseerd op de trilogie. Er komt een MMORPG gebaseerd op de franchise.

Dat melden diverse sites, waaronder Polygon. De game wordt gemaakt door ontwikkelaar Athlon. Al in september werd het project aangekondigd. Ondertussen blijkt dus dat Amazon zich ook bemoeit met het project, wat niet eerder bekend was.

Gratis spel
Het spel wordt gratis beschikbaar gemaakt, en speelt zich af in Midden-Aarde. De bedoeling is dat het verhaal van de game zich afspeelt voor de gebeurtenissen in de boeken. Vermoedelijk komt er dan een koppeling met de serie van Amazon. Wanneer de game er precies komt is niet bekend helaas.

De serie die gebaseerd is op de franchise komt in de loop van 2021 uit en zal exclusief streamen op Amazon Prime. Die dienst is al beschikbaar in Nederland, maar heeft nog lang niet zoveel abonnees als Netflix en Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix concurrent 'HBO Max' van start in voorjaar 2020!
Series / Streaming-diensten

Netflix concurrent 'HBO Max' van start in voorjaar 2020!

Netflix ziet daardoor alweer een belangrijke titel van haar streamingservice verdwijnen...

Geoffrey Ketels
WarnerMedia heeft bekend gemaakt dat het in het komende voorjaar haar nieuwe streamingdienst genaamd 'HBO Max' zal lanceren. De lancering van deze nieuwe dienst zal meteen grote gevolgen hebben voor onder meer Netflix. Deze laatste dreigt op deze manier namelijk alle oude afleveringen van Friends te verliezen. Dit geldt overigens niet alleen voor Friends, maar ook nog voor verschillende andere titels die nu op Netflix zijn terug te vinden.

Door de lancering van HBO Max zullen niet alleen de oude afleveringen van Friends verdwijnen. Ook andere populaire series zoals bijvoorbeeld The Fresh Prince of Bel Air evenals Pretty Little Liars komen in gevaar. Ook deze zullen immers bij HBO Max worden ondergebracht. Eerder werd verder ook reeds aangegeven dat het nieuwe platform van WarnerMedia haar eigen, originele series zal gaan maken. Zo raakte inmiddels bekend dat er een reeks zal komen welke zal voortborduren op het science fiction-verhaal Dune.

Exacte lanceringsdatum onbekend
Ondanks het feit dat we HBO Max dus in het voorjaar van 2020 zullen zien verschijnen is het nog niet duidelijk wanneer dat precies het geval zal zijn. Tot dusver heeft WarnerMedia de lippen dan ook nog stijf op elkaar gehouden met betrekking tot een exacte lanceringsdatum. De kans is bovendien groot dat het platform niet meteen wereldwijd beschikbaar zal zijn. Dit geldt ook voor de Nederlandse markt. In Nederland is er op moment van schrijven namelijk nog steeds sprake van een exclusieve overeenkomst tussen Ziggo en HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jaren-80 muziek weer razend populair door Netflix-serie 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Jaren-80 muziek weer razend populair door Netflix-serie 'Stranger Things'

Dankzij de populaire serie 'Stranger Things' heeft muziek uit de jaren 80 een kleine opleving. Jaren 80 klassiekers beleven een tweede jeugd omdat kijkers van de Amerikaanse sciencefiction-horrorserie massaal nummers beluisteren.

Dankzij de populaire serie 'Stranger Things' heeft muziek uit de jaren 80 een kleine opleving. Jaren 80 klassiekers als Toto's Africa en Should I Stay or Should I Go van The Clash beleven een tweede jeugd omdat kijkers van de Amerikaanse sciencefiction-horrorserie massaal nummers downloaden op streamingdiensten als Apple Music en Spotify.

Ook het nieuwe derde seizoen heeft weer een piek in de streams veroorzaakt. Het nummer Never Ending Story van Limahl, dat te horen is in de laatste aflevering van het nieuwe seizoen, is deze week 825 procent meer gedownload dan vorige week.

De klassieker Should I Stay or Should I Go werd de eerste twee weken na de seizoenspremière 30 procent meer geluisterd. Nummers als Time After Time van Cyndi Lauper en Whip It van DEVO, en artiesten als The Police, Madonna, New Order, Wham! en Joy Division zijn te horen in alle seizoenen. Er zijn meer dan 3500 Upside Down-playlists (verwijzing naar de serie) gemaakt. Ook is de serie al bijna 5000 uur besproken in podcasts.





Records gebroken

Het nieuwe seizoen van 'Stranger Things' brak eergisteren een record: in vier dagen tijd hadden meer dan 40,7 miljoen mensen gekeken. Dat is meer dan elke andere film of serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marilyn Manson in Stephen King-serie 'The Stand'!
Series / Nieuws

Marilyn Manson in Stephen King-serie 'The Stand'!

De zanger Marilyn Manson tekent voor de serie!

Er zit een hele opvallende verschijning in CBS-serie The Stand. Muzikant Marilyn Manson zegt dat hij een rol in de serie heeft. Deze krijgt tien afleveringen en wordt gebaseerd op de gelijknamige horrorserie van Stephen King. Josh Boone regisseert de serie en schreef de scenario's samen met Stephen King en Benjamin Cavell.

De serie speelt zich af in de nasleep van een pandemie waarbij 99% van de mensheid om het leven komt. The Stand focust zich op de epische strijd die losbarst tussen de overlevenden nadat de maatschappij uit elkaar valt. De goeden worden geleid door Mother Abigail en de kwaden door de demonische Randall Flagg.

Marilyn Manson
Nu horen we dus van Marilyn Manson in de serie te zien is. Hij maakte een nummer voor de serie en deed dat samen met Shooter Jennings. "Shooter en ik namen een versie van The End op van de Doors, speciaal voor de miniserie van Stephen King. En daarin krijg ik ook een acteerrol!" Welke rol hij heeft, is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' verliest nóg een hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'American Horror Story' verliest nóg een hoofdrolspeler

Ai, slecht nieuws voor de FX-serie!

Opvallend nieuws. Actrice Sarah Paulson zit niet in American Horror Story: 1984. De nieuwe reeks is een hommage aan de beroemde slasher films van de jaren tachtig. Maar mist een aantal hoofdrolspelers die we in eerdere seizoenen wel zagen. Zo dus ook Sarah Paulson.

De serie is al sinds het eerste seizoen voorzien van een cast die elke keer weer een nieuwe rol mag spelen. Maar dit seizoen is Evan Peters, die sinds Murder House een vaste aanwezige was, afwezig. En dat geldt nu dus ook voor Sarah Paulson, die in Murder House in drie afleveringen speelde en in latere seizoenen in elke aflevering.

Helaas afwezig
Variety meldt nu dat Paulson opstapt. Er zou geen grote rol voor haar weggelegd zijn en dus heeft ze besloten dit seizoen aan zich voorbij te laten gaan. Er zou wel ruimte zijn voor een cameo, mocht de actrice daar trek in hebben. Of dat uitkomt, weten we helaas niet, maar de deur staat gewoon open.

American Horror Story zal ook een tiende seizoen krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 3 scoort bizar goed!
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 3 scoort bizar goed!

Netflix kan heel blij zijn met de kijkcijfers van de serie!

Stranger Things blijft een ware hitserie voor streamingdienst Netflix. Twee jaar na de première van de tweede reeks, is er deze week een derde seizoen online verschenen. Alhoewel dat seizoen voor een deel bekend terrein betrad, is er ook ruimte voor genoeg nieuws. Fans zijn er blij mee, dat blijkt!

Sinds het debuut van de serie in 2016, is Stranger Things een van de belangrijkste series op Netflix. Data van Nielsen en Symphony Advanced Media wezen er al op dat de kijkcijfers heel hoog waren. Maar hoe hoog? Nou…

Recordbrekend
Volgens Netflix is Stranger Things 3 tot nu toe door 40,7 miljoen huishoudens bekeken, sinds de serie op 4 juli online verscheen. Op 18,2 miljoen accounts is de laatste aflevering van dit derde seizoen zelfs al afgerond. Dat krap vijf dagen na de première van de acht afleveringen. Dat betekent dat er heel wat mensen flink hebben zitten bingen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.